Η Μεγάλη Κακιά Αλεπού και Άλλες Ιστορίες

3

Παλιομοδίτικης τεχνικής ζωγραφιστό animation με παραμυθένιο άγγιγμα, απολαυστικούς χαρακτήρες και τρυφερά μηνύματα. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Η Μεγάλη Κακιά Αλεπού και Άλλες Ιστορίες

Η ζωή των ζώων στην εξοχή είναι λίγο διαφορετική απ’ ό,τι φανταζόμαστε. Το αποδεικνύουν τρεις ιστορίες με ένα… αδέσποτο μωρό, μια κακιά αλεπού κι έναν χαμένο Άγιο Βασίλη. Παλιομοδίτικης τεχνικής ζωγραφιστό animation με παραμυθένιο άγγιγμα, απολαυστικούς χαρακτήρες και τρυφερά μηνύματα. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Η Μεγάλη Κακιά Αλεπού και Άλλες Ιστορίες - εικόνα 1

Γάλλος animateur, ο Μπενζαμάν Ρενέ δούλεψε ως καλλιτεχνικός σύμβουλος και συν-σκηνοθέτης της κινηματογραφικής μεταφοράς του «Ernest et Celestine», animation το οποίο το 2012 έφτασε στην οσκαρική πεντάδα. Τώρα διασκευάζει, μαζί με τον έμπειρο σχεδιαστή Πατρίκ­ Ιμπέρ, τρεις δικές του ιστορίες για τη μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνιστές ζώα της εξοχής, των οποίων η καθημερινότητα είναι λίγο διαφορετική απ’ ό,τι φανταζόμαστε. Μπορεί π.χ. μια πάπια, ένας λαγός κι ένα ευθυνόφοβο γουρούνι να αναλάβουν, στη θέση του πελαργού, να παραδώσουν ένα... αδέσποτο μωρό. Παράλληλα­ μπορεί μια κακιά και πεινασμένη αλεπού να ανακαλύψει την απωθημένη συμπάθειά της για τα νεογέννητα κοτόπουλα. Ή, τέλος, μπορεί μια εντελώς αταίριαστη ζωο-παρέα να αντικαταστήσει τον χαμένο Άγιο Βασίλη στην παράδοση των χριστουγεννιάτικων δώρων.

Με παραμυθένια αύρα που θυμίζει μύθους του Αισώπου, «παλιομοδίτικο» ζωγραφιστό σκίτσο (σαν ζωντανές ακουαρέλες), θεατρική παρουσίαση των ιστοριών και τρυφερά μηνύματα, η «Μεγάλη Κακιά Αλεπού...» αποτελεί μια χαμηλότονη, αλλά ιδιαίτερη για τους ψηφιακούς και τρισδιάστατους καιρούς μας πρόταση πάνω στο animation. Ένα κινηματογραφικό είδος που μόνο στην Ελλάδα αφορά αποκλειστικά ανήλικους σινεφίλ, γι’ αυτό και η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Γαλλία, Βέλγιο. 2017. Διάρκεια: 83΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μεγάλη Κακιά Αλεπού και Άλλες Ιστορίες

Le Grand Méchant Renard et Autres Contes...
3
  • Animation
  • 2017
  • Διάρκεια: 83 '
  • Μπενζαμέν Ρενέ

Η ζωή των ζώων στην εξοχή είναι λίγο διαφορετική απ’ ό,τι φανταζόμαστε. Το αποδεικνύουν τρεις ιστορίες με ένα… αδέσποτο μωρό, μια κακιά αλεπού κι έναν χαμένο Άγιο Βασίλη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".