Η Ζούγκλα

2

Μεταφορά μιας αληθινής ιστορίας που εκμεταλλεύεται την εξωτική διάστασή της, όχι όμως και τις δραματικές εντάσεις ή το στοιχείο του σασπένς, περιοριζόμενη σε μια άνευρη, τηλεοπτικού τύπου βιογραφική περιπέτεια.

Η Ζούγκλα

Μεταφορά μιας αληθινής ιστορίας που εκμεταλλεύεται την εξωτική διάστασή της, όχι όμως και τις δραματικές εντάσεις ή το στοιχείο του σασπένς, περιοριζόμενη σε μια άνευρη, τηλεοπτικού τύπου βιογραφική περιπέτεια.

Η Ζούγκλα - εικόνα 1

Ο 58χρονος Γιόσι Γκίνσμπεργκ είναι ένας Ισραηλινός εξερευνητής, συγγραφέας κι επιτυχημένος επιχειρηματίας που ζει στην Αυστραλία. Το 1981, σε ηλικία μόλις 22 ετών, ταξίδεψε στη Λατινική Αμερική, όπου γνώρισε τον Καρλ, έναν Αυστριακό έμπειρο ταξιδιώτη, ο οποίος τον έπεισε πως βαθιά στη βολιβιανή ζούγκλα τούς περιμένουν μαγικοί, ανεξερεύνητοι τόποι, άγνωστες ινδιάνικες φυλές, ακόμη και μυθικοί θησαυροί. Μαζί με άλλους δύο νεαρούς, έναν Ελβετό κι έναν Αμερικανό, αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν σε μια ριψοκίνδυνη διαδρομή, η οποία για κάποιους αποδείχτηκε μοιραία.

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, πάντα φιλότιμος στην αναζήτηση ενός ρόλου (όπως αυτός στη «Γυναίκα με τα Μαύρα») μακριά από εκείνον του Χάρι Πότερ, παίρνει στους ώμους του ένα αγωνιώδες θρίλερ που εκμεταλλεύεται την εξωτική διάσταση της αληθινής ιστορίας στην οποία βασίζεται, όχι όμως και τις δραματικές εντάσεις της ή το στοιχείο του σασπένς. Σαν φτωχός συγγενής της «Χαμένης Πόλης του Ζ», περιορίζεται σε μια άνευρη, τηλεοπτικού τύπου βιογραφική περιπέτεια, με λάιτ μοτίφ τις παραισθήσεις του χαμένου στη ζούγκλα Γιόσι.

Αυστραλία, Κολομβία. 2017. Διάρκεια: 115΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ζούγκλα

Jungle
2
  • Περιπέτεια
  • 2017
  • Διάρκεια: 115 '
  • Γκρεγκ ΜακΛίν

Το 1981 τρεις νεαροί ταξιδιώτες, ένας Ισραηλινός, ένας Ελβετός κι ένας Αμερικανός, αποφασίζουν να ακολουθήσουν έναν Αυστριακό έμπειρο εξερευνητή σε μια ριψοκίνδυνη διαδρομή στη βολιβιανή ζούγκλα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.