Δύο μήνες γεμάτοι σινεμά επιστημονικής φαντασίας!

Ετοιμαστείτε για ένα χορταστικό δίμηνο με σινε-ταξίδια σε μακρινούς γαλαξίες.

Δύο μήνες γεμάτοι σινεμά επιστημονικής φαντασίας!

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας προσγειώνει το διαστημόπλοιό της στον πολυχώρο «ΚινηματογραΦΩΣ και Τέχνες» (Ελ. Βενιζέλου 78, Νέα Σμύρνη) όπου για το επόμενο δίμηνο κάθε σαββατοκύριακο είναι αφιερωμένο σε αριστουργηματικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Η αρχή γίνεται το Σάββατο (11/11, 7.30 μ.μ.) με διπλή προβολή του εικοσάλεπτου βωβού «Φανταστικού Ταξιδιού» (1904) του πρωτοπόρου του είδους Ζορζ Μελιές και της κλασικής ταινίας του Ρόμπερτ Γουάιζ «Όταν η Γη σταμάτησε» (1951).



Τη σκυτάλη παίρνει την Κυριακή (12/11, 7.30 μ.μ.) η ανατριχιαστική «Μύγα» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και ακολουθούν μοναδικές ταινίες όπως το «Στους 451 βαθμούς Φαρενάιτ» του Φρανσουά Τριφό, αλλά και παραγνωρισμένα διαμάντια του είδους όπως το ρώσικο πυρετώδες φιλμ «Γράμματα ενός Νεκρού Ανθρώπου».



Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Η Εσχάτη των Ποινών": Ο Κρις Πρατ μας μιλάει για την δικαστή τεχνητής νοημοσύνης Μέρσι

Το "α" εξασφάλισε ένα αποκλειστικό κλιπ από το νέο θρίλερ του Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ που κυκλοφορεί στους κινηματογράφους σήμερα, 22/1.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
22/01/2026

OPEN CALL: Οι υποβολές του Φεστιβάλ Δράμας ανοίγουν για το 2026

Ο αγαπημένος θεσμός καλεί νέους δημιουργούς να καταθέσουν τις ταινίες μικρού μήκους τους για το φετινό φεστιβάλ.

Ιάκωβε Βρούτση, ποια είναι τα must του Ethno☰Hauntology vol1;

Οι insider πληροφορίες για το νέο φεστιβάλ κινηματογράφου και τέχνης που ενώνει την Αθήνα με τη Λατινική Αμερική.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 22 Ιανουαρίου.

"Άμνετ": Πρώτη ματιά στο συγκινητικό σύμπαν της Κλόι Ζάο

Το "α" εξασφάλισε ένα αποκλειστικό βίντεο με τη σκηνοθέτιδα, την βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Τζέσι Μπάκλεϊ και τον Πολ Μέσκαλ.

Ο Χόπερ και το Μυστικό της Μαρμότας

Τρυφερότητα, σπιρτάδα και όμορφο animation, σε μια ταινία που μιλά για την αφοσίωση, το αίσθημα του ανήκειν και τη σημασία της αποδοχής. | Powered by Uber.

Η Εσχάτη των Ποινών

Ελλείψει ουσιαστικής πολιτικής θέσης, το αποκορύφωμα κρύβει ένα χιλιοειπωμένο και μπερδεμένο "άνθρωποι είμαστε, σφάλματα κάνουμε". | Powered by Uber.