Στίβεν Σπίλμπεργκ και «Τόμι Γουαϊζό» στα τρέιλερ της εβδομάδας

Δείτε τις πρώτες εικόνες από τη νέα ταινία του σπουδαίου Αμερικανού σκηνοθέτη.

Στίβεν Σπίλμπεργκ και «Τόμι Γουαϊζό» στα τρέιλερ της εβδομάδας

Ένα δημοσιογραφικό αντικυβερνητικό δράμα, ο Τζέιμς Φράνκο ως Τόμι Γουαϊζό και ένα υπέροχο ιρλανδικό φιλμ για τη folk παράδοση του νησιού μας περιμένουν στα τρέιλερ της εβδομάδας.

The Post



Η Μέριλ Στριπ και ο Τομ Χανκς μάχονται ενάντια στην κυβέρνηση Νίξον στη νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ («Λίνκολν», «Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν»). Η υπόθεση βασίζεται στην πραγματική ιστορία πίσω από τη δημοσίευση των «Pentagon Papers» στη Washington Post, τα οποία αποδείκνυαν πως η αμερικανική κυβέρνηση ψευδόταν κατ' επανάληψη για την πορεία του πολέμου στο Βιετνάμ. Το πρωτοκλασάτο cast συμπληρώνουν οι Άλισον Μπρι και Σάρα Πόλσον.

The Disaster Artist



Νέες εικόνες από την πολυαναμενόμενη ταινία του Τζέιμς Φράνκο που αποκαλύπτει το μυστικό της cult «επιτυχίας» του «The Room» του Τόμι Γουαϊζό. Το τρέιλερ επικεντρώνεται στις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ο Γουαϊζό για να κερδίσει το σεβασμό των συνεργατών του, αλλά και την αναγνώριση που θεωρεί δεδομένο ότι θα έρθει. Σίγουρα με την ταινία του Φράνκο θα δούμε με τελείως διαφορετικό μάτι την πάλαι ποτέ «χειρότερη ταινία όλων των εποχών».

Song of Granite



Η ιρλανδική μουσική παράδοση είναι τεράστια, με ρίζες που απλώνονται βαθιά στους αιώνες, «γραμμένα» από τη ζωή απλών ανθρώπων. Μία από τις εμβληματικότερες προσωπικότητες που ερμηνεύσαν τα αρχέγονα ιρλανδικά πολυφωνικά sean-nós ήταν αυτή του Joe Heaney, ενός ανθρώπου που αποτύπωσε μοναδικά τη μαγική ατμόσφαιρα αυτών των τραγουδιών. Στην ταινία του Πατ Κόλινς, η οποία είναι και η φετινή ιρλανδική πρόταση για τα Όσκαρ, γυρισμένη σε υπέροχο ασπρόμαυρο διαφορετικοί ηθοποιοί ενσαρκώνουν τον Heaney με νέους μουσικούς να διασκευάζουν εκ νέου τα τραγούδια. Η ταινία είναι εξολοκλήρου γυρισμένη στα ιρλανδικά.

In the Fade



Το σκηνοθετικό comeback του Φατίχ Ακίν («Μαζί Ποτέ», «Η Άκρη του Ουρανού») που χάρισε στην Νταιάν Κρούγκερ το βραβείο ερμηνείας στο πρόσφατο φεστιβάλ των Κανών, είναι ένα εκρηκτικό δραματικό θρίλερ με ηρωίδα μια μητέρα που παίρνει εκδίκηση για το θάνατο του γιού και του άντρα της.

Blame



Με τη φήμη μίας από τις άνακαλύψεις της χρονιάς του ανεξάρτητου αμερικάνικου κινηματογράφου, το σκηνοθετικό ντεμπούτο της εικοσιδυάχρονης Κουίν Σέπαρντ περιστρέφεται γύρω από την περίπλοκη ερωτική σχέση μιας μαθήτριας λυκείου με έναν καθηγητή της και τη ζήλεια που προκαλεί σε μια συμμαθήτριά της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.