Μια Χαρούμενη Οικογένεια

1,5

Καθόλου τρομακτικό, ελάχιστα αστείο και άκρως συντηρητικό στις ιδέες του αγγλογερμανικό animation.

Μια Χαρούμενη Οικογένεια

Καθόλου τρομακτικό, ελάχιστα αστείο και άκρως συντηρητικό στις ιδέες του αγγλογερμανικό animation.

Μια Χαρούμενη Οικογένεια - εικόνα 1

H αξία της οικογένειας και το δικαίωμα στην (υπάκουη) διαφορετικότητα είναι δύο από τις πλέον σταθερές ιδεολογικές αναφορές του σύγχρονου animation, τις οποίες η τελευταία ταινία του Γερμανού Χόλγκερ Τάπε («Animals United») προσπαθεί να συνδυάσει με τα… τέρατα της Universal. Ή μάλλον με μια αστεία εκδοχή τους, στην οποία μεταμορφώνονται –ως βαμπίρ, λυκάνθρωπος, μούμια και τέρας του Φρανκενστάιν– από το ξόρκι μιας κακιάς μάγισσας οι Γουίσμποουν, μια τετραμελής οικογένεια με διαρκείς καθημερινούς τσακωμούς.

Πίσω απ’ όλα αυτά κρύβεται ο Κόμης Δράκουλας, ο οποίος έχει ερωτευτεί τη μαμά Έμα, αλλά οι απελπισμένοι στην αρχή Γουίσμποουν βάζουν στην άκρη τις διαφορές τους και κάνουν τα πάντα για να σταματήσουν τα σχέδια του άρχοντα του σκότους και να βρουν τον τρόπο να ξαναγίνουν μια φυσιολογική αγαπημένη οικογένεια. Θα τα καταφέρουν μέσα από μια καθόλου τρομακτική, ελάχιστα αστεία και άκρως συντηρητική στις ιδέες της πλοκή, βασισμένη σε όλα τα ανεκτά, αυστηρά από το ανήλικο κοινό, κλισέ και την ηχηρή υπεράσπιση του οικογενειακού δικαίου. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Μ. Βρετανία, Γερμανία. 2016. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Μια Χαρούμενη Οικογένεια

Happy Family
1,5
  • Animation
  • 2017
  • Διάρκεια: 96 '
  • Χόλγκερ Τάπε

Οι Γουίσμποουν είναι μια τετραμελής οικογένεια με διαρκείς καθημερινούς τσακωμούς, τα μέλη της οποίας μετατρέπονται σε τέρατα (βαμπίρ, λυκάνθρωπος, μούμια και τέρας του Φρανκενστάιν) από μια κακιά μάγισσα. Αιχμάλωτοι του Κόμη Δράκουλα, αποφασίζουν να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να βρουν τρόπο να ξαναγίνουν μια φυσιολογική, αγαπημένη οικογένεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".