Καυγάς στο Μπλοκ 99

3

Ο σκηνοθέτης του «Τσεκουριού Από Κόκαλο» και άλλη μία ιστορία ωμής βίας, που μετατρέπεται δεξιοτεχνικά σε υπαρξιακό εφιάλτη.

Καυγάς στο Μπλοκ 99

Ο σκηνοθέτης του «Τσεκουριού Από Κόκαλο» και άλλη μία ιστορία ωμής βίας, που μετατρέπεται δεξιοτεχνικά σε υπαρξιακό εφιάλτη.

Καυγάς στο Μπλοκ 99 - εικόνα 1

Έχοντας αιφνιδιάσει τους πάντες με το προ διετίας σκηνοθετικό ντεμπούτο του «Τσεκούρι Από Κόκαλο», ο σεναριογράφος, pulp συγγραφέας και χέβι μέταλ μουσικός Κρεγκ Ζάλερ συνεχίζει στον ίδιο αιματοβαμμένο κινηματογραφικό δρόμο με μια περιπέτεια φυλακών που –ακριβώς όπως και το αντισυμβατικό γουέστερν του– εξελίσσεται σταδιακά σε ταινία (υπαρξιακού) τρόμου. Με τον Βινς Βον στον ρόλο της καριέρας του, αυτόν του Μπράντλεϊ, ενός ντόμπρου κι εσωστρεφούς άντρα της πιάτσας που αναγκάζεται να γίνει βαποράκι. Όταν όμως μια δουλειά στραβώνει κι εκείνος μπαίνει στη φυλακή, καταλαβαίνει ότι πρέπει να φτάσει στα άκρα για να επιβιώσει αλλά και να σώσει την έγκυο γυναίκα του.

Για να τα καταφέρει, θα ζήσει ένα ζωντανό εφιάλτη, κομμάτι μιας ανάλγητης πραγματικότητας που ανακυκλώνει την αναπόδραστη βία, παρασύροντας τους πάντες σε επώδυνες ηθικές επιλογές. Ο Μπράντλεϊ και ο Ζάλερ δεν τις φοβούνται, με τον τελευταίο να υπογράφει μια αμοραλιστική, κλειστοφοβική και τρομακτική (με πινελιές μακάβριου χιούμορ) κινηματογραφική κάθοδο στην κόλαση, ίσως λιγότερο ευρηματική μα εξίσου σοκαριστική με την αξέχαστη προηγούμενή του.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 132΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Καυγάς στο Μπλοκ 99

Brawl in Cell Block 99
3
  • Περιπέτεια
  • 2017
  • Διάρκεια: 132 '
  • Κρεγκ Ζάλερ

Απολυμένος και με το γάμο του στα πρόθυρα της διάλυσης, ο Μπράντλεϊ ανασυγκροτείται, κρατάει κοντά τη σύζυγό του και πιάνει την καλή ως βαποράκι. Όταν όμως μια δουλειά στραβώνει και μπαίνει στη φυλακή, καταλαβαίνει ότι πρέπει να φτάσει στα άκρα τόσο για να επιβιώσει όσο και για να σώσει την έγκυο γυναίκα του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.