Ο Τζον Κάρπεντερ σε 13 αριστουργηματικά soundtracks

Ο θρυλικός σκηνοθέτης ηχογραφεί ξανά τα κλασικά μουσικά θέματα των ταινιών του και το αποτέλεσμα είναι καθηλωτικό.

Ο Τζον Κάρπεντερ σε 13 αριστουργηματικά soundtracks

Ο Τζον Κάρπεντερ δεν οφείλεται μόνο για τη σκηνοθεσία μερικών από τις καλύτερες ταινίες τρόμου που έχουν γυριστεί ποτέ, όπως τα «Halloween» και «The Thing», αλλά και για τα υποβλητικά βασισμένα στο synth μουσικά θέματά τους. Τα soundtracks που υπογράφει ο Κάρπεντερ έχουν σχεδόν ξεπεράσει τη φήμη των ταινιών του, καθώς βρίσκονται ανάμεσα στα πιο αναγνωρίσιμα scores στο σινεμά.

Πριν από δύο χρόνια η πάντα ανήσυχη δισκογραφική εταιρία Sacred Bones, που γιορτάζει φέτος 10 έτη μουσικής ύπαρξης, κυκλοφόρησε το δίσκο «Lost Themes» ένα άλμπουμ εννέα πρωτότυπων τραγουδιών του Κάρπεντερ που θα μπορούσαν να «ντύνουν» μουσικά οποιαδήποτε ταινία του. Η επιτυχία του δίσκου οδήγησε στο περσινό «Lost Themes II», ιδανική συνέχεια του πρώτου δίσκου την οποία είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε ζωντανά στην Αθήνα.

Στον τρίτο δίσκο του «Anthology» επιστρέφει στα κλασικά soundtracks που έχει συνθέσει ηχογραφώντας τα όμως εκ νέου μαζί με το γιό του Κόντι Κάρπεντερ και το πνευματικό παιδί του Ντάνιελ Ντέιβις. Τα δεκατρία τραγούδια του άλμπουμ ξεκινούν από το «Στόμα της Τρέλας» για να φτάσουν μέχρι και την πρώτη ταινία του, το παραγνωρισμένο sci-fi «Dark Star». Τα κομμάτια ακούγονται ανέγγιχτα από το χρόνο, θυμίζοντας πόσο επιδραστικά υπήρξαν για μουσικούς τόσο της εποχής που γράφτηκαν όσο και σήμερα που τα synthesizers έχουν ξεσκονιστεί και κυριαρχούν στη μουσική σκηνή.

Το καλύτερο ίσως που συνέβη με αφορμή το δίσκο, και προκάλεσε τους πανηγυρισμούς των απανταχού... «καρπεντερικών», ήταν το video clip για το μουσικό θέμα του «Christine» το οποίο σκηνοθέτησε ο ίδιος ο Κάρπεντερ και περιλαμβάνει μια φοβερή εμφάνιση του ίδιο σε αυτό.

Ακούστε το δίσκο εδώ:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε αυτό το ΠΣΚ στους κινηματογράφους

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 5 Φεβρουαρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/02/2026

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (05-11/02)

Όλες οι κορυφαίες ταινίες που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

Απόψε βλέπουμε τον 'Σημαδεμένο' σε ειδική προβολή στο Αθήναιον

Το Athinaion Legends ξεκινά εκρηκτικά, με την ταινία του Μπράιαν ντε Πάλμα και τον Αλ Πατσίνο σε ρόλο ζωής.

Λένε ότι αυτά είναι τα 10 χειρότερα ντοκιμαντέρ όλων των εποχών

Άλλα ήρθαν και δεν ακούμπησαν, αλλά τα ξεχάσαμε και τα επαναφέραμε για τις ανάγκες της λίστας. Όπως και να έχει, αυτά τα ντοκιμαντέρ (μάλλον) πρέπει να αποφύγετε.

Σάντανς: Bραβείο κοινού στη Μυρσίνη Αριστείδου για τη ταινία "Κράτα Με"

Σημαντική διάκριση για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της κύπριας σκηνοθέτριας στο Φεστιβάλ Σάντανς.

"Ο Διάβολος φοράει Prada 2": Έσκασε το trailer και σπάει κάθε ρεκόρ στις προβολές

Μόλις 9 ώρες χρειάστηκαν για να φτάσει τις 2,8 εκατ. προβολές, ενδεικτικό του τι πρόκειται να συμβεί, όταν η ταινία κυκλοφορήσει, στις αίθουσες των σινεμά.

Μια ξεχωριστή ανθολογία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους από το CineDoc έρχεται στον Δαναό

Πέντε ντοκιμαντέρ μικρού μήκους και μια βραβευμένη VR προβολή θα παρουσιαστούν για δύο ημέρες από το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc στον κινηματογράφο Δαναό.