Όντως Φιλιούνται;

2

Μια φρέσκια σκηνοθετική ματιά δεν μπορεί να ξεκολλήσει ένα περισσότερο εξυπνακίστικο παρά σπιρτόζικο σενάριο από την trendy κοινοτοπία.

Όντως Φιλιούνται;

Μια φρέσκια σκηνοθετική ματιά δεν μπορεί να ξεκολλήσει ένα περισσότερο εξυπνακίστικο παρά σπιρτόζικο σενάριο από την trendy κοινοτοπία.

Όντως Φιλιούνται; - εικόνα 1

Γλυκές στιγμές μιας πικρής καθημερινότητας. Ή το εντελώς αντίστροφο. Διότι η πρώτη ταινία του Γιάννη Κορρέ θέλει να είναι γλυκιά και ταυτόχρονα πικρή, αστεία και σοβαρή, παρηγορητικά τρυφερή μα και απόλυτα ειλικρινής. Μια ταινία αναποφάσιστη, ακριβώς όπως και η γενιά για την οποία μιλάει και την οποία αντιπροσωπεύουν εδώ ο Ντάνυ, η Στέλλα και ο Αχιλλέας. Ο Ντάνυ και η Στέλλα βρίσκονται ακόμη στην αρχή της σχέσης τους. Η επίσκεψη του Αχιλλέα στο σπίτι του πρώτου θα γίνει αφορμή για μια εξομολογητική, διασκεδαστική και αποκαλυπτική συζήτηση των τριών τους γύρω από την πραγματικότητα των σύγχρονων τριαντάρηδων.

Μια πραγματικότητα που έχει να κάνει με τις επαγγελματικές προοπτικές, τις συναισθηματικές ανασφάλειες, τις φιλοδοξίες, τα καπρίτσια, τις πρώιμες διαψεύσεις και τελικά την περιπετειώδη διαδρομή προς την πλήρη ενηλικίωσή τους. Όλα αυτά περνούν μέσα από το βλέμμα του Ντάνυ, ο οποίος καθοδηγεί την ιστορία και δίνει βάθος στη συζήτηση με σύντομα φλας μπακ στιγμών της γνωριμίας του με τη Στέλλα, προηγούμενων (έντονων) αντιπαραθέσεών τους αλλά και ενσταντανέ της σχέσης του με άλλες κοπέλες. Αν και βασικά διαλογική, λοιπόν, η ταινία διαθέτει μια φρέσκια σκηνοθετική ματιά κι ένα ευρηματικό μοντάζ (Ιωάννα Πογιατζή) που της χαρίζουν αφηγηματικές ανάσες, με το πρωταγωνιστικό τρίο να νιώθει άνετα μέσα στο ρόλο του.

Παρ' όλα αυτά, το «Όντως Φιλιούνται;», ακριβώς όπως και το ομοειδές «Άφτερλωβ» του Στέργιου Πάσχου που είδαμε πρόσφατα, δεν μπορεί να ξεκολλήσει ένα περισσότερο εξυπνακίστικο παρά σπιρτόζικο σενάριο από την trendy κοινοτοπία. Αυτή μιας ταινίας η οποία αντιμετωπίζει τους ήρωές της με αυτοαναφορικό, σχεδόν αυτιστικό και στην ουσία επιδερμικό τρόπο, ποντάροντας στις χαριτωμένες εντυπώσεις και όχι στην κινηματογραφική ουσία.

Ελλάδα. 2016. Διάρκεια: 77΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Όντως Φιλιούνται;

2
  • Δραματική κομεντί
  • 2016
  • Διάρκεια: 77 '
  • Γιάννης Κορρές

Ο Ντάνυ και η Στέλλα βρίσκονται ακόμη στην αρχή της σχέσης τους. Η επίσκεψη του Αχιλλέα στο σπίτι του πρώτου θα γίνει αφορμή για μια εξομολογητική, διασκεδαστική και αποκαλυπτική συζήτηση γύρω από την πραγματικότητα των σύγχρονων τριαντάρηδων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.