Έναρξη με Ντέιβιντ Μπόουι στο «Gimme Shelter Film Festival»

Το φεστιβάλ που ροκάρει επιστρέφει με το Λευκό Δούκα στη «σκηνή» του Gagarin 205.

Έναρξη με Ντέιβιντ Μπόουι στο «Gimme Shelter Film Festival»

Μία από τις μεγαλύτερες μορφές της σύγχρονης μουσικής ιστορίας θα «καταλάβει» το ροκ εντ ρολ καταφύγιο που ακούει στο όνομα Gagarin 205. Το Gimme Shelter Film Festival επιστρέφει στη Λιοσίων, και σηκώνει αυλαία με το ντοκιμαντέρ «David Bowie Is» (9/10) που αναβιώνει την ομώνυμη εντυπωσιακή έκθεση που εγκαινιάστηκε στο Λονδίνο το 2013 στο Μουσείο Victoria & Albert.

Έναρξη με Ντέιβιντ Μπόουι στο «Gimme Shelter Film Festival» - εικόνα 1

Στην ταινία μιλούν σπουδαίοι μουσικοί όπως ο τραγουδιστής των Pulp Τζάρβις Κόκερ, αλλά και ο θρυλικός Ιάπωνας σχεδιαστής μόδας Κανσάι Γιαμαμότο, ενώ ξεδπιπλώνονται άγνωστες πτυχές των σημαντικότερων γεγονότων στην καριέρα του Ντέιβιντ Μπόουι. Για τα φουτουριστικά κουστούμια, τα ριζοσπαστικά μουσικά βίντεο και τα ανεκτίμητης αξίας προσωπικά του αντικείμενα μιλούν οι επιμελητές της έκθεσης Βικτώρια Μπρόουκς και Τζέφρι Μαρς.

Το έναυσμα στη βραδιά θα δώσει η tribute μπάντα Heroes αποτελούμενη από Έλληνες μουσικούς που θα ερμηνεύσει διασκευές τραγουδιών του Μπόουι. Την προβολή θα προλογίσει η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαρία Μαρκουλή.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας:

Πληροφορίες:
Gagarin205, Λιοσίων 205, Αθήνα. Tηλ: 2114112500
Δευτέρα 9/10
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30. Συναυλία tribute συγκροτήματος στις 21.00. Η προβολή ξεκινάει στις 22.00
Είσοδος: 7 € / 55 € κάρτα διαρκείας. Προπώληση εδώ
Περισσότερες πληροφορίες στο www.gimmeshelterfestival.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Η Εσχάτη των Ποινών": Ο Κρις Πρατ μας μιλάει για την δικαστή τεχνητής νοημοσύνης Μέρσι

Το "α" εξασφάλισε ένα αποκλειστικό κλιπ από το νέο θρίλερ του Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ που κυκλοφορεί στους κινηματογράφους σήμερα, 22/1.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
22/01/2026

OPEN CALL: Οι υποβολές του Φεστιβάλ Δράμας ανοίγουν για το 2026

Ο αγαπημένος θεσμός καλεί νέους δημιουργούς να καταθέσουν τις ταινίες μικρού μήκους τους για το φετινό φεστιβάλ.

Ιάκωβε Βρούτση, ποια είναι τα must του Ethno☰Hauntology vol1;

Οι insider πληροφορίες για το νέο φεστιβάλ κινηματογράφου και τέχνης που ενώνει την Αθήνα με τη Λατινική Αμερική.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 22 Ιανουαρίου.

"Άμνετ": Πρώτη ματιά στο συγκινητικό σύμπαν της Κλόι Ζάο

Το "α" εξασφάλισε ένα αποκλειστικό βίντεο με τη σκηνοθέτιδα, την βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Τζέσι Μπάκλεϊ και τον Πολ Μέσκαλ.

Ο Χόπερ και το Μυστικό της Μαρμότας

Τρυφερότητα, σπιρτάδα και όμορφο animation, σε μια ταινία που μιλά για την αφοσίωση, το αίσθημα του ανήκειν και τη σημασία της αποδοχής. | Powered by Uber.

Η Εσχάτη των Ποινών

Ελλείψει ουσιαστικής πολιτικής θέσης, το αποκορύφωμα κρύβει ένα χιλιοειπωμένο και μπερδεμένο "άνθρωποι είμαστε, σφάλματα κάνουμε". | Powered by Uber.