Bell’ Antonio

3,5

Ένα τολμηρό σενάριο του Παζολίνι αποκαλύπτει με τον πιο πικρό τρόπο την ηθική υποκρισία και τα ψυχολογικά αδιέξοδα μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Bell’ Antonio

Ένα τολμηρό σενάριο του Παζολίνι αποκαλύπτει με τον πιο πικρό τρόπο την ηθική υποκρισία και τα ψυχολογικά αδιέξοδα μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Bell’ Antonio - εικόνα 1

Σκηνοθέτης που επηρεάστηκε άμεσα από το νεορεαλισμό, αλλά προσπάθησε να τον ισορροπήσει με ένα πιο στρωτό και ακαδημαϊκό αφηγηματικό ύφος, ο Μάουρο Μπολονίνι γνώρισε τις καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές του συνεργαζόμενος σεναριακά με τον νεαρό Πιέρ Πάολο Παζολίνι και κατόπιν με τον συγγραφέα Αλμπέρτο Μοράβια. Στην τέταρτη και προτελευταία συνεργασία του με τον δημιουργό του «Ακατόνε» διασκευάζουν ένα μυθιστόρημα του Βιταλιάνο Μπρανκάτι (συν-σεναριογράφος του «Ταξιδιού στην Ιταλία» του Ρομπέρτο­ Ροσελίνι), στο οποίο ο γοητευτικός Αντόνιο, αντικείμενο του πόθου κάθε θηλυκού, επιστρέφει από τη Ρώμη­ στη γενέτειρά του Κατάνια.

Αν και πολιορκείται από όμορφες γυναίκες, αποφασίζει να παντρευτεί τη νεαρή Μπάρμπαρα, η οποία ανακαλύπτει πως, παρά τη φήμη του, είναι ανίκανος να εκπληρώσει τα... συζυγικά του καθήκοντα. Ένα τολμηρό βιβλίο κι ένα σενάριο αντάξιό του αποκαλύπτουν με τον πιο πικρό τρόπο την ηθική υποκρισία και τα ψυχολογικά αδιέξοδα μιας ολόκληρης κοινωνίας. Ο Μαστρογιάνι είναι ιδανικός στον ρόλο του μελαγχολικού εραστή με το τραυματικό μυστικό, ενώ ο Μπολονίνι δουλεύει υποδειγματικά τα ασφυκτικά, γεμάτα σκιές κάδρα και τις σκηνογραφικές λεπτομέρειες της αρτιότερης ίσως ταινίας του, βραβευμένης με τη Χρυσή Λεοπάρδαλη στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Α/Μ. Ιταλία. 1960. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Bell' Antonio

Il Bell' Antonio
3,5
  • Δραματική
  • 1960
  • Διάρκεια: 105 '
  • Μάουρο Μπολονίνι

Ο γοητευτικός Αντόνιο, αντικείμενο του πόθου κάθε θηλυκού, επιστρέφει από τη Ρώμη στη γενέτειρά του Κατάνια. Αν και πολιορκείται από όμορφες γυναίκες, αποφασίζει να παντρευτεί τη νεαρή Μπάρμπαρα, η οποία ανακαλύπτει πως, παρά τη φήμη του, είναι ανίκανος να εκπληρώσει τα… συζυγικά του καθήκοντα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.