Ίρις

2

Ένα υποβλητικό ως ατμόσφαιρα, αλλά σεναριακά αυθαίρετο παιχνίδι παραπλάνησης εμπνευσμένο από την ιαπωνική ταινία «Chaos» (2000) του Χιντέο Νακάτα.

Ίρις

Το 2000, δύο χρόνια μετά το horror classic «Ringu», ο Γιαπωνέζος Χιντέο Νακάτα σκηνοθετεί το «Chaos», ένα χιτσκοκικό –με αρκετή δόση αφηγηματικής αφαίρεσης αλά Ντέιβιντ Λιντς– θρίλερ, το οποίο διασκευάζει τώρα, πιστότατα ως το πρώτο του μισό, ο Γάλλος ηθοποιός και σκηνοθέτης («Yves Saint Laurent») Ζαλίλ Λεσπέρ: η Ιρίς, η όμορφη γυναίκα του πλούσιου τραπεζίτη Αντουάν Ντοριό, εξαφανίζεται μυστηριωδώς από ένα εστιατόριο.

Ίρις - εικόνα 1

Ο απαγωγέας ζητά από τον άντρα της λύτρα, τα οποία εκείνος ξεκινά, υπό την παρακολούθηση της αστυνομίας, να αφήσει σε ένα σταθμό τρένου. Αλλά ούτε ο μυστηριώδης άντρας ούτε η Ιρίς είναι εκεί, σε ένα υποβλητικό ως ατμόσφαιρα, αλλά σεναριακά αυθαίρετο παιχνίδι παραπλάνησης, στο οποίο, ως συνήθως, ο πλέον ένοχος είναι τελικά και ο πιο αθώος όλων.
Ο Λεσπέρ δεν πατάει σε στερεό έδαφος ώστε να χτίσει ένα πραγματικά συναρπαστικό μυστήριο και, όταν απομακρύνεται από αυτό (η ιστορία του αστυνομικού ζευγαριού, η κοινωνικοοικονομική αντίθεση των εμπλεκομένων), παραμένει στην κοινοτοπία. Αποδεικνύεται όμως αφηγηματικά στιβαρός, ενώ διαθέτει έναν πειστικότατο Ρομέν Ντιρίς σε έναν απαιτητικό πρωταγωνιστικό ρόλο.

Γαλλία. 2016. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Ίρις

Iris / In the Shadow of Iris
2
  • Θρίλερ
  • 2016
  • Διάρκεια: 99 '
  • Τζαλίλ Λεσπέρ

Η Ιρίς, η όμορφη γυναίκα του πλούσιου τραπεζίτη Αντουάν Ντοριό εξαφανίζεται μυστηριωδώς την ώρα που ο τελευταίος πληρώνει το λογαριασμό σε ένα εστιατόριο. Ο απαγωγέας ζητά από τον άντρα της λύτρα, τα οποία εκείνος ξεκινά, υπό την παρακολούθηση της αστυνομίας, να αφήσει σε ένα σταθμό τρένου, όπως του έχει ζητηθεί. Αλλά ούτε ο άντρας ούτε η Ιρίς είναι εκεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.

Χωρίς "Αντιπάλους" - 5 καυτά ερωτικά τρίγωνα του σινεμά

Μια λίστα ταινιών που πρέπει να δείτε αν ακόμα δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το throuple των Ζεντάγια - Μάικ Φάιστ - Τζος Ο’Κόνορ.