Οι Ασύλληπτες Διακοπές του Λουί ντε Φινές

2,5

Kαλοκαιρινά ανάλαφρη κωμωδία παρεξηγήσεων – one man show του αεικίνητου Λουί ντε Φινές.

Οι Ασύλληπτες Διακοπές του Λουί ντε Φινές

Ο διευθυντής ενός αυστηρού γαλλικού οικοτροφείου μαθαίνει πως ο γιος του έχει αποτύχει στις εξετάσεις των αγγλικών και αποφασίζει να τον στείλει το καλοκαίρι στην Αγγλία. Ο τελευταίος, όμως, δεν έχει σκοπό να χάσει τις διακοπές του σε μια μάλλον ξεπερασμένη, αλλά καλοκαιρινά ανάλαφρη κωμωδία παρεξηγήσεων – one man show του αεικίνητου Λουί ντε Φινές.

Οι Ασύλληπτες Διακοπές του Λουί ντε Φινές - εικόνα 1

Έχοντας συνεργαστεί σε 12 συνολικά ταινίες (έξι της σειράς «Ο Χωροφύλακας του Σεν Τροπέ»), οι Ζαν Ζιρό και Λουί ντε Φινές αποφάσισαν το 1967 να κάνουν «Ασύλληπτες Διακοπές», με τον κορυφαίο Γάλλο κωμικό να υποδύεται τον διευθυντή ενός αυστηρού γαλλικού οικοτροφείου που ο γιος του αποτυγχάνει στις εξετάσεις των αγγλικών. Αποφασίζει λοιπόν να τον στείλει το καλοκαίρι στην Αγγλία για (μετ)εκπαίδευση, ο τελευταίος, όμως, δεν έχει σκοπό να χάσει τις διακοπές του σε μια μάλλον ξεπερασμένη, αλλά καλοκαιρινά ανάλαφρη κωμωδία παρεξηγήσεων. Το σενάριό της θα ταίριαζε γάντι και στον Κωνσταντάρα, η βρετανογαλλική κόντρα είναι σαφώς μπαγιάτικη και όλα είναι στημένα για ένα one man show του αεικίνητου, νευρωτικού, άλλοτε ξεκαρδιστικού κι άλλοτε ανοικονόμητου Λουί ντε Φινές.

Γαλλία. 1967. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: BIBLIOTHEQUE.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Ασύλληπτες Διακοπές του Λουί ντε Φινές

Les Grandes Vacances
2,5
  • Κωμωδία
  • 1967
  • Διάρκεια: 85 '
  • Ζαν Ζιρό

Ο διευθυντής ενός αυστηρού γαλλικού οικοτροφείου μαθαίνει πως ο γιος του έχει αποτύχει στις εξετάσεις των αγγλικών και αποφασίζει να τον στείλει το καλοκαίρι στην Αγγλία. Ο τελευταίος, όμως, δεν έχει σκοπό να χάσει τις διακοπές του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".