Το Φεστιβάλ Μελιτζάzz θα «αγαπήσει» τον Βαν Γκογκ

Το Λεωνίδιο Αρκαδίας ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μια ξεχωριστή πανελλήνια πρεμιέρα.

Το Φεστιβάλ Μελιτζάzz θα «αγαπήσει» τον Βαν Γκογκ

Ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της Πελοποννήσου, το φεστιβάλ Μελιτζάzz είναι έτοιμο για τη 12η συνεχή παρουσία του στο Λεωνίδιο Αρκαδίας και θα διεξαχθεί από τις 5-9/7.

Θεματική της φετινής διοργάνωσης αποτελούν οι εικαστικές τέχνες και η σχέση τους με τον κινηματογράφο. Έτσι, ταιριαστή επιλογή και σπουδαίο γεγονός αποτελεί η πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας «Loving Vincent» των Ντορότα Κομπιέλα και Χιού Γουέλκμαν η οποία αφιερώνεται στη ζωή και το έργο του μοναδικού ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

Το «Loving Vincent» είναι η πρώτη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου η οποία αποτελείται εξ ολοκλήρου από ζωγραφισμένα καρέ, συγκεκριμένα από 65.000 ελαιογραφίες που ζωγραφίστηκαν στο χέρι από 125 επαγγελματίες. Η ταινία που βασίζεται σε γράμματα του Βαν Γκογκ στον αδερφό του, που αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του, γυρίστηκε αρχικά ως ταινία δράσης με ηθοποιούς οι οποίοι υποδύονται ανθρώπους από χαρακτηριστικά πορτραίτα του Βαν Γκογκ. Οι ερμηνείες τους στη συνέχεια, μεταμορφώθηκαν στις ελαιογραφίες που απεικονίζονται στην ταινία.

Το καστ των ηθοποιών αποτελείται μεταξύ άλλων από τους Ντάγκλας Μπουθ (προσκεκλημμένος του φεστιβάλ), Έλενορ Τόμλινσον, Τζερόμ Φλιν (ο αγαπητός Μπρον από το «Game of Thrones»), την εκθαμβωτική Ιρλανδέζα και υποψήφια για Όσκαρ Σίρσα Ρόναν και το θεατρικό ηθοποιό Ρόμπερτ Γκουλάκζικ στην πρώτη του κινηματογραφική ερμηνεία ως Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

Με αφορμή την πρεμιέρα του «Loving Vincent» το Λεωνίδιο θα μετατραπεί σε ένα ατελιέ, φιλοξενώντας εκθέσεις, εργαστήρια και workshops ζωγράφων που συμμετείχαν στην ταινία.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ:

Το Φεστιβάλ Μελιτζάzz θα «αγαπήσει» τον Βαν Γκογκ - εικόνα 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Όσκαρ 2026: Οι μεγάλες ανατροπές και τα ηχηρά "σνομπάρισματα" της Ακαδημίας

Από το απόλυτο "άδειασμα" του Wicked μέχρι τον παραγκονισμό του Guillermo del Toro και του Paul Mescal: Συγκεντρώσαμε όλες τις παραλείψεις των υποψηφιοτήτων που προκάλεσαν τις πιο έντονες αντιδράσεις

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/01/2026

Wife & Dog: Νέος Γκάι Ρίτσι, με Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς

Το σκοτεινό παιχνίδι εξουσίας στην καινούρια δουλειά του Βρετανού σκηνοθέτη καταφθάνει τον επόμενο Οκτώβριο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλοσοφικού Κινηματογράφου επιστρέφει για 2η χρονιά στο Ηράκλειο

Cinema that makes you think: Το CINEphil_101 ανακοινώνει την έναρξη υποβολών και προσκαλεί κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Η Άννα Ρεζάν μας μιλά για το ιστορικό ντοκιμαντέρ της "Οι Δικοί μου Άνθρωποι"

Η εβραϊκής καταγωγής ηθοποιός και σκηνοθέτιδα περιγράφει την προσπάθειά της να γυρίσει ένα κινηματογραφικό χρονικό που ξεκινάει ως οικογενειακό πορτρέτο και καταλήγει σε μια κατάθεση ιστορικής μνήμης.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (22-28/01)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κάποια πράγματα που ίσως δε γνώριζες για το "Άμνετ"

Όπου και να οφείλεται το hype γύρω από την ταινία, που έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες, εμείς συγκεντρώσαμε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες γι' αυτήν.

Οι ελληνικές ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά μετά τον "Καποδίστρια"

Αυτές είναι οι ταινίες Ελλήνων δημιουργών που μπορείτε να δείτε τώρα ή σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες, οργανώνοντας τη διαδρομή σας με την υπηρεσία Multiple Stops του Uber Taxi.