Μικρά Βήματα

2

Η ιδιότυπη φιλία των δύο γυναικών εξιστορείται με μπανάλ τρόπο, αν και στηρίζεται στην ερμηνεία δύο σπουδαίων ηθοποιών.

Μικρά Βήματα

Η ιδιότυπη φιλία των δύο γυναικών εξιστορείται με μπανάλ τρόπο, αν και στηρίζεται στην ερμηνεία δύο σπουδαίων ηθοποιών.

Μικρά Βήματα - εικόνα 1

Η Κλερ είναι μια μαία αφοσιωμένη στη δουλειά της, η οποία έχει μεγαλώσει μόνη της ένα αγόρι που ενηλικιώθηκε λίγο καιρό νωρίτερα. Η ταινία του βραβευμένου με Σεζάρ («Το Χάρισμα της Σεραφίν») Μαρτέν Προβόστ την παρακολουθεί στην καθημερινότητά της, τη ρουτίνα και τα μικρά απρόοπτά της, συστήνοντάς μας με σχεδόν ντοκιμαντερίστικη ζεστασιά έναν δοτικό αλλά συνεσταλμένο, χαμηλότονο χαρακτήρα, που δεν νιώθει άνετα με τις αλλαγές των καιρών. Όπως το κλείσιμο του κρατικού νοσοκομείου στο οποίο δουλεύει χρόνια και η ανάγκη να πιάσει δουλειά σε μια μοντέρνα ιδιωτική μαιευτική κλινική-«εργοστάσιο βρεφών». Την ίδια στιγμή η παλιά ερωμένη του πατέρα της Μπεατρίς, μια απενοχοποιημένη, εξωστρεφής γυναίκα που ζει με δανεικά και (προσωρινά) κέρδη από τον τζόγο, εισβάλλει στη ζωή της, την οποία αναστατώνει με ενοχλητικό όσο και απελευθερωτικό τρόπο.

Μικρά Βήματα - εικόνα 2

Ένα σοφό κάστινγκ φέρνει σε απολαυστική ερμηνευτική αντιπαράθεση την ευαίσθητη, άψογη για άλλη μία φορά Κατρίν Φρο («Το Κορίτσι που Γύριζε τις Σελίδες», «Υψηλή Μαγειρική») με την Κατρίν Ντενέβ, σε έναν από τους καλύτερους πρόσφατους ρόλους της, καθώς δύο εντελώς αντίθετες γυναίκες, περικυκλωμένες από τις έννοιες της ζωής και του θανάτου (το επάγγελμα της μαίας, ο καρκίνος της Μπεατρίς), προσπαθούν να «απελευθερωθούν», η καθεμία με το δικό της τρόπο.

Το πρόβλημα είναι πως αυτός είναι σεναριακά εντελώς μπανάλ, με ελάχιστο βάθος και στοιχειώδες σασπένς, ανίκανος να προσδώσει πραγματικό ενδια­φέρον σε αυτήν τη δραματικά χιου­μοριστική μελέτη χαρακτήρων. Η προσθήκη του φορτηγατζή Ολιβιέ Γκουρμέ είναι δραματουργικά διακοσμητική, το φινάλε κορυφώνεται με (υποτίθεται) υπόγεια ένταση και η αρχική υπόσχεση για μια ενήλικη, τρυφερή δραμεντί μένει τελικά ανεκπλήρωτη.

Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 117΄. Διανομή: SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρά Βήματα

Sage Femme / The Midwife
2
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 117 '
  • Μαρτέν Προβόστ

Η Κλερ είναι μια μαία αφοσιωμένη στη δουλειά της και μητέρα ενός αγοριού. Μια μέρα δέχεται ένα περίεργο τηλεφώνημα από μια παλιά ερωμένη του πατέρα της, η οποία εισβάλλει στη ζωή της με απρόσμενο, ενοχλητικό αλλά και απελευθερωτικό τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.