Ο Γιατρός Έχει Τρεχάματα

2

Screwball κωμωδία με παλιομοδίτικο άρωμα, βασισμένη σε γνώριμα κλισέ κι έναν απολαυστικό Τόνι Σερβίλο.

Ο Γιατρός Έχει Τρεχάματα

Ο Ελία Βενέτσια είναι ένας Ιταλοεβραίος ψυχαναλυτής που ζει στο διπλανό διαμέρισμα από την εν διαστάσει σύζυγό του. Τίποτα δεν αλλάζει την τακτοποιημένη ρουτίνα του, μέχρι που ο γιατρός τού επιβάλλει να αρχίσει να γυμνάζεται. Η γνωριμία του με την Κλαούντια, μια έξω καρδιά νεαρή personal trainer, θα φέρει τα πάνω κάτω στην άνοστη ζωή του. Screwball κωμωδία με παλιομοδίτικο άρωμα, βασισμένη σε γνώριμα κλισέ κι έναν απολαυστικό Τόνι Σερβίλο.

Ο Γιατρός Έχει Τρεχάματα - εικόνα 1

Περισσότερο από κάθε άλλο κινηματογραφικό είδος, η κωμωδία είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη από μια στερεή σεναριακή βάση. Από τον Μπίλι Γουάιλντερ μέχρι τον Γούντι Άλεν, τα παραδείγματα είναι πολλά, με αυτούς τους δύο εβραϊκής καταγωγής δημιουργούς να έρχονται πρώτοι στο νου όταν μιλάμε για την τρίτη ταινία μυθοπλασίας του Φρανσέσκο Αμάτο, η οποία έχει για πρωταγωνιστή έναν Ιταλοεβραίο ψυχαναλυτή. Ξαπλώνοντας τους ασθενείς του στο ντιβάνι, ο Ελία Βενέτσια έχει μάθει εδώ και δεκαετίες να κάνει τις σωστές ερωτήσεις. Χωρίς να δίνει ο ίδιος (καθαρή) απάντηση, έχει βάλει σε τάξη την καθημερινότητά του, την οποία ζει μέσα στην απόλυτη ρουτίνα.

Όταν όμως διαπιστώνει πως η εν διαστάσει σύζυγός του βγαίνει με κάποιον άντρα και ο γιατρός τού συστήνει επειγόντως γυμναστική, αποφασίζει να αναθεωρήσει κάποια πράγματα και να κάνει ένα ανιχνευτικό πέρασμα από το γυμναστήριο. Εκεί θα γνωρίσει μια νεαρή Σπανιόλα κι έξω καρδιά personal trainer, η οποία θα φέρει τα πάνω κάτω στην άνοστη ζωή του.

Ο Γιατρός Έχει Τρεχάματα - εικόνα 2

Ένας σοβαρός, κουμπωμένος επιστήμονας και μια σέξι, εξωστρεφής γυναίκα που ξέρει να ζει τη στιγμή: θα μπορούσε να είναι ο Κάρι Γκραντ και η Κάθριν Χέμπορν ή ο Τζακ Λέμον και η Σίρλεϊ ΜακΛέιν. Αντ’ αυτών, είναι ένας απολαυστικός Τόνι Σερβίλο­ και μια αεράτη Βερόνικα Ετσεγκούι («Μην Εμπιστεύεσαι Κανέναν») που εκτελούν αβίαστα τη δοκιμασμένη screwball συνταγή, βασισμένη σε γνώριμα κλισέ συμβίωσης αντίθετων χαρακτήρων. Το καλογραμμένο σενάριο, που κάποια στιγμή εκβιάζει μια γκανγκ­στερικού τύπου στροφή της πλοκής, έχει παλιομοδίτικο άρωμα και δεν ξεφεύγει στιγμή από τα τετριμμένα. Κρατάει όμως σωστό αφηγηματικό τέμπο, αφήνει χώρο στους ηθοποιούς και υπηρετεί με συνέπεια τις μετρημένες υποσχέσεις μιας λαϊκής κωμωδίας.

Ιταλία. 2017. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: ΔΑΝΑΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Γιατρός Έχει Τρεχάματα

Lasciati Andare
2
  • Κωμωδία
  • 2017
  • Διάρκεια: 100 '
  • Φρανσέσκο Αμάτο

Ο Ελία Βενέτσια είναι ένας Ιταλοεβραίος ψυχαναλυτής που ζει στο διπλανό διαμέρισμα από την εν διαστάσει σύζυγό του. Τίποτα δεν αλλάζει την τακτοποιημένη ρουτίνα του, μέχρι που ο γιατρός τού επιβάλλει να αρχίσει να γυμνάζεται. Η γνωριμία του με την Κλαούντια, μια έξω καρδιά νεαρή personal trainer, θα φέρει τα πάνω κάτω στην άνοστη ζωή του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.