Ο Αρχιτσιγκούνης

2

Ένας αστείος Ντανί Μπουν («Είναι Τρελοί Αυτοί οι Βόρειοι», «Σουπερχόνδριος») προσπαθεί να ζωηρέψει μια χλιαρή κωμωδία με ετοιμοπαράδοτα μηνύματα, που στηρίζεται σε μία και μόνον ιδέα.

Ο Αρχιτσιγκούνης

Ένας ακοινώνητος, σπαγκοραμμένος βιολιστής, που ζει κάνοντας αιματηρή οικονομία, φλερτάρει με την καινούργια βιολοντσελίστρια της ορχήστρας, ενώ ανακαλύπτει πως έχει μια κόρη που αγνοούσε την ύπαρξή της. Ένας αστείος Ντανί Μπουν («Είναι Τρελοί Αυτοί οι Βόρειοι», «Σουπερχόνδριος») προσπαθεί να ζωηρέψει μια χλιαρή κωμωδία με ετοιμοπαράδοτα μηνύματα, που στηρίζεται σε μία και μόνον ιδέα.

Ο Αρχιτσιγκούνης - εικόνα 1

«Pour Elle» («Όλα για Εκείνη» στο DVD), «3 Ώρες Διορία», «Λάθος στο Λάθος»... Σκηνοθέτης και σεναριογράφος σφιχτοδεμένων αστυνομικών θρίλερ, ο Φρεντ Καβαγέ το γυρίζει τώρα στην κωμωδία, έχοντας μπροστά από την κάμερα τον εμπορικότερο σύγχρονο Γάλλο σταρ. Τον Ντανί Μπουν των «Είναι Τρελοί Αυτοί οι Βόρειοι» και «Σουπερχόνδριος», πειστικότατο ως ακοινώνητο, σπαγκοραμμένο βιολιστή, ο οποίος ζει κάνοντας αιματηρή οικονομία.

Όταν φλερτάρει με την καινούργια βιολοντσελίστρια της ορχήστρας, μαθαίνει ξαφνικά­ πως έχει μια κόρη, της οποίας­ την ύπαρξη αγνοούσε. Δύο κοστοβόρες –όπως αποδεικνύεται– εξελίξεις, με τον εκφραστικότατο Μπουν, ο οποίος διαθέτει σωστό τάιμινγκ και αστεία παρουσία, να κάνει ό,τι μπορεί για να ζωηρέψει μια καλοστημένη αλλά χλιαρή κωμωδία που στηρίζεται σε μία και μόνον ιδέα. Όλα τα γκαγκ, τα πιο επιτυχημένα εκ των οποίων είναι συσσωρευμένα στην αρχή, περιστρέφονται γύρω από την υπερβολική τσιγκουνιά του ήρωα, ενώ τα ετοιμοπαράδοτα μηνύματα του φιλμ σερβίρονται με μια φτηνή τελική σεναριακή ανατροπή, από τις πλέον τεμπέλικες στα κωμικά χρονικά.

Γαλλία. 2016. Διάρκεια: 89΄. Διανομή: ROSEBUD.21.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Αρχιτσιγκούνης

Radin!
2
  • Κωμωδία
  • 2016
  • Διάρκεια: 89 '
  • Φρεντ Καβαγέ

Ένας ακοινώνητος, σπαγκοραμμένος βιολιστής, που ζει κάνοντας αιματηρή οικονομία, φλερτάρει με την καινούργια βιολοντσελίστρια της ορχήστρας, ενώ ανακαλύπτει πως έχει μια κόρη που αγνοούσε την ύπαρξή της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.