Wonder Woman

2,5

Η χολιγουντιανή συνταγή της κόμικς περιπέτειας εκτελείται με προβλέψιμη μα διασκεδαστική στιβαρότητα, μπολιάζοντας με γοητευτική, σέξι τσαχπινιά το σκοτεινό και δύσθυμο υπερηρωικό σύμπαν της DC.

Wonder Woman

Η χολιγουντιανή συνταγή της κόμικς περιπέτειας εκτελείται με προβλέψιμη μα διασκεδαστική στιβαρότητα, μπολιάζοντας με γοητευτική, σέξι τσαχπινιά το σκοτεινό και δύσθυμο υπερηρωικό σύμπαν της DC.

Wonder Woman - εικόνα 1

Έχοντας κλέψει εύκολα την παράσταση στο «Batman V Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης» με τη σύντομη μα θεαματικότατη εισαγωγή της στον κόσμο των κινηματογραφικών υπερηρώων, η Wonder Woman γίνεται τώρα η πρώτη θηλυκή φιγούρα κόμικς που αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο σε περιπέτεια της νέας χολιγουντιανής εποχής (ποιος θυμάται τη «Supergirl» και την «Elektra»;). Βγαλμένη από το σκοτεινό, σοβαροφανές σύμπαν των DC και Warner, το οποίο αναπτύσσεται υπό την επίβλεψη των δύσθυμων Κρίστοφερ Νόλαν και Ζακ Σνάιντερ, η αρχαιοελληνικής κοπής ηρωίδα του Γουίλιαμ Μούλτον Μάρστον είναι λογικό να μην μπορεί να απομακρυνθεί πολύ από την dark αισθητική του. Κάνει όμως ό,τι περνάει από το… ξίφος της για να διαφο­ροποιηθεί διακριτικά από μια σινε­-φόρμουλα που μέχρι τώρα δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί ούτε σε εισπράξεις ούτε σε κριτικές εκείνη της Marvel, και το εντυπωσιακό είναι πως σχεδόν τα καταφέρνει.

Wonder Woman - εικόνα 2

Ποντάροντας στη σέξι παρουσία της πρώην Μις Ισραήλ Γκαλ Γκαντότ («Μαχητές των Δρόμων 5, 6 &7»), στον χαλαρό action hero Κρις Πάιν («Star Trek») και σε μια πικάντικη χιουμοριστική διάθεση, που δυστυχώς υποχωρεί με το πέρασμα του χρόνου, η συνταγή ξεδιπλώνεται αβίαστα, προβλέψιμα και χορταστικά: εκπαιδευμένη ως πολεμίστρια, η πριγκίπισσα των Αμαζόνων Νταϊάνα εγκαταλείπει­ το απομονωμένο νησί της και ακολουθεί έναν Αμερικανό πιλότο στην πρώτη γραμμή του μετώπου του Α΄ Παγκοσμίου, με σκοπό να σταματήσει τα ολέθρια σχέδια του θεού του πολέμου Άρη, ο οποίος έχει συμμαχήσει με τους Γερμανούς. Θεαματική δράση, (λιγοστό) ρομάν­τζο, έξυπνα φεμινιστικά σχόλια κι ένα εύκολο plot twist οδηγούν την πλοκή στο σχηματικό φινάλε, με την Πάτι Τζένκινς του οσκαρικού «Monster» (2003) να διαχειρίζεται με διασκεδαστική στιβαρότητα μια χολιγουντιανή φαντασία αυστηρών –εμπορικών και καλλιτεχνικών– προδιαγραφών.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 141΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Wonder Woman

2,5
  • Περιπέτεια
  • 2017
  • Διάρκεια: 141 '
  • Πάτι Τζένκινς

Εκπαιδευμένη ως πολεμίστρια, η πριγκίπισσα των Αμαζόνων Νταϊάνα εγκαταλείπει το απομονωμένο νησί της και ακολουθεί έναν Αμερικανό πιλότο στην πρώτη γραμμή του μετώπου του Α΄ Παγκοσμίου, , με σκοπό να σταματήσει τα ολέθρια σχέδια του θεού του πολέμου Άρη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Το Βλέμμα Του Οδυσσέα": Μια βραδιά για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο στο Cinobo Όπερα

Την ειδική τελετή θα θα προλογίσουν η οικογένεια και οι συνεργάτες του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη, τιμώντας το έργο του αλλά και τη συμβολή του στο παγκόσμιο σινεμά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/01/2026

"Συναισθηματική Αξία" και "Sirat" σάρωσαν στα 38α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Το "α" ταξίδεψε στο Βερολίνο και παρακολούθησε από κοντά την γιορτή του ευρωπαϊκού σινεμά.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Βραβευμένη Τζέσι Μπάκλεϊ και αγαπημένος Πολ Μέσκαλ, ένα θρίλερ με τον Κρις Πρατ και την Ρεμπέκα Φέργκιουσον και όλες οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 22/01

Ένα βραβευμένο δράμα από την Κλόι Ζάο, ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας με τον Κρις Πρατ και όλα όσα έρχονται στις μαρκίζες των σινεμά αυτή την εβδομάδα.

Το "α" βρίσκεται στα 38α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στο Βερολίνο

Στην τελετή, που λαμβάνει χώρα σήμερα, θα βραβευτούν οι πιο σημαντικές ευρωπαϊκές παραγωγές της περσινής χρονιάς.

Ταινίες των 80s και 90s που βλέπουμε στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα

Ντέιβιντ Λιντς, Γκλεν Κλόουζ, Ιζαμπέλα Ροσελίνι και άλλοι stars σε επιλογές από τις αγαπημένες μας δεκαετίες βλέπουμε στους κινηματογράφους από 15-22/1.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά το ΠΣΚ

Τζος Σάφντι, Ράντου Ζούντε και όλες οι καινούριες κυκλοφορίες που παίζουν στις αίθουσες από Πέμπτη 15/1.