Άγρια Όνειρα

3

Ένα ανήλικο ρομάντζο που γίνεται θρίλερ καταδίωξης φέρνει στο νου το «Badlands» του Τέρενς Μάλικ και φωτίζει με νεο-γουέστερν στιλ τη σκοτεινή πλευρά της ενηλικίωσης.

Άγρια Όνειρα

Ένα ανήλικο ρομάντζο που γίνεται θρίλερ καταδίωξης φέρνει στο νου το «Badlands» του Τέρενς Μάλικ και φωτίζει με νεο-γουέστερν στιλ τη σκοτεινή πλευρά της ενηλικίωσης.

Άγρια Όνειρα - εικόνα 1

Γυρισμένα στο άγριο όσο και ποιητικό φυσικό σκηνικό του Οντάριο, τα «Άγρια Όνειρα» φέρνουν αμέσως στο νου το «Badlands» του Τέρενς Μάλικ: όταν η έφηβη Κέισι μετακομίζει στη διπλανή φάρμα, ο μοναχικός Τζόνας την ερωτεύεται και προσπαθεί να την προστατεύσει από τον βίαιο πατέρα της, ο οποίος είναι ένας διεφθαρμένος αστυνομικός. Έτσι, όταν ο Τζόνας γίνει μάρτυρας της εν ψυχρώ δολοφονίας μιας ομάδας εμπόρων ναρκωτικών από εκείνον, θα του κλέψει τα λεφτά και μαζί με την Κέισι θα τραπούν σε απέλπιδα φυγή.

Μια ατμόσφαιρα βορειοαμερικανικού gothic ντύνει τις ρεαλιστικές εικόνες του Καναδού Νέιθαν Μορλάντο, οι οποίες περιγράφουν λιτά και στακάτα την απόδραση των δύο παιδιών σαν μοναδική διέξοδο προς την ανεξαρτησία και την ενηλικίωση. Ο λυρισμός του Μάλικ αποκτά εδώ κάτι πιο σκοτεινό και άμεσα απειλητικό, καθώς το ανήλικο ρομάντζο μετατρέπεται πλάνο το πλάνο σε θρίλερ καταδίωξης. Το νεο-γουέστερν άγγιγμα συνάδει με τη φυσική ομορφιά (και «ηθική αδια­φορία») του τοπίου, το σασπένς κλιμακώνεται δεξιοτεχνικά και το ξέσπασμα της βίας γίνεται ένα τελετουργικό ελευθερίας συνυφασμένο με όλη την παράδοση της Americana.

Καναδάς. 2016. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Άγρια Όνειρα

Mean Dreams
3
  • Θρίλερ
  • 2016
  • Διάρκεια: 108 '
  • Νέιθαν Μορλάντο

Όταν η έφηβη Κέισι μετακομίζει στη διπλανή φάρμα, ο μοναχικός Τζόνας την ερωτεύεται και προσπαθεί να την προστατεύσει από το βίαιο πατέρα της. Μια νύχτα θα γίνει μάρτυρας της εν ψυχρώ δολοφονίας μιας ομάδας εμπόρων ναρκωτικών από εκείνον, θα του κλέψει τα λεφτά και μαζί με την Κέισι θα τραπούν σε απέλπιδα φυγή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.