Η Μέρα των Ηρώων

1

Ρεαλιστικό, βασισμένο στα αληθινά γεγονότα και πιστό στον τίτλο του περιπετειώδες θρίλερ που εκτοξεύει την πατριωτική ρητορική και τη μελοδραματική συγκίνηση στα ύψη. Από τον σκηνοθέτη των «Battleship», «Ο Μόνος Επιζών» και «Deepwater Horizon».

Η Μέρα των Ηρώων

Ρεαλιστικό, βασισμένο στα αληθινά γεγονότα περιπετειώδες θρίλερ που εκτοξεύει την πατριωτική ρητορική και τη μελοδραματική συγκίνηση στα ύψη.

Η Μέρα των Ηρώων - εικόνα 1

Επέτειος η οποία θυμίζει τις μάχες του Λέξινγκτον και του Κόνκορντ, τις πρώτες για την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, και γιορτάζεται κυρίως στις πολιτείες της Ανατολικής Ακτής, η Patriots Day είναι συνώνυμη του διάσημου μαραθωνίου της Βοστόνης, ο οποίος διεξάγεται κάθε τρίτη Δευτέρα του Απριλίου από το 1897. Η φήμη του συγκεκριμένου αγώνα μεγάλωσε μάλιστα πρόσφατα με τον πιο δυσάρεστο τρόπο, καθώς το 2013 μια διπλή βομβιστική ενέργεια κατά τη διάρκειά του άφησε πίσω της τρεις νεκρούς κι εκατοντάδες τραυματίες.

Ο πρώην ηθοποιός και νυν σκηνοθέτης ταινιών δράσης («The Kingdom», «Battleship», «Ο Μόνος Επιζών») Πίτερ Μπεργκ είναι ένας χολιγουντιανός director της παλιάς σχολής, που επιμένει συνήθως σε ρεαλιστικές περιπέτειες οι οποίες εξυμνούν τον (ως επί το πλείστον ένστολο) all American hero. Έτσι, μετά το «Deepwater Horizon» συνεργάζεται ξανά με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ για ένα περιπετειώδες θρίλερ βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, όλα τους φωτισμένα από τη λαμπερή γωνία της πατριωτικής αρετής των απλών Αμερικανών. Επώνυμων ή ανώνυμων, ενωμένων όμως στον «κοινό αγώνα της αγάπης ενάντια στο μίσος».

Η Μέρα των Ηρώων - εικόνα 2

Η ταινία του Μπεργκ είναι δομημένη πάνω στη φιλοσοφία της κλασικής ταινίας καταστροφής: άσχετοι μεταξύ τους χαρακτήρες ζουν την ανέμελη ή επιπόλαια φορτισμένη καθημερινότητά τους, μέχρι να συναντηθούν ως μάρτυρες/πρωταγωνιστές ενός δραματικού γεγονότος – εδώ της βομβιστικής επίθεσης στον μαραθώνιο της Βοστόνης και του πρωτοφανούς ανθρωποκυνηγητού που εξαπολύθηκε άμεσα για τη σύλληψη των δραστών. Τα συμβάντα ξετυλίγονται με γοργό ρυθμό, το σασπένς λειτουργεί σωστά, η αίσθηση του ρεαλισμού είναι έντονη και αποτελεσματική.

Το δυναμικό αμερικανικό σινεμά είναι εδώ, μαζί του και μια αφελής αίσθηση περί καλού και κακού, δικαίων και αδίκων, στυγνών δολοφόνων και θαρραλέων ηρώων. Όλα είναι ξεκάθαρα και δείχνονται με το δάχτυλο (ή κρύβονται πίσω από αυτό), λοιπόν, σε μια κοινωνία εν πλήρη γαλήνη, ομόνοια και αγάπη, η οποία μπορεί να πληγωθεί από τους εσωτερικούς κι εξωτερικούς εχθρούς της, θα γιάνει όμως τα τραύματά της και δεν θα αφήσει τους φταίχτες ατιμώρητους.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 133΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μέρα των Ηρώων

Patriots Day
1
  • Αστυνομική
  • 2016
  • Διάρκεια: 133 '
  • Πίτερ Μπεργκ

Μια διπλή βομβιστική ενέργεια κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστόνης το 2013 αφήνει πίσω της τρεις νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Άμεσα, ένα πρωτοφανές ανθρωποκυνηγητό ξεκινά για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.