Το σινεμά του φανταστικού πρωταγωνιστής σε διπλή μεταμεσονύκτια προβολή

Οι μεταμεσονύκτιες προβολές του «Midnight Express» στον κινηματογράφο Ααβόρα στην τρίτη βραδιά τους προγραμματίζουν δύο αξέχαστες ταινίες, με κοινή θεματική τις φονικές κοινότητες…

Το σινεμά του φανταστικού πρωταγωνιστής σε διπλή μεταμεσονύκτια προβολή

Ο θεσμός των μεταμεσονύκτιων προβολών που γαλούχησε γενιές σινεφίλ στις «παράξενες» ταινίες με τη μοναδική ικανότητα να στιγματίζουν όποιον τις παρακολουθεί, επανέρχεται υπό τη μορφή του «Midnight Express» που φιλοξενείται στον κινηματογράφο Ααβόρα σε επιλογές του κριτικού κινηματογράφου Άκη Καπράνο.

Μετά από δύο επιτυχημένες… ολονυκτίες, η τρίτη βραδιά (Σάββατο 22 προς Κυριακή 23/4) επιφυλάσσει εκπλήξεις για τους ανυποψίαστους και μια μοναδική ευκαιρία για επαναληπτική προβολή στους μυημένους.

Σε αποκατεστημένη κόπια υψηλής ανάλυσης θα προβληθεί η ταινία «Freaks» που σόκαρε το κοινό το μακρινό 1932 σε σκηνοθεσία του μαέστρου το τρόμου Τοντ Μπράουνινγκ. Στον κόσμου του τσίρκου και των «φρικιών» που ζουν σ’ αυτόν ως μία ακόμη ατραξιόν, μια «κανονική» σχοινοβάτης σχεδιάζει πλεκτάνη γύρω από το νάνο Χανς ώστε να τον παντρευτεί και να κληρονομήσει την περιουσία του. Ταινία που στέκεται μόνη ως κινηματογραφικό είδος, καθώς δεν υπάρχει όμοιά της, δίνει μια μοναδική οπτική στην κοινότητα ανθρώπων που ο υπόλοιπος κόσμος την αποδέχεται μονάχα ως θέαμα.


Μία από τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών «Το Καταραμένο Σκιάχτρο» του Ρόμπι Χάρντι με πρωταγωνιστή τον αξέχαστο Κρίστοφερ Λι θα μας συντροφεύσει ως το ξημέρωμα. Ο Έντουαρντ Γουντγουόρντ υποδύεται έναν αστυνομικό που ερευνά την εξαφάνιση ενός κοριτσιού σ' ένα απόμερο αγγλικό νησί. Η φαινομενικά απλοϊκή υπόθεση, θα λάβει μεταφυσικές διαστάσεις όταν ο αστυνομικός αντιλαμβάνεται πως οι κάτοικοι της περιοχής λατρεύουν μια παγανιστική θρησκεία που απαιτεί ανθρωποθυσίες…


Midnight Express v.III: Φονικές Κοινότητες
Σάββατο 22 προς Κυριακή 23/4
Ααβόρα Art Cinema
Ιπποκράτους 180 (ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι)
Εισ.: €7 (ενιαίο)
01.00 Freaks (Τοντ Μπράουνινγκ, 1932)
02.15 Το Καταραμένο Σκιάχτρο (Ρόμπι Χάρντι, 1973)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.