Ένα συγκινητικό σινε-ταξίδι στο Exile Room

Η προβολή του ντοκιμαντέρ «Cameraperson» της Κίρστεν Τζόνσον μεταδίδει τη δύναμη της κινηματογράφισης των ανθρώπινων ιστοριών από όλο τον κόσμο.

Ένα συγκινητικό σινε-ταξίδι στο Exile Room

Διευθύντρια φωτογραφίας για πάνω από είκοσι χρόνια, έχοντας ταξιδέψει σε όλα τα μέρη του πλανήτη με την κάμερά της, η Κίρστεν Τζόνσον στρέφει το φακό στην ίδια φτιάχνοντας ένα εκπληκτικό κολάζ που συνθέτει το «Cameraperson».

Μοντάροντας αχρησιμοποίητα πλάνα της από παλαιότερα ντοκιμαντέρ, το θεωρητικά ασυνάρτητο αποτέλεσμα οδηγεί εν τέλει στην κυριαρχία της δύναμης της κινηματογραφικής τέχνης, κλείνοντας το μάτι στους ανθρώπους του επαγγέλματος από τη μία, αλλά και στο κοινό από την άλλη, απεικονίζοντας σπαρακτικές ιστορίες ανθρώπων που ζουν μοναδικές καταστάσεις τις οποίες έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε (και να λύσουμε) χάρη στο σινεμά.

Συζητήσεις με το σκηνοθέτη ενώ γυρίζει η κάμερα, ξαφνικές ριπές όπλων πάνω από το συνεργείο, πολλές στιγμές που η κούραση τσακίζει, είναι μονάχα ελάχιστες από τις στιγμές που αποτυπώνονται στο «Cameraperson», που το κοινό θα έχει την ευκαιρία να το απολαύσει στο Exile Room (13/4, 9 μ.μ., αγγλικοί υπότιτλοι) με ελεύθερη είσοδο.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ:

Cameraperson - trailer from CAT&Docs on Vimeo.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
06/10/2022

Η Πρόσκληση

Κωμικά γραφικοί και ελάχιστα τρομακτικοί βρικόλακες προσπαθούν αδέξια να κρυφτούν πίσω από ένα love story βγαλμένο από Βίπερ Νόρα.

Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του Σκότους

Το πιο αγαπημένο θέμα των σύγχρονων animations είναι η κινητήριος δύναμη μιας καλοστημένης και διασκεδαστικής εξωτικής περιπέτειας αλά Ιντιάνα Τζόουνς… τζούνιορ.

Πνεύμα Από Σπίτι

Πολύ φασαρία για το τίποτα άνω των δέκα ετών, σε ένα ρώσικο animation ανεκμετάλλευτων ιδεών και χιλιοχρησιμοποιημένων τρικ.

Ένας Μεταφραστής

Ελάχιστα πρωτότυπη, αλλά διεκπεραιωτικά έντιμη μετατροπή αληθινών γεγονότων σε μυθοπλαστικό δράμα, το οποίο ηρωοποιεί μια συγκινητική ουμανιστική χειρονομία.

Μεσόγειος: Πολιορκημένη Θάλασσα

Θεαματικότατη κινηματογραφική βερσιόν μιας τηλεοπτικής σειράς ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε σε 12 χώρες με συμμετοχή 50 επιστημόνων και κόστος έξι εκατομμυρίων ευρώ.

Υποβολή αιτήσεων για τα Επαγγελματικά Σεμινάρια Κινηματογράφου & Τηλεόρασης Oxbelly

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να έχουν καλή γνώση αγγλικών, καθώς όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.