Ο Ελκόμενος Επί Κρημνού

1,5

Ένα ντοκιμαντέρ συνεντεύξεων με ελάχιστο κινηματογραφικό ενδιαφέρον.

Ο Ελκόμενος Επί Κρημνού

Μάρτυρες διηγούνται τα γεγονότα της απαγωγής και της δολοφονίας του αγωνιστή του ΕΑΜ ιερέα Νικολάου Αποστολάκη από παρακρατικούς στην Κρήτη το 1947 και ο καθηγητής Γιώργος Μαργαρίτης αναλύει το ιστορικό πλαίσιο, σε ένα ντοκιμαντέρ συνεντεύξεων με ελάχιστο κινηματογραφικό ενδιαφέρον.

Ο Ελκόμενος Επί Κρημνού - εικόνα 1

Ντοκιμαντερίστας ο οποίος επανέρχεται συχνά στον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη («Η Τέχνη της Σφακιανής Δεσιάς», «Βικτωρία Θεοδώρου: Τα Κύματα που με Δίδαξαν το Ανυπότακτο»), ο πολιτικά ευαισθητοποιημένος Κώστας Νταντινάκης επιχειρεί τώρα να ρίξει φως στα γεγονότα της απαγωγής και της δολοφονίας του αγωνιστή του ΕΑΜ ιερέα Νικολάου Αποστολάκη από παρακρατικούς της ομάδας Παύλου Γύπαρη στην Κρήτη το 1947. Συγχωριανοί του από το Νεροχώρι Αποκορώνου και η κόρη του Ισμήνη εξιστορούν τα όσα συνέβησαν, ενώ ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Γιώργος Μαργαρίτης αναλύει το ιστορικό πλαίσιο του εμφυλίου πολέμου στο νησί (ιδιαίτερα ενδιαφέρον αυτό που αναφέρει σε σχέση με τους μαρτυρικούς θανάτους της εποχής και τις φρικαλεότητες του ISIS), σε ένα ντοκιμαντέρ συνεντεύξεων με σαφές ιστορικοπολιτικό, αλλά ελάχιστο κινηματογραφικό ενδιαφέρον.

Ελλάδα. 2017. Διάρκεια: 66΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Ελκόμενος Επί Κρημνού

1,5
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2017
  • Διάρκεια: 66 '
  • Κώστας Νταντινάκης

Τα γεγονότα της απαγωγής και της δολοφονίας του αγωνιστή του ΕΑΜ ιερέα Νικολάου Αποστολάκη από παρακρατικούς στην Κρήτη το 1947.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ταινίες με κλοπές που βλέπουμε στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Ληστείες, προδοσίες και ακραίες παρεξηγήσεις που παίζουν στις μαρκίζες των κινηματογράφων αυτές τις μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/09/2025

Φεστιβάλ Βενετίας: Φαβορί και αουτσάιντερ

Οι προβλέψεις της τελευταίας στιγμής για τα βραβεία λένε πως "Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ" δεν έχει αντίπαλο, το "No Other Choice" του Παρκ Τσαν-γουκ κοιτάζει ψηλά και ο Λάνθιμος δύσκολα θα φύγει από το Λίντο με άδεια χέρια.

Οι 51 μικρού μήκους που διαγωνίζονται στις 31ες Νύχτες Πρεμιέρας

Ανακοινώθηκαν οι τίτλοι που διεκδικούν τα βραβεία του τμήματος "Ελληνικές Μικρές Ιστορίες".

Τζένιφερ Λόρενς & Ρόμπερτ Πάτινσον ερωτευμένοι μέχρι θανάτου στο "Die My Love"

Οι πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία της κορυφαίας σκηνοθέτριας Λιν Ράμσεϊ ("Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν").

Η ελληνική "Αρκουδότρυπα" βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας

Το ντεμπούτο των Χρυσιάννα Παπαδάκη και Στέργιου Ντινόπουλου απέσπασε το σημαντικό βραβείο Europa Cinemas Label χάρη στο οποίο η ταινία θα μπορέσει να διανεμηθεί σε σινεμά της Γηραιάς Ηπείρου.

Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μια εβδομάδα γεμάτη σινεμά που μπορείτε να παρακολουθήσετε ακόμα και εάν δε βρεθείτε στη μακεδονική πόλη.

Είμαστε έτοιμοι για τα "Ανεμοδαρμένα Ύψη" της γενιάς του TikTok;

Το τρέιλερ της νέας ταινίας της οσκαρικής Έμεραλντ Φένελ ξεσήκωσε το ίντερνετ και τις σινεφίλ συζητήσεις.