Αιχμηρές ταινίες μικρού μήκους στο 1ο Φεστιβάλ i.P.A.S.

Tαινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο που επαναπροσδιορίζουν τον όρο "πολιτικό σινεμά" έρχονται στο Booze Cooperativa.

Αιχμηρές ταινίες μικρού μήκους στο 1ο Φεστιβάλ i.P.A.S.

Για πρώτη φορά στους χώρους του Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57), διοργανώνεται το Φεστιβάλ i.P.A.S. (6-9/4) από την ομάδα The Default Project με ελεύθερη είσοδο. Για τρεις ημέρες το κοινό θα παρακολουθήσει πάνω από 80 κινηματογραφικές παραγωγές από 30 διαφορετικές χώρες, που μιλούν για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, επιλέγοντας μαζί με την κριτική επιτροπή ποιες θα βραβευθούν στο τέλος του Φεστιβάλ.

Αιχμηρές ταινίες μικρού μήκους στο 1ο Φεστιβάλ i.P.A.S. - εικόνα 1
«Leona»

Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ετών έχουν επαναφέρει στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις σε κάθε κοινωνικό πεδίο, εμπνεόντας μια νέα γενιά κινηματογραφιστών, που ασυμβίβαστοι δημιουργούν ταινίες με σαφείς στόχους και κοινωνική απεύθυνση. Οι καιροί εξάλλου τις απαιτούν, όπως διόλου τυχαία, φάνηκε στο περσινό Φεστιβάλ των Κανών, όταν με Χρυσό Φοίνικα βραβεύτηκε μια αριστουργηματική πολιτική ταινία – το «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέηκ» του Κεν Λόουτς.

Στο i.P.A.S. μέσα από το διαγωνιστικό τμήμα και τις ειδικές προβολές, θα αναδειχθούν καίρια σύγχρονα ζητήματα και ταλαντούχοι δημιουργοί που με τη ματιά τους φιλοδοξούν να αλλάξουν την τροπή των γεγονότων. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται διαλέξεις και συζητήσεις, ανοιχτές στο κοινό που ενθαρρύνεται να συμμετάσχει ενεργά σε αυτές, μαζί με τους καλεσμένους κινηματογραφιστές.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από κορυφαίους καθηγητές, δημοσιογράφους και σκηνοθέτες, όπως οι Γιώργος Βέλτσος, Νικόλ Αλεξανδροπούλου, και Χρήστος Πυθαράς.

Δείτε παρακάτω τρέιλερ του Φεστιβάλ:



i.P.A.S. Film Festival 6-9/4
Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα – Μετρό Μοναστηράκι)
Καθημερινά από 12:00 – 00:00
Είσοδος Ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ένα συναρπαστικό διήμερο για νεαρούς σινεφίλ έρχεται από την Ολυμπία στην Αθήνα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους επιστρέφει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Θα προβληθούν βραβευμένες ταινίες της 28ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ και της 25ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας "Camera Zizanio".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/01/2026

Όσκαρ 2026: Οι μεγάλες ανατροπές και τα ηχηρά "σνομπάρισματα" της Ακαδημίας

Από το απόλυτο "άδειασμα" του Wicked μέχρι τον παραγκονισμό του Guillermo del Toro και του Paul Mescal: Συγκεντρώσαμε όλες τις παραλείψεις των υποψηφιοτήτων που προκάλεσαν τις πιο έντονες αντιδράσεις

Wife & Dog: Νέος Γκάι Ρίτσι, με Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς

Το σκοτεινό παιχνίδι εξουσίας στην καινούρια δουλειά του Βρετανού σκηνοθέτη καταφθάνει τον επόμενο Οκτώβριο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλοσοφικού Κινηματογράφου επιστρέφει για 2η χρονιά στο Ηράκλειο

Cinema that makes you think: Το CINEphil_101 ανακοινώνει την έναρξη υποβολών και προσκαλεί κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Η Άννα Ρεζάν μας μιλά για το ιστορικό ντοκιμαντέρ της "Οι Δικοί μου Άνθρωποι"

Η εβραϊκής καταγωγής ηθοποιός και σκηνοθέτιδα περιγράφει την προσπάθειά της να γυρίσει ένα κινηματογραφικό χρονικό που ξεκινάει ως οικογενειακό πορτρέτο και καταλήγει σε μια κατάθεση ιστορικής μνήμης.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (22-28/01)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κάποια πράγματα που ίσως δε γνώριζες για το "Άμνετ"

Όπου και να οφείλεται το hype γύρω από την ταινία, που έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες, εμείς συγκεντρώσαμε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες γι' αυτήν.