Κάποια να με Προσέχει

2

Ρεσιτάλ ερμηνείας από έναν απολαυστικό Μπράιαν Κοξ σε μια τρυφερή, προβλέψιμη κομεντί τηλεοπτικής λογικής.

Κάποια να με Προσέχει

Μια νεαρή Ουγγαρέζα που ονειρεύεται καριέρα ηθοποιού αναλαμβάνει τη φροντίδα του ερμηνευτικού θρύλου σερ Μάικλ Γκίφορντ, ενός στρυφνού και ματαιόδοξου ανθρώπου που γερνά με τρόπο ανυπόφορο για όλους. Ρεσιτάλ ερμηνείας από έναν απολαυστικό Μπράιαν Κοξ σε μια τρυφερή, προβλέψιμη κομεντί τηλεοπτικής λογικής.

Κάποια να με Προσέχει - εικόνα 1

Ο 68χρονος Γιάνος Εντελένι είναι ένα βετεράνος Ούγγρος ντοκιμαντερίστας και τηλεοπτικός σκηνοθέτης, βραβευμένος για την επιτυχημένη διασκευή πολλών κλασικών θεατρικών έργων στη μικρή οθόνη­. Εύκολα λοιπόν καταλαβαίνει κάποιος τι τον τράβηξε στην ιστορία ενός γηραιού θεατράνθρωπου, στη ζωή του οποίου εισβάλλει ξάφνου η Ντορότια. Μια νεαρή Ουγγαρέζα που ονειρεύεται καριέρα ηθοποιού αναλαμβάνει τη φροντίδα του ερμηνευτικού θρύλου σερ Μάικλ Γκίφορντ, ενός στρυφνού και ματαιόδοξου Βρετανού που γερνά με τρόπο ανυπόφορο για τους γύρω του.

Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με μια καλοστημένη κομεντί με τις δραματικές στιγμές της, τις ισχυρές αντιθέσεις χαρακτήρων οι οποίες εξελίσσονται σε βαθιές φιλίες, στις εύστοχες αναφορές στο métier του ηθοποιού και, φυσικά, στο αιώνιο βρετανικό θεατρικό ταμπού, τον Σαίξπηρ, τον οποίο ο απολαυστικός Μπράιαν Κοξ («Braveheart», «Τροία», «Η Υπεροχή του Μπορν») απαγγέλλει με πάθος, κομψότητα ή στόμφο, ανάλογα τι απαιτεί η κάθε σκηνή. Πρόκειται για ένα ρεσιτάλ υποκριτικής από τον υποτιμημένο Σκοτσέζο θεατράνθρωπο, μεγάλο ατού αυτής της τρυφερής όσο και παλιομοδίτικης και προβλέψιμης μελέτης χαρακτήρων, η οποία δεν μπορεί να ξεφύγει από τη λογική της προσεγμένης τηλεταινίας.

Μ. Βρετανία, Ουγγαρία. 2016. Διάρκεια: 89΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Κάποια να με Προσέχει

The Carer
2
  • Κομεντί
  • 2016
  • Διάρκεια: 89 '
  • Γιάνος Εντελένι

Μια νεαρή Ουγγαρέζα που ονειρεύεται καριέρα ηθοποιού αναλαμβάνει τη φροντίδα του ερμηνευτικού θρύλου σερ Μάικλ Γκίφορντ, ενός στρυφνού και ματαιόδοξου ανθρώπου που γερνά με τρόπο ανυπόφορο για όλους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.