Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 16/3

Από αγαπημένο κλασικό παραμύθι μέχρι κοινωνικό δράμα αναζήτησης και indie ταινία τρόμου που σπάει τα ταμεία στις Η.Π.Α., η πλούσια κινηματογραφική εβδομάδα που έρχεται καλύπτει όλα τα γούστα.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 16/3

Από αγαπημένο κλασικό παραμύθι μέχρι κοινωνικό δράμα αναζήτησης και ταινία τρόμου που τραβά τα βλέμματα, η πλούσια κινηματογραφική εβδομάδα που έρχεται καλύπτει όλα τα γούστα.

Τρέξε!

Ταινία τρόμου με εξαιρετικές κριτικές και μεγάλη εμπορική επιτυχία στις ΗΠΑ. Ο αφρο-αμερικάνος Κρις συνοδεύει τη λευκή κοπέλα του, Ρόουζ , στο πατρικό της για να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο με τους γονείς της και τον αδερφό της, Τζέρεμι. Αρχικά ο Κρις θεωρεί πως, η παράξενη ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σπίτι, όπου το υπηρετικό προσωπικό είναι μαύροι, αλλά και κατά τη διάρκεια μιας ετήσιας οικογενειακής συνάθροισης οφείλεται στη διαφυλετική επιλογή της Ρόουζ, σύντομα όμως βρίσκεται αντιμέτωπος με την τρομακτική αλήθεια.

Η Πεντάμορφη και το Τέρας

Η Disney διασκευάζει με ηθοποιούς άλλο ένα κλασικό παραμύθι. Αυτή τη φορά παρακολουθούμε την ιστορία της Μπελ, μιας πανέμορφης και ανεξάρτητης νεαρής κοπέλας, που φυλακίζεται από ένα Τέρας στο κάστρο του. Παρά τους φόβους της, γίνεται φίλη με τα μαγεμένα πράγματα που ζουν στο κάστρο και μαθαίνει πώς να κοιτά πίσω από την απόκοσμη παρουσία του Τέρατος, ανακαλύπτοντας την ευγενική καρδιά του Πρίγκιπα που κρύβεται μέσα του.

Το Άγνωστο Κορίτσι

Κοινωνικό δράμα με την υπογραφή των αδερφών Νταρντέν. Μια ασθενής χτυπά το κουδούνι της νεαρής γιατρού Τζένι, εκείνη όμως αρνείται να απαντήσει. Όταν λίγη ώρα αργότερα η άγνωστη αυτή κοπέλα θα βρεθεί νεκρή σε κοντινή τοποθεσία, η νεαρή γιατρός, βυθισμένη στις τύψεις, αποφασίζει να βρει την ταυτότητά της.

The Last Face

Ο Σον Πεν σκηνοθετεί ένα περιπετειώδες love story ανάμεσα στους Σαρλίζ Θερόν και Χαβιέ Μπαρδέμ. Δύο εραστές, η διευθύντρια μιας διεθνούς φιλανθρωπικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη Λιβερία, Ρεν, και ο πεισματάρης και παρορμητικός γιατρός Μιγκέλ, έχουν κοινό πάθος για την αξία της ζωής, με φόντο τις βίαιες συγκρούσεις στην Αφρική. Οι αντίθετες απόψεις τους, όμως, για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα η πολιτική κατάσταση και ανθρωπιστική κρίση που τους περιβάλλει τους φέρνουν σε ρήξη.

Παράδοξη Ευτυχία

Γερμανικό ψυχολογικό δράμα με τη Μαρτίνα Γκέντεκ. Εγκλωβισμένη σε έναν αποτυχημένο γάμο, η Ελένα χάνει όλη της την ελπίδα όταν νιώθει ότι έχει εγκαταλειφθεί ακόμα και από τον Θεό. Αναζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια, βλέπει την ευκαιρία για την απελευθέρωσή της στο πρόσωπο ενός ψυχολόγου, του Έντουαρντ Γκλουκ. Εκείνος όμως πρέπει να παλέψει και με τους δικούς του δαίμονες...

Ένα Βήμα τη Φορά

Γαλλική δραμεντί με αισιόδοξο κοινωνικό μήνυμα. Ο Μπεν, μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που τον αφήνει σχεδόν παράλυτο, μπαίνει σε μια κλινική αποκατάστασης. Θεωρεί πως δεν μπορεί πια να απολαύσει την καθημερινότητά του, εκεί όμως θα κάνει νέους φίλους που τον βοηθούν να επαναπροσδιορίσει το νόημα της ζωής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.