Όλες οι ταινίες που θα στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η θεσσαλονικιώτικη διοργάνωση μπαίνει σε μια νέα εποχή, υιοθετώντας μια σειρά από προσθήκες με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωσή της, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τα χαρακτηριστικά που την καθιέρωσαν ως μία από τις κορυφαίες στην Ευρώπη.

Όλες οι ταινίες που θα στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η θεσσαλονικιώτικη διοργάνωση μπαίνει σε μια νέα εποχή, υιοθετώντας μια σειρά από προσθήκες με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωσή της, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τα χαρακτηριστικά που την καθιέρωσαν ως μία από τις κορυφαίες στην Ευρώπη. Ταινία έναρξης είναι το «Rolling Stones ολέ ολέ ολέ: Ταξιδεύοντας στη Λατινική Αμερική» του Πολ Ντάγκντεϊλ, το οποίο σίγουρα θα ροκάρει τους θεατές του Ολύμπιον αύριο Παρασκευή 3/2.

Η σημαντικότερη καινοτομία του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (3-12/3) είναι η θέσπιση για πρώτη φορά ενός επίσημου Διεθνούς Διαγωνιστικού με 12 ταινίες, τρεις εκ των οποίων θα είναι ελληνικές^ οι εγχώριες παραγωγές που θα προβληθούν στο δεκαήμερο θα είναι συνολικά 64, ένα χορταστικό πανόραμα της ακμαίας ντοκιμαντερίστικης παραγωγής μας. Επίσης εγκαινιάζονται τρεις νέες ενότητες: Food vs Food, Σινεμά και Film Forward.

Σίγουρα ένα από τα must see του φεστιβάλ είναι τα αφιερώματα – ξεχωρίζουν αυτά στον ουκρανικής καταγωγής Ρώσο ντοκιμαντερίστα Βιτάλι Μάνσκι και στον Βρετανό διανοούμενο Τζον Μπέρτζερ. Ακόμη, σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης έκθεση Documenta 14, θα προβληθούν έργα των Ιταλών πρωτοπόρων κινηματογραφιστών Γέρβαντ Τζανικιάν και Άντζελα Ρίτσι Λούκι. Τα αφιερώματα ολοκληρώνουν οι Μειονότητες, με δωρεάν προβολές για το κοινό, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη φωνή όσων παλεύουν για μια καλύτερη ζωή.

Τέλος, η φετινή Carte Blanche δίνεται στον Δημήτρη Εϊπίδη, τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε και ίδρυσε το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και θα επιλέξει 10 ντοκιμαντέρ που δεν πρέπει να χάσουμε.

Διαβάστε αναλυτικά την λίστα ταινιών που θα προβληθούν στο 19ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Ντοκιμαντέρ

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"In Frame": Βάζοντας στο κάδρο τις φωνές της Παλαιστίνης

Το Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου της Αθήνας παρουσιάζει ένα δυνατό, παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/10/2025

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 30/10

Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, Φατίχ Ακίν και ένα υποσχόμενο arthouse από την Αργεντινή προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι φουλ φθινοπωρινές ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Συναισθηματικές, μελαγχολικές και εγκάρδιες επιλογές που ταιριάζουν με την εποχή και βρίσκουμε στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ο Βιμ Βέντερς στη Στέγη - Το πρόγραμμα του αφιερώματος στον σπουδαίο σκηνοθέτη

Ο Γερμανός δημιουργός πρόκειται να παρευρεθεί στην Αθήνα με αφορμή τις προβολές προς τιμήν του.

Η βραβευμένη ταινία "Noi" του Νεριτάν Ζιντζιρία στον κινηματογράφο Newman

Η ταινία θα παίζεται μαζί με τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών, την ταινία του σπουδαίου ιρανού δημιουργού Τζαφάρ Παναχί "Ένα απλό ατύχημα".

Το ντεμπούτο του Στέφανου Τσιβόπουλου σε παγκόσμια πρεμιέρα στο Ταλίν

Η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του διακεκριμένου καλλιτέχνη συμμετέχει σε ένα από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ.

Ακούστε το φανταστικό κομμάτι των ΛΕΞ & Kepler is Free για τη "Σπασμένη Φλέβα"

Το καλλιτεχνικό δίδυμο υπογράφει το τραγούδι της ομώνυμης ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη.