Rings: Σήμα Κινδύνου 3

1

Καθυστερημένη και διεκπεραιωτική συνέχεια ενός τρομο-franchise γιαπωνέζικης καταγωγής.

Rings: Σήμα Κινδύνου 3

Καθυστερημένη και διεκπεραιωτική συνέχεια ενός τρομο-franchise γιαπωνέζικης καταγωγής.

Rings: Σήμα Κινδύνου 3 - εικόνα 1

Παρά την εμπορική επιτυχία ων δυο πρώτων «Σημάτων Κινδύνου» (250 και 162 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, αντίστοιχα), οι Αμερικανοί παραγωγοί του βασισμένου στο γιαπωνέζικο hit του Χιντέο Νακάτα τρομο-franchise κατάλαβαν πως δεν υπάρχουν πολλά ακόμα που θα μπορούσαν να προσθέσουν – και κατόπιν να «στραγγίξουν» - στο μύθο της εκδικητικής Σαμάρα. Να όμως που 12 χρόνια μετά την επανεμφάνισή της η κατάρα της φονικής βιντεοκασέτας ξαναχτυπά, μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσει το αυτονόητο: τίποτα δεν πεθαίνει στο σινεμά του φαστ φουντ αν δεν πάρει πιστοποιητικό θανάτου από το ταμείο. Περιμένοντας λοιπόν την ετυμηγορία του box office, παρακολουθούμε τις περιπέτειες της νεαρής Τζούλια, η οποία έχει μόλις αποχωριστεί τον Χολτ, το αγόρι της που έφυγε για να σπουδάσει σε άλλη πολιτεία. Όταν, απροειδοποίητα, εκείνος σταματά κάποια στιγμή να της απαντά στο τηλέφωνο, αυτή αρχίζει να τον αναζητά, για να ανακαλύψει πως έχει «σημαδευτεί» από την κατάρα ενός βίντεο το οποίο όποιος δει πεθαίνει μέσα σε εφτά μέρες.

Rings: Σήμα Κινδύνου 3 - εικόνα 2

Ένα καινούριο σεναριακό στοιχείο προστίθεται στο μύθο (όποιος αντιγράψει το βίντεο και αναγκάσει έναν άλλον να το δει γλιτώνει), ο οποίος εξελίσσεται βασισμένος σε μια γεμάτη αυθαιρεσίες πλοκή που δεν βγάζει ιδιαίτερο νόημα. Ο Ισπανός Φ. Χαβιέ Γκουτιέρεζ το παλεύει σκηνοθετικά και κάποιες στιγμές είναι όντως τρομακτικές, ενώ κάποιες άλλες εντυπωσιακές, αλλά άσχετες, όπως η εναρκτήρια σκηνή στο αεροπλάνο. Τα αφηγηματικά τρικ είναι όμως στη συντριπτική πλειοψηφία τους προβλέψιμα, η «ανατροπή» του φινάλε εκβιαστική και το όλο στιλ τετριμμένο, ενώ η βασική πρωταγωνίστρια Ματίλντα Άνα Ίνγκριντ Λουτζ διαθέτει πιο πολλά μικρά ονόματα παρά ερμηνευτικές εκφράσεις.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: UIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Rings: Σήμα Κινδύνου 3

Rings 3
1
  • Τρόμου
  • 2017
  • Διάρκεια: 102 '
  • Φ. Χαβιέ Γκουτιέρεζ

Ερωτευμένη με τον Χολτ, ο οποίος έχει φύγει για σπουδές σε άλλη πολιτεία, η Τζούλια ανησυχεί όταν εκείνος σταματά να απαντάει στα τηλεφωνήματά της. Αναζητώντας τα ίχνη του, μαθαίνει πως έχει «σημαδευτεί» από την κατάρα μιας βιντεοκασέτας, την οποία όποιος δει πεθαίνει μέσα σε επτά ημέρες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.