Ο Καλύτερος Φίλος μου

1

Απλοϊκή στις ιδέες κι εκβιαστική στα συναισθήματα οικογενειακή κομεντί με δραματικά στοιχεία.

Ο Καλύτερος Φίλος μου

Ένας σκύλος αναζητά το νόημα της ύπαρξής του μέσα από πολλές (μετεμψυχωμένες) ζωές και διάφορους ιδιοκτήτες. Απλοϊκή στις ιδέες κι εκβιαστική στα συναισθήματα οικογενειακή κομεντί με δραματικά στοιχεία.

Ο Καλύτερος Φίλος μου - εικόνα 1

Ποιο το νόημα της ζωής ενός σκύλου; Μα, φυσικά, να υπηρετεί τους ανθρώπους, όπως διατείνεται ο ηθοποιός-συγγραφέας Μπρους Κάμερον, του οποίου το μυθιστόρημα «A dog’s purpose» έμεινε για έναν ολόκληρο χρόνο στη λίστα των μπεστ σέλερ των «New York Times». Αφού όλοι πρέπει να σκέφτονται όπως εμείς, ένας σκύλος που μιλάει (στον εαυτό του) και μετεμψυχώνεται μέχρι να ξαναβρεί το πρώτο αφεντικό του είναι μια καλή αρχή για ένα –υποτίθεται– διασκεδαστικό, συγκινητικό και διδακτικό­, μα στην πραγματικότητα αφόρητα απλοϊκό σε ιδέες ταξίδι τόσο στην (ειδυλλιακή) Αμερική του δευτέρου­ μισού του προηγούμενου αιώνα όσο και στα βαρετά κλισέ της χολιγουντιανής δραματικής κομεντί για όλη την οικογένεια.

Αν και η ταινία απευθύνεται ουσιαστικά σε ανήλικους ή παθιασμένα «ζωόφιλους» (βλ. ιδιοκτήτες ζώων) θεατές, η παρουσία τού τρεις φορές υποψήφιου για Όσκαρ Λάσε Χάλστρομ («Chocolat», «Θέα στον Ωκεανό», «Ένα Ταξίδι 30,5 Μέτρα Μακριά») πίσω από την κάμερα πιστοποιεί τον απόλυτο ξεπεσμό ενός δημιουργού που κάποτε μας είχε συγκινήσει με το «Σαν Αδέσποτο Σκυλί» (!) και τώρα υπογράφει τις πλέον κομφορμιστικές εκδοχές του αμερικανικού ονείρου («Αγαπημένε μου Τζον», «Safe Heaven»).

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 120΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Καλύτερος Φίλος μου

A Dog's Purpose
1
  • Κομεντί
  • 2017
  • Διάρκεια: 120 '
  • Λάσε Χάλστρομ

Ένας σκύλος αναζητά το νόημα της ύπαρξής του μέσα από πολλές (μετεμψυχωμένες) ζωές και διάφορους ιδιοκτήτες.

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (26/11-3/12)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
28/11/2025

Σινεμά και ψυχανάλυση: Ο "Κρυμμένος" στον Δαναό

Το αριστουργηματικό ψυχολογικό θρίλερ του Μίκαελ Χάνεκε για μια μοναδική προβολή, συνοδεία συζήτησης, την Κυριακή 7/12, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Σινεμά και Ψυχανάλυση".

Οι "Σμιλεμένες Ψυχές" του Σταύρου Ψυλλάκη επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη

Για τέσσερις προβολές με παρουσία του σκηνοθέτη και του Ελβετού γιατρού Ζουλιέν Γκριβέλ.

Για τον Γιάννη Οικονομίδη, το σινεμά είναι ένα όπλο

Συναντήσαμε τον κορυφαίο σκηνοθέτη στα Εξάρχεια και μιλήσαμε μαζί του, με αφορμή τη "Σπασμένη Φλέβα", την έκτη μεγάλου μήκους ταινία του, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Βασίλης Μπισμπίκης στο ρόλο ενός έκπτωτου άντρα που προσπαθεί να σωθεί από τα χρέη.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 27 Νοεμβρίου.

Σπασμένη Φλέβα

Σε ένα σκληρό δράμα που αποκτά διαστάσεις μοντέρνας τραγωδίας, ο οικονομιδικός εξπρεσιονισμός "μαλακώνει", αλλά η αφηγηματική δύναμη παραμένει σαρωτική και η πολιτικοκοινωνική ματιά γίνεται οξυδερκέστερη και διεισδυτικότερη. | Powered by Uber.

Πέθανε Αγάπη μου

Μπεργκμανικό ψυχογράφημα που καταγγέλλει μέσα από μια εκκωφαντικά προφανή, επαναλαμβανόμενη και φλασάτη μανιέρα τα πατριαρχικά στερεότυπα και τον μεσοαστικό κομφορμισμό. | Powered by Uber.