Ο Άι Βασίλης Είναι Πολλή Λέρα

Μια υποδειγματική μαύρη κωμωδία του 2003 συνεχίζεται σαν ασυνάρτητη παρέλαση από σεξιστικές, ανεγκέφαλες προσβολές που προσπαθούν να περάσουν για τολμηρά αστεία.

Ο Άι Βασίλης Είναι Πολλή Λέρα

Μια υποδειγματική μαύρη κωμωδία του 2003 συνεχίζεται σαν ασυνάρτητη παρέλαση από σεξιστικές, ανεγκέφαλες προσβολές που προσπαθούν να περάσουν για τολμηρά αστεία.

Ο Άι Βασίλης Είναι Πολλή Λέρα - εικόνα 1

Ο «Άι Βασίλης Είναι… Λέρα» του 2003 παραμένει μία από τις πιο αστείες αλλά και βαθιά μαύρες, πολιτικά μη ορθές κωμωδίες του σύγχρονου αμερικανικού σινεμά­. Διόλου τυχαία, καθώς φέρει την υπογραφή του υποψήφιου για Όσκαρ Τέρι Ζούιγκοφ («Crumb», «Φαντάσματα Εφηβείας») στη σκηνοθεσία και των Γκλεν Φικάρα και Τζον Ρέκουα («Σε Αγαπώ Φίλιπ Μόρις») στο σενάριο. Έπειτα από 13 χρόνια και τους τρεις τους απόντες από τις καινούργιες περιπέτειες του Γουίλι Σόουκ, το σίκουελ του βρομερότερου κινηματογραφικού Αϊ-Βασίλη είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση.

Στην πραγματικότητα τίποτα περισσότερο από μια ασυνάρτητη και απελπιστικά προχειρογραμμένη παρέλαση από σεξιστικές και ανεγκέφαλες προσβολές που προσπαθούν να περάσουν για τολμηρά αστεία, με πρόσχημα μια υποτυπωδώς κωμική και βλακώδη στην εξέλιξή της πλοκή: ο Σόουκ, όσο μέθυσος και μισάνθρωπος τον θυμόμαστε, ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με τον Μάρκους για να ληστέψουν την παραμονή των Χριστουγέννων ένα φιλανθρωπικό οργανισμό. Πολύ λογικό που όσο συμβαίνουν όλα αυτά ο Μπίλι Μπομπ Θόρντον βαριέται του θανατά και μόλις τελειώσουν εσύ δηλώνεις φανατικός υποστηρικτής της πολιτικής ορθότητας.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Άι Βασίλης Είναι Πολλή Λέρα

Bad Santa 2
  • Κωμωδία
  • 2016
  • Διάρκεια: 92 '
  • Μαρκ Γουότερς

Ο μέθυσος και μισάνθρωπος Γουίλι Σόουκ ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με τον Μάρκους για να ληστέψουν την παραμονή των Χριστουγέννων ένα φιλανθρωπικό οργανισμό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 23 Οκτωβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/10/2025

Η επανέκδοση που κάνει πρεμιέρα στα σινεμά

Μια αριστοτεχνική μεταφορά ενός σπουδαίου βιβλίου επιστρέφει στις μαρκίζες.

Αχινός

Φρέσκια ματιά στη βρετανική παράδοση του κοινωνικού ρεαλισμού μέσα από ένα διαβρωτικό μείγμα τρυφερότητας και απόγνωσης, χιούμορ και βαθιάς θλίψης. Από τον πρωταγωνιστή του "Τριγώνου της Θλίψης" Χάρις Ντίκινσον. | Powered by Uber.

Springsteen: Deliver Me from Nowhere

Το χρονικό της δημιουργίας του εμβληματικού LP "Nebraska" γίνεται ένα μελαγχολικό, ταιριαστό στο ύφος του άλμπουμ biopic, το οποίο θα χρειαζόταν ένα δραματικά βαθύτερο υπόβαθρο. | Powered by Uber.

Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης

Μεταφορά ενός μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, βασισμένο σε οσκαρική ταινία. Άνευρο, ελάχιστα πειστικό και αδέξιο στην εναλλαγή πραγματικότητας - φαντασίας, με ερμηνευτική έκπληξη τον ταλαντούχο Τόνατιου. | Powered by Uber.

Η Κατάρα του Σέλμπι Όουκς

Found footages, home videos και κλασική αφήγηση συνδυάζονται σε μια "υβριδική" ταινία τρόμου, η οποία χτίζει ατμόσφαιρα, αλλά δεν έχει στέρεο στόρι για να την υποστηρίξει. | Powered by Uber.

Τα Τέρματα του Αυγούστου

Η ανθρωπογεωγραφία μιας κινηματογραφικά αόρατης Ελλάδας αναδεικνύεται γλαφυρά μέσα από την τρυφερή ματιά σε ένα μικρόκοσμο συναρπαστικών αντιθέσεων. | Powered by Uber.