Ο Άι Βασίλης Είναι Πολλή Λέρα

Μια υποδειγματική μαύρη κωμωδία του 2003 συνεχίζεται σαν ασυνάρτητη παρέλαση από σεξιστικές, ανεγκέφαλες προσβολές που προσπαθούν να περάσουν για τολμηρά αστεία.

Ο Άι Βασίλης Είναι Πολλή Λέρα

Μια υποδειγματική μαύρη κωμωδία του 2003 συνεχίζεται σαν ασυνάρτητη παρέλαση από σεξιστικές, ανεγκέφαλες προσβολές που προσπαθούν να περάσουν για τολμηρά αστεία.

Ο Άι Βασίλης Είναι Πολλή Λέρα - εικόνα 1

Ο «Άι Βασίλης Είναι… Λέρα» του 2003 παραμένει μία από τις πιο αστείες αλλά και βαθιά μαύρες, πολιτικά μη ορθές κωμωδίες του σύγχρονου αμερικανικού σινεμά­. Διόλου τυχαία, καθώς φέρει την υπογραφή του υποψήφιου για Όσκαρ Τέρι Ζούιγκοφ («Crumb», «Φαντάσματα Εφηβείας») στη σκηνοθεσία και των Γκλεν Φικάρα και Τζον Ρέκουα («Σε Αγαπώ Φίλιπ Μόρις») στο σενάριο. Έπειτα από 13 χρόνια και τους τρεις τους απόντες από τις καινούργιες περιπέτειες του Γουίλι Σόουκ, το σίκουελ του βρομερότερου κινηματογραφικού Αϊ-Βασίλη είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση.

Στην πραγματικότητα τίποτα περισσότερο από μια ασυνάρτητη και απελπιστικά προχειρογραμμένη παρέλαση από σεξιστικές και ανεγκέφαλες προσβολές που προσπαθούν να περάσουν για τολμηρά αστεία, με πρόσχημα μια υποτυπωδώς κωμική και βλακώδη στην εξέλιξή της πλοκή: ο Σόουκ, όσο μέθυσος και μισάνθρωπος τον θυμόμαστε, ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με τον Μάρκους για να ληστέψουν την παραμονή των Χριστουγέννων ένα φιλανθρωπικό οργανισμό. Πολύ λογικό που όσο συμβαίνουν όλα αυτά ο Μπίλι Μπομπ Θόρντον βαριέται του θανατά και μόλις τελειώσουν εσύ δηλώνεις φανατικός υποστηρικτής της πολιτικής ορθότητας.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Άι Βασίλης Είναι Πολλή Λέρα

Bad Santa 2
  • Κωμωδία
  • 2016
  • Διάρκεια: 92 '
  • Μαρκ Γουότερς

Ο μέθυσος και μισάνθρωπος Γουίλι Σόουκ ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με τον Μάρκους για να ληστέψουν την παραμονή των Χριστουγέννων ένα φιλανθρωπικό οργανισμό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 18/12

Άλλο ένα ταξίδι στην Πανδώρα του Τζέιμς Κάμερον, η Σίτνεϊ Σουίνι και η Αμάντα Σέιφριντ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
14/12/2025

To PLEASURE & DISOBEDIENCE επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο CYPHER

Art films, exploitation films, ντοκιμαντέρ, εργαστήρια πειραματικού βίντεο και άλλα καινοτόμα φορμά έρχονται σε πρώτο πλάνο στη φετινή διοργάνωση.

Ταινίες με σασπένς που βλέπουμε στους κινηματογράφους (11-17/12)

Απαγωγές, απρόβλεπτες καταστάσεις και τραγικές εξελίξεις θα βρείτε στις προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα.

Νεφέλη Γκαμπάντ, ποια είναι τα highlights του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου;

Η επιμελήτρια και προγραμματίστρια του φεστιβάλ μας προτείνει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε λίγο πριν το φινάλε.

Οι μεταφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 38ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Τρία διαφορετικά masterclasses από τον κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Καλιοδήμο και τον σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας Μενέλαο Κυρλίδη και ξεχωριστές προβολές στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Ο Ράντου Ζούντε δεν πιστεύει πως οι ταινίες του θα αλλάξουν τον κόσμο, αλλά θα σας κάνουν να σκεφτείτε το πώς

Συναντήσαμε τον κορυφαίο Ρουμάνο σκηνοθέτη λίγο πριν έρθει στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα ταινία του "Kontinental ‘25" στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αναπλιού επιστρέφει για δεύτερη χρονιά

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να αναδείξει την πολυμορφία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομία της περιοχής του Ναυπλίου, συνδυάζοντας καλλιτεχνική ποιότητα και εκπαιδευτική στόχευση.