Ανακαλύψτε τη «Χαμένη Λεωφόρο του Ελληνικού Σινεμά»

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα ξεκινά στο Άστορ από τη Δευτέρα 12/12, που θα συνεχίσει τις προβολές του μέχρι τον Ιούνιο, παρουσιάζοντας παραγνωρισμένες εγχώριες δημιουργίες του διαστήματος 1960-80.

Ανακαλύψτε τη «Χαμένη Λεωφόρο του Ελληνικού Σινεμά»

Αν έχετε διάθεση να καλύψετε τα σινεφίλ κενά σας στο ελληνικό σινεμά του διαστήματος 1960-80, τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη «Χαμένη Λεωφόρο του Ελληνικού Σινεμά» και στον κινηματογράφο Άστορ. Εκεί μια ιδιότυπη λέσχη δίνει ραντεβού μια Δευτέρα και μια Παρασκευή κάθε μήνα για τους επόμενους έξι μήνες, για να προβάλλει σπάνιες και παραγνωρισμένες ελληνικές ταινίες σε κόπιες 35 mm. Συνοδοιπόροι σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι είναι οι νέοι Έλληνες σκηνοθέτες, οι οποίοι παρουσιάζουν τις ταινίες και κάποιους από τους δημιουργούς τους. Η έναρξη του αφιερώματος γίνεται αυτήν τη Δευτέρα 12/12 με την προβολή των ταινιών «Κιέριον» του Δήμου Θέου (5.30 μ.μ.), «Υπόγεια Διαδρομή» του Απόστολου Δοξιάδη (7.15 μ.μ.) και «Δι’ Ασήμαντον Αφορμήν» του Τάσου Ψαρρά (10 μ.μ.) και τους σκηνοθέτες Γιώργο Ζώη κι Έκτορα Λυγίζο στον ρόλο των παρουσιαστών.

Δείτε παρακάτω ένα απόσπασμα από την «Υπόγεια Διαδρομή» του Απόστολου Δοξιάδη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Χαμογέλα

Ως ορισμός της χαμένης ευκαιρίας, η ταινία υποβάλλει με την ανατριχιαστική απεικόνιση των συνεπειών του μετατραυματικού άγχους, αποτυγχάνει όμως στην απόπειρά της να ισορροπήσει ανάμεσα στον ατμοσφαιρικό υπαινιγμό και τη σεναριακή σαφήνεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
29/09/2022

Η Φλεγόμενη Θάλασσα

Μετά το "Κύμα" (2015) και το "Σεισμό" (2018"), μια ακόμα σκανδιναβική περιπέτεια καταστροφής η οποία προσπαθεί να προσγειώσει στο ρεαλισμό ένα απόλυτα συνταγογραφημένο κινηματογραφικό είδος.

Ο Έρωτας τα Αλλάζει Όλα

Χωρίς να ξεφεύγει από τα στάνταρντ, το πορτραίτο μιας σύγχρονης Αμερικάνας πάνω από τα 60 σκιαγραφείται με χιούμορ και μερικές πικάντικες αφηγηματικές ιδέες.

Bad Guy

Ο κοινωνικός αποκλεισμός, ο έρωτας ως θυσία, η βία των ανθρώπινων ενστίκτων. Ο Κιμ Κι-ντουκ παραλλάσσει την προβληματική του με ακόμα ένα τολμηρό και μη ορθό πολιτικά δράμα.

Τα ντοκιμαντέρ που θα μας "ταρακουνήσουν" στο Gimme Shelter Film Festival

Το Gagarin μας συστήνει στη ζωή και το έργο τριών εμβληματικών μορφών της μουσικής σκηνής.

Οι 10 πιο ακραίες ταινίες των 28ων "Νυχτών Πρεμιέρας"

Αυτά είναι τα φιλμ του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας (28/9-9/10), που σερβίρουν ανελέητη ένταση και δεν συνιστώνται σε όσους έχουν ευαίσθητα στομάχια…

Τα "Μαγνητικά Πεδία" είναι η επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα 95α Όσκαρ

Το ρομαντικό road movie του Γιώργου Γούση επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.