Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη στα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας

Μετά την παρουσία της στις Κάνες και έχοντας κερδίσει μια σειρά από διεθνείς διακρίσεις, το μικρού μήκους «Limbo» της Ελληνίδας σκηνοθέτιδας βρίσκεται στη λίστα με τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ταινίες.

Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη στα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας

Μοναδική ελληνική συμμετοχή στα φετινά Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας (EFA) είναι το «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, το οποίο διαγωνίζεται για την καλύτερη μικρού μήκους ταινία του 2016. Και αυτό κάθε άλλο παρά ως έκπληξη μπορεί να χαρακτηριστεί... Το αλληγορικό φιλμ της Ελληνίδας σκηνοθέτιδας μετά τη συμμετοχή της στην Εβδοµάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Κανών, έκανε μια εντυπωσιακή φεστιβαλική πορεία κατακτώντας μια σειρά από διακρίσεις στο Μιλάνο, το Παλμ Σπρινγκς και στις δικές μας Νύχτες Πρεμιέρας. Η απονομή των βραβείων EFA θα γίνει στο Βρότσλαβ της Πολωνίας το Σάββατο 10/12.

Αναλυτικότερα το «Limbo» αφού έκανε παγκόσµια πρεµιέρα στην Εβδοµάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών 2016, απέσπασε τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μιλάνου, Future Filmmaker Award στο Palm Springs Shortfest 2016, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας στο Φεστιβάλ Curtas Vila do Conde στην Πορτογαλία, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Τιράνων, Βραβείο καλύτερης µικρού µήκους ταινίας, Σκηνοθεσίας & Φωτογραφίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Αθήνας 2016 κ.α.

Δείτε παρακάτω ένα teaser του «Limbo». Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταινία θα βρείτε στο www.limboshortfilm.com/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά το ΠΣΚ

Τζος Σάφντι, Ράντου Ζούντε και όλες οι καινούριες κυκλοφορίες που παίζουν στις αίθουσες από Πέμπτη 15/1.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
16/01/2026

Η "Uchronia" του Φιλ Ιερόπουλου κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Berlinale

Πρόκειται για τη μόνη ελληνική ταινία που συμμετέχει φέτος στον θεσμό, ενώ αντλεί την έμπνευση από το βιβλίο του Αρθούρου Ρεμπώ "Μια εποχή στην κόλαση".

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-21/01)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Όλα όσα έγιναν στην VIP Avant Premiere του '28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών'

Το Esquire Greece και η Feelgood Entertainment διοργάνωσαν την VIP Avant Premiere του '28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών' στις πολυτελείς αίθουσες Velvet & Sunset lounge του Athinaion Experience.

"Marty Supreme": Τελικά, ποιος αδερφός Σάφντι είναι καλύτερος;

Με αφορμή την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης αθλητικής κωμωδίας, αναρωτιόμαστε για την επιλογή σόλο καριέρας του δημιουργού της Τζος Σάφντι, τη φιλόδοξη πορεία του πρωταγωνιστή Τιμοτέ Σαλαμέ και το αντισυμβατικό μάρκετινγκ της εταιρείας παραγωγής Α24.

Όλες οι φορές που είδαμε τον Αριστοτέλη Ωνάση στη μεγάλη οθόνη

Μια ζωή με πάθη, έρωτες, δόξα, αλλά και παρανομίες γεννήθηκε σαν σήμερα και ο κινηματογραφικός κόσμος έγραψε πολλές φορές γι' αυτήν τα σενάριά του.

"28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών": μία αποκλειστική ματιά στο τρομο-σίκουελ της χρονιάς

Ρέιφ Φάινς και Τζακ Ο' Κόνελ συναντιούνται για πρώτη φορά στον δυστοπικό κόσμο των Ντάνι Μπόιλ και Άλεξ Γκάρλαντ.