Blood Father: Βίαιη Δικαιοσύνη

2

Περιπέτεια της παλιάς, Σαμ Πέκινπα σχολής, η οποία όμως δεν έχει πολλά πράγματα να κρύψει πίσω από τη γραφική βία και τα action κλισέ.

Blood Father: Βίαιη Δικαιοσύνη

Περιπέτεια της παλιάς, Σαμ Πέκινπα σχολής, η οποία όμως δεν έχει πολλά πράγματα να κρύψει πίσω από τη γραφική βία και τα action κλισέ.

Blood Father: Βίαιη Δικαιοσύνη - εικόνα 1

Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του πρωταγωνιστική εμφάνιση («Οι Καλοκαιρινές μου Διακοπές») ο Μελ Γκίμπσον επιστρέφει σε έναν ρόλο που του ταιριάζει γάντι. Αυτόν ενός πρώην καταδίκου που παλεύει με τους δαίμονές του – από το αλκοόλ μέχρι τις τύψεις του ως απόντος πατέρα. Να που ύστερα από καιρό­ όμως συναντά ξανά τη 17χρονη κόρη του, την οποία καταδιώκει μια αδίστακτη σπείρα εμπόρων ναρκωτικών. Θα κάνει, φυσικά, τα πάντα για να την προστατεύσει σε μια περιπέτεια της παλιάς, Σαμ Πέκινπα σχολής («The Getaway»), η οποία όμως δεν έχει πολλά πράγματα να κρύψει πίσω από τη γραφική βία και τα action κλισέ.

Βασισμένος σε ένα pulp μυθιστόρημα και κατόπιν σενάριο του Πίτερ Κρεγκ («The Town», «The Hunger Games: Επανάσταση»), ο Γάλλος Ζαν-Φρανσουά Ρισέ των «Υπ’ Αριθμόν 1 Δημόσιος Κίνδυνος» και «Επίθεση στο Σταθμό 13» αφηγείται με στερεό τρόπο μια ιστορία θυσίας και λύτρωσης που περνά διά πυρός και σιδήρου. Οι σκηνές δράσης είναι συμπαγείς, το ντεκόρ γουέστερν φτιάχνει ατμόσφαιρα, αλλά όλα τα υπόλοιπα –από την πλοκή μέχρι τις σχέσεις των χαρακτήρων– είναι σχηματικά κι εντελώς μονοδιάστατα, βγαλμένα από ξεχασμένο b movie της σειράς.

Γαλλία. 2016. Διάρκεια: 88΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Blood Father: Βίαιη Δικαιοσύνη

Blood Father
2
  • Περιπέτεια
  • 2016
  • Διάρκεια: 88 '
  • Ζαν-Φρανσουά Ρισέ

Ένας πρώην κατάδικος συναντά ξανά έπειτα από καιρό τη 17χρονη κόρη του και προσπαθεί να την προστατεύσει από τους εμπόρους ναρκωτικών που την καταδιώκουν για να τη σκοτώσουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.