Άγνωστοι

2

Χαμηλότονο, ομιλητικό δράμα χαρακτήρων, με υπνωτιστική ατμόσφαιρα και πειστικές ερμηνείες, χωρίς όμως μια ενδιαφέρουσα δραματική εξέλιξη.

Άγνωστοι

Ο Τομ και η σύζυγός του παραθέτουν ένα εορταστικό γεύμα, στο οποίο καταφθάνει ένας φίλος τους με μια άγνωστη σε όλους κοπέλα. Εκείνη συστήνεται ως Άλις, όμως ο Τομ είναι σίγουρος πως πρόκειται για την παλιά, μυστηριωδώς εξαφανισμένη ερωμένη του Τζένι. Χαμηλότονο, ομιλητικό δράμα χαρακτήρων, με υπνωτιστική ατμόσφαιρα και πειστικές ερμηνείες, χωρίς όμως μια ενδιαφέρουσα δραματική εξέλιξη.

Άγνωστοι - εικόνα 1

Ο 48χρονος Καλιφορνέζος Τζόσουα Μάρστον είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση κινηματογραφιστή. Ξεκίνησε δουλεύοντας ως δημοσιογράφος στο Παρίσι και πολεμικός ανταποκριτής στον πόλεμο του Κόλπου. Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, δίδαξε αγγλικά για ένα χρόνο στην Πράγα προτού πάει στο Σικάγο για να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και κατόπιν στη Νέα Υόρκη σινεμά! Το ντεμπούτο του «Κεχαριτωμένη Μαρία» (2004) ήταν ένα ισπανόφωνο ρεαλιστικό δράμα που χάρισε μια ερμηνευτική οσκαρική υποψηφιότητα στην Καταλίνα Σαντίνο Μορένο, ενώ ύστερα από ένα πέρασμα στην τηλεόραση («Six feet under», «Law & order») σκηνοθέτησε το βραβευμένο στο Βερολίνο «The Forgiveness of Blood», μια αλβανόφωνη ιστορία βαλκανικής εκδίκησης.

Άγνωστοι - εικόνα 2

Σε εντελώς διαφορετικό στιλ, η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του είναι ένα ομιλητικό δράμα χαρακτήρων, το οποίο ξεκινά τυλιγμένο σε ένα μυστήριο ταυτοτήτων: ένα γρήγορο μοντάζ μάς παρουσιάζει μια γυναίκα σε διαφορετικούς ρόλους – από μετα-χίπισσα φοιτήτρια μέχρι βοηθός ανατολίτη ταχυδακτυλουργού. Είναι η ίδια; Είναι διαφορετικές γυναίκες που μοιάζουν φυσιο­γνωμικά; Τα πράγματα αρχίζουν να αποκτούν νόημα στο εορταστικό γεύμα που παραθέτουν ο Τομ και η σύζυγός του, στο οποίο καταφθάνει ένας φίλος με μια καινούργια κοπέλα. Εκείνη συστήνεται ως Άλις, όμως ο Τομ είναι σίγουρος πως πρόκειται για την παλιά ερωμένη του Τζένι.

Οι δυο τους θα περάσουν μια βραδιά εξομολογήσεων που φέρνουν στο προσκήνιο ερωτήματα πάνω στην αλήθεια και στα κατά συνθήκη ψεύδη, στους κοινωνικούς ρόλους και στην έννοια της (υπαρξιακής) ταυτότητας. Ερμηνευτικά συγχρονισμένοι ως κάποιος που ζητά μια ευκαιρία να αλλάξει τη ζωή του και κάποια που έχει κουραστεί να το κάνει διαρκώς, Μάικλ Σάνον και Ρέιτσελ Βάις συντηρούν μετά βίας το σφυγμό μιας χαμηλότονης συναισθηματικής οδύσσειας με υπνωτιστική ατμόσφαιρα και πειστικές ερμηνείες, χωρίς όμως μια πραγματικά ενδιαφέρουσα δραματική εξέλιξη.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 91΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Άγνωστοι

Complete Uknown
2
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 91 '
  • Τζόσουα Μάρστον

Ο Τομ, κυβερνητικός υπάλληλος που ετοιμάζεται για ένα αποφασιστικό βήμα στην καριέρα του, και η σύζυγός του παραθέτουν ένα εορταστικό γεύμα, στο οποίο καταφθάνει ένας φίλος τους με μια άγνωστη σε όλους κοπέλα. Εκείνη συστήνεται ως Άλις, όμως ο Τομ είναι σίγουρος πως πρόκειται για την παλιά, μυστηριωδώς εξαφανισμένη ερωμένη του Τζένι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.