Ο Λογιστής

1,5

Υπερβολικά φιλόδοξο και βαρυφορτωμένο θρίλερ, το οποίο μάταια προσπαθεί να αιφνιδιάσει με τις ανατροπές του και να πρωτοτυπήσει ως μελέτη χαρακτήρων.

Ο Λογιστής

Υπερβολικά φιλόδοξο και βαρυφορτωμένο θρίλερ, το οποίο μάταια προσπαθεί να αιφνιδιάσει με τις ανατροπές του και να πρωτοτυπήσει ως μελέτη χαρακτήρων.

Ο Λογιστής - εικόνα 1

Θα μπορούσε ποτέ να πείσει ο Μπεν Άφλεκ ως αυτιστικός δολοφόνος; Κι όμως, η δυσκολότερη αποστολή που είχε να φέρει εις πέρας η τελευταία ταινία του Γκάβιν Ο’Κόνορ («Ζήτημα Τιμής», «Warrior», «Η Τζέιν Πήρε το Όπλο της») στέφτηκε λίγο πολύ με επιτυχία. Άλλα είναι όμως τα προβλήματά της, ξεκινώντας από τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσει και κορυφώνει την ιστορία του Κρίστιαν Γουλφ, μιας μαθηματικής ιδιοφυΐας που πάσχει από Σύνδρομο Άσπεργκερ. Μοναχικός κι εντελώς αντικοινωνικός, ο Γουλφ διατηρεί ως βιτρίνα ένα απλό λογιστικό γραφείο, ενώ στην πραγματικότητα­ «καθαρίζει» τα οικονομικά προβλήματα διαφόρων διεθνών εγκληματικών οργανώσεων: από τρομοκράτες μέχρι καρτέλ ναρκωτικών. Κι ενώ η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος αρχίζει να σφίγγει­ τον κλοιό γύρω του, εκείνος αναλαμβάνει μια νόμιμη, φαινομενικά αθώα δουλειά σε εταιρεία ρομποτικής.

Ο Λογιστής - εικόνα 2

Το σενάριο του Μπιλ Ντιμπιούκ («Ο Δικαστής») θέλει να είναι ταυτόχρονα ένα περιπετειώδες θρίλερ και μια μελέτη χαρακτήρων. Ο Κρίστιαν δεν είναι ο μόνος «αταίριαστος» της υπόθεσης, καθώς γύρω του υπάρχουν πολλοί άλλοι, με πρώτη τη νεαρή λογίστρια Ντάνα Κάμινγκς, που προσπαθούν απεγνωσμένα να επικοινωνήσουν. Κι ενώ οι σφαίρες αρχίζουν να πέφτουν με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα, τα διλήμματα των ηρώων εγείρουν όλο και σοβαρότερα ηθικά, κοινωνικά, ακόμη και φιλοσοφικά (περί καλού και κακού) ερωτήματα. Τελικά το συνολικό άθροισμα, επιβαρημένο μάλιστα με μερικές τραβηγμένες απ’ τα μαλλιά της πιο τρελής σύμπτωσης ανατροπές, αποδεικνύεται υπερβολικά κοστοβόρο γι’ αυτόν τον φιλόδοξο «Λογιστή», ο οποίος χωρίς τις χιουμοριστικές εκλάμψεις και το στιβαρό καστ θα κινδύνευε να αγγίξει τα όρια της παρωδίας. Τώρα, κουτσά στραβά, καταφέρνει να κρατηθεί στα ανεκτά όρια του χολιγουντιανού entertainment, άσχετα αν εκείνος είχε στο νου του μιαν άλλη κινηματογραφική υπεραξία.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 128΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Λογιστής

The Accountant
2
  • Θρίλερ
  • 2016
  • Διάρκεια: 128 '
  • Γκάβιν Ο'Κόνορ

Ο Κρίστιαν Γουλφ είναι ένας λαμπρός μαθηματικός που πάσχει από Σύνδρομο Άσπεργκερ. Διατηρώντας ως βιτρίνα ένα λογιστικό γραφείο, «καθαρίζει» τα οικονομικά προβλήματα διαφόρων διεθνών εγκληματικών οργανώσεων. Κι ενώ η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος σφίγγει τον κλοιό γύρω του, εκείνος αναλαμβάνει μια νόμιμη, φαινομενικά αθώα δουλειά σε εταιρεία ρομποτικής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
28/04/2024

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.