Αναμνήσεις

2,5

Χιούμορ και συγκίνηση εναλλάσσονται με προβλέψιμη χάρη σε μια μετρημένη, καλοπαιγμένη και χωρίς εκπλήξεις δραμεντί.

Αναμνήσεις

Χιούμορ και συγκίνηση εναλλάσσονται με προβλέψιμη χάρη σε μια μετρημένη, καλοπαιγμένη και χωρίς εκπλήξεις δραμεντί.

Αναμνήσεις - εικόνα 1

Πολυβραβευμένος και μπεστ-σελερίστας, ο συγγραφέας Νταβίντ Φοεν­κινός γράφει για δεύτερη φορά σενάριο βασισμένο σε μυθιστόρημά του μετά την «Επιστροφή στον Έρωτα» (2011) με την Οντρέ Τοτού­, κομεντί την οποία είχε μάλιστα σκηνοθετήσει ο ίδιος. Εδώ το αφηγηματικό τιμόνι παίρνει ο Ζαν-Πολ Ρουβ (υποδύεται τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου) και μας συστήνει τον 23χρονο Ρομέν, οποίος μετά το θάνατο του παππού του αναπτύσσει μια πολύ τρυφερή σχέση με την ηλικιωμένη γιαγιά του. Φοβούμενοι για την υγεία της, οι τρεις γιοι της την οδηγούν σε γηροκομείο, εκείνη όμως δυσανασχετεί και μια μέρα εξαφανίζεται.

Ο εγγονός της είναι ο μόνος που μπορεί να ακολουθήσει τα ίχνη της, σε μια μετρημένη, καλοπαιγμένη και χωρίς εκπλήξεις δραμεντί, στην οποία χιούμορ και συγκίνηση εναλλάσσονται με προβλέψιμη χάρη. Πρόκειται για μια συνταγή που εκτελεί δεξιοτεχνικά τόσο­ ο Φοενκινός όσο και ο Ρουβ, η οποία κερδίζει τον καλοπροαίρετο θεατή με την εσωτερική ισορροπία, τη διηγηματική απλότητα, το γλυκόπικρο φινάλε και τους έμπειρους πρωταγωνιστές της, από τους οποίους ξεχωρίζουν ο συμπαθής γκρινιάρης Μισέλ Μπλαν και η 86χρονη αρχοντική Βελγίδα Ανί Κορντί.

Γαλλία. 2014. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Αναμνήσεις

Les Souvenirs
2,5
  • Δραματική κομεντί
  • 2014
  • Διάρκεια: 92 '
  • Ζαν - Πολ Ρουβ

Μετά το θάνατο του παππού του ο 23χρονος Ρομέν αναπτύσσει μια πολύ τρυφερή σχέση με τη γιαγιά του, την οποία οι τρεις γιοι της οδηγούν σε γηροκομείο. Όταν εξαφανίζεται, ο εγγονός της είναι ο μόνος που μπορεί να ακολουθήσει τα ίχνη της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (8-14/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
09/05/2025

Το Σάββατο (10/5) πάμε σινεμά στην Ηλιούπολη

Ένα ντοκιμαντέρ για την ομαδικότητα, τη δύναμη και την έμπνευση.

1ο Πανόραμα Κυπριακών Ταινιών: Ο κυπριακός κινηματογράφος στο προσκήνιο της Αθήνας

Μια νέα κινηματογραφική διοργάνωση του Σπιτιού της Κύπρου, φέρνει στην πόλη επιλεγμένες κυπριακές παραγωγές, βραβευμένες ταινίες και συμπαραγωγές με την Ελλάδα, ενισχύοντας τη συνεργασία των δύο χωρών.

Η Μάργκαρετ Κουάλεϊ κυνηγά μια αίρεση στο "Honey Don't!"

Νέα συνεργασία για την ταλαντούχα ηθοποιό με τον Ίθαν Κοέν, σε μια μαύρη κωμωδία που δείχνει εντελώς "φευγάτη".

Ο Ντένζελ Γουάσινγκτον υπό ασφυκτική πίεση στο teaser του "Highest 2 Lowest"

Η νέα δουλειά του εμβληματικού Σπάικ Λι βρίσκει τον οσκαρικό ηθοποιό σε μια πολύ δύσκολη φάση.

Το Skype έκλεισε αλλά το σινεμά δε θα το ξεχάσει ποτέ

Η εφαρμογή που έφερε επανάσταση στην επικοινωνία του 21ου αιώνα έδωσε ουκ ολίγες φορές έμπνευση στον κινηματογράφο.