Ταξίδι στη Δράμα για τις «μικρές»…

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους επιστρέφει στη μακεδονική πόλη για τριακοστή ένατη φορά από τις 19 έως τις 24 Σεπτεμβρίου με εξήντα πέντε ελληνικές μικρού μήκους εκπλήξεις.

Ταξίδι στη Δράμα για τις «μικρές»…

Το αρχαιότερο και μεγαλύτερο φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους επιστρέφει στη μακεδονική πόλη για τριακοστή ένατη φορά. Από τις 19 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα Ολύμπια και στο Δημοτικό Ωδείο θα προβληθούν συνολικά 225 ταινίες από 58 χώρες, αν και τα βλέμματα πάντα τραβάει η εγχώρια παραγωγή.

Εξήντα πέντε ταινίες συνθέτουν το ελληνικό διαγωνιστικό πρόγραμμα, οι περισσότερες με θέμα τη μεταμνημονιακή πραγματικότητα, το μεταναστευτικό και άλλα κοινωνικά ζητήματα. Βέβαια υπάρχουν και οι feelgood εξαιρέσεις, όπως τα τρία animation που διεκδικούν βραβεία στο φεστιβάλ. Στο διεθνές τμήμα θα δούμε, ανάμεσα σε άλλα, δουλειές από κινηματογραφικά ανεξερεύνητες εθνικές σχολές όπως αυτές του Νεπάλ, του Κιργιστάν, της Κούβας και της Ουρουγουάης. Επίσης φέτος παρουσιάζεται το 2ο Βαλκανικό Πανόραμα, στο οποίο θα ανακαλύψουμε τα νέα ταλέντα των γειτονικών μας χωρών, αλλά και το Short Matters! 2016 ένα ειδικό πρόγραμμα με τις υποψήφιες ταινίες για τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2015 (EFA).

Επίσης, και φέτος το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας παρουσιάζει τα «Αίθρια Λογοτεχνικά Μεσημέρια» στον υπαίθριο χώρο των γραφείων του, στη λίμνη της Αγίας Βαρβάρας, παρουσιάζοντας νέα βιβλία γνωστών Ελλήνων συγγραφέων σε παρουσίαση και επιμέλεια του συγγραφέα-δημοσιογράφου Παύλου Μεθενίτη. Φετινοί καλεσμένοι είναι οι Σωτήρης Δημητρίου, Βασίλης Κατσικονούρης, Ηλίας Μαγκλίνης, Κωνσταντίνος Τζαμιώτης.

Για μια ακόμη χρονιά το «α» θα ταξιδέψει στη Δράμα για να σας αποκαλύψει τα νέα ελληνικά κινηματογραφικά ταλέντα. Για όσους δεν καταφέρουν να ταξιδέψουν στην Μακεδονία μπορούν να δουν, όπως κάθε χρόνο, το ελληνικό πρόγραμμα και τις βραβευμένες διεθνείς ταινίες στα τέλη Οκτωβρίου (20-26/10) στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Τριανόν.

Παρακάτω ακολουθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα του ελληνικού προγράμματος.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Γιώργος Λάνθιμος, το Super Bowl 2026 και μια εταιρεία ντελίβερι;

Back to the roots θα έλεγε κάποιος, αφού ο Έλληνας σκηνοθέτης αφήνει για λίγο τη μεγάλη οθόνη, προκειμένου να γυρίσει ένα τηλεοπτικό σποτ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/01/2026

"Οβολός": Το "α" επισκέφθηκε τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Κώστα Χαραλάμπους

Μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές της νέας ταινίας για τους πολύπλευρους ήρωές τους, την Ελλάδα των Μνημονίων και τη δύναμη του χρήματος.

Συναρπαστικά πλάνα και Τράβις Σκοτ στο νέο, επικό, τρέιλερ της "Οδύσσειας" του Κρίστοφερ Νόλαν

Η άλωση της Τροίας και ο γνωστός ράπερ να συμπληρώνει το πασίγνωστο καστ παρελαύνουν στο σποτ της ταινίας, που αναμένεται τον φετινό Ιούλιο.

Τελικά ξαναγέμισαν οι αίθουσες;

Πόσο sold-out είναι οι ταινίες στα σινεμά και οι παραστάσεις στα θέατρα της Αθήνας;

Σινεμά και Ψυχανάλυση: Ο "Δεσμώτης του Ιλίγγου" στον Δαναό

Μια ψυχαναλυτική προσέγγιση στην ύβρη και τον εξιδανικευμένο έρωτα. Το αριστούργημα του Άλφρεντ Χίτσκοκ στο μικροσκόπιο της Νέας Λακανικής Σχολής.

Εσύ αντέχεις να δεις το "Άμνετ" χωρίς να πλαντάξεις στο κλάμα;

Χαμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα social media με τη νέα ταινία της Chloé Zhao, καθώς φαίνεται πως κανείς δεν μπορεί να την παρακολουθήσει συγκρατώντας τα δάκρυά του.

Ελληνικό box office: Έσπασε το φράγμα των 700.000 εισιτηρίων ο "Καποδίστριας"

Για ακόμα μια εβδομάδα το βιογραφικό δράμα του Γιάννη Σμαραγδή παρέμεινε στην εισπρακτική κορυφή, υψηλότερα από το δυναμικό άνοιγμα του υποψήφιου για οκτώ Όσκαρ "Άμνετ".