Ταξίδι στη Δράμα για τις «μικρές»…

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους επιστρέφει στη μακεδονική πόλη για τριακοστή ένατη φορά από τις 19 έως τις 24 Σεπτεμβρίου με εξήντα πέντε ελληνικές μικρού μήκους εκπλήξεις.

Ταξίδι στη Δράμα για τις «μικρές»…

Το αρχαιότερο και μεγαλύτερο φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους επιστρέφει στη μακεδονική πόλη για τριακοστή ένατη φορά. Από τις 19 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα Ολύμπια και στο Δημοτικό Ωδείο θα προβληθούν συνολικά 225 ταινίες από 58 χώρες, αν και τα βλέμματα πάντα τραβάει η εγχώρια παραγωγή.

Εξήντα πέντε ταινίες συνθέτουν το ελληνικό διαγωνιστικό πρόγραμμα, οι περισσότερες με θέμα τη μεταμνημονιακή πραγματικότητα, το μεταναστευτικό και άλλα κοινωνικά ζητήματα. Βέβαια υπάρχουν και οι feelgood εξαιρέσεις, όπως τα τρία animation που διεκδικούν βραβεία στο φεστιβάλ. Στο διεθνές τμήμα θα δούμε, ανάμεσα σε άλλα, δουλειές από κινηματογραφικά ανεξερεύνητες εθνικές σχολές όπως αυτές του Νεπάλ, του Κιργιστάν, της Κούβας και της Ουρουγουάης. Επίσης φέτος παρουσιάζεται το 2ο Βαλκανικό Πανόραμα, στο οποίο θα ανακαλύψουμε τα νέα ταλέντα των γειτονικών μας χωρών, αλλά και το Short Matters! 2016 ένα ειδικό πρόγραμμα με τις υποψήφιες ταινίες για τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2015 (EFA).

Επίσης, και φέτος το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας παρουσιάζει τα «Αίθρια Λογοτεχνικά Μεσημέρια» στον υπαίθριο χώρο των γραφείων του, στη λίμνη της Αγίας Βαρβάρας, παρουσιάζοντας νέα βιβλία γνωστών Ελλήνων συγγραφέων σε παρουσίαση και επιμέλεια του συγγραφέα-δημοσιογράφου Παύλου Μεθενίτη. Φετινοί καλεσμένοι είναι οι Σωτήρης Δημητρίου, Βασίλης Κατσικονούρης, Ηλίας Μαγκλίνης, Κωνσταντίνος Τζαμιώτης.

Για μια ακόμη χρονιά το «α» θα ταξιδέψει στη Δράμα για να σας αποκαλύψει τα νέα ελληνικά κινηματογραφικά ταλέντα. Για όσους δεν καταφέρουν να ταξιδέψουν στην Μακεδονία μπορούν να δουν, όπως κάθε χρόνο, το ελληνικό πρόγραμμα και τις βραβευμένες διεθνείς ταινίες στα τέλη Οκτωβρίου (20-26/10) στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Τριανόν.

Παρακάτω ακολουθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα του ελληνικού προγράμματος.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε αυτό το ΠΣΚ στους κινηματογράφους

Αυτές είναι οι κινηματογραφικές κυκλοφορίες που παίζουν στις αίθουσες από 22 Ιανουαρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
23/01/2026

Ένα συναρπαστικό διήμερο για νεαρούς σινεφίλ έρχεται από την Ολυμπία στην Αθήνα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους επιστρέφει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Θα προβληθούν βραβευμένες ταινίες της 28ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ και της 25ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας "Camera Zizanio".

Όσκαρ 2026: Οι μεγάλες ανατροπές και τα ηχηρά "σνομπάρισματα" της Ακαδημίας

Από το απόλυτο "άδειασμα" του Wicked μέχρι τον παραγκονισμό του Guillermo del Toro και του Paul Mescal: Συγκεντρώσαμε όλες τις παραλείψεις των υποψηφιοτήτων που προκάλεσαν τις πιο έντονες αντιδράσεις

Wife & Dog: Νέος Γκάι Ρίτσι, με Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς

Το σκοτεινό παιχνίδι εξουσίας στην καινούρια δουλειά του Βρετανού σκηνοθέτη καταφθάνει τον επόμενο Οκτώβριο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλοσοφικού Κινηματογράφου επιστρέφει για 2η χρονιά στο Ηράκλειο

Cinema that makes you think: Το CINEphil_101 ανακοινώνει την έναρξη υποβολών και προσκαλεί κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Η Άννα Ρεζάν μας μιλά για το ιστορικό ντοκιμαντέρ της "Οι Δικοί μου Άνθρωποι"

Η εβραϊκής καταγωγής ηθοποιός και σκηνοθέτιδα περιγράφει την προσπάθειά της να γυρίσει ένα κινηματογραφικό χρονικό που ξεκινάει ως οικογενειακό πορτρέτο και καταλήγει σε μια κατάθεση ιστορικής μνήμης.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (22-28/01)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.