Εγώ και ο Καμίνσκι

1,5

Ενδιαφέρουσες ιδέες κι έξυπνες στιγμές δυσκολεύονται να στήσουν στα πόδια της μια άνιση, συχνά αδέξια σάτιρα με ακατάλληλο πρωταγωνιστή.

Εγώ και ο Καμίνσκι

Ένας φιλόδοξος δημοσιογράφος θέλει να συγγράψει τη βιογραφία του διάσημου, υπέργηρου πλέον ζωγράφου Καμίνσκι. Εισβάλλει στην απομονωμένη βίλα του τελευταίου, τον πολιορκεί και τελικά τον παρασύρει σε ένα οδικό ταξίδι στο… παρελθόν. Ενδιαφέρουσες ιδέες κι έξυπνες στιγμές δυσκολεύονται να στήσουν στα πόδια της μια άνιση, συχνά αδέξια σάτιρα με ακατάλληλο πρωταγωνιστή.

Εγώ και ο Καμίνσκι - εικόνα 1

Ο Μανουέλ Καμίνσκι (όπως Καντίνσκι) είναι ένας τυφλός (!) θρύλος της ζωγραφικής, ο οποίος –υπέργηρος πλέον– ζει απομονωμένος στις ελβετικές Άλπεις. Ο Σεμπάστιαν Ζόλνερ είναι ένας φιλόδοξος κι εγωπαθής δημοσιογράφος που κυνηγά την ευκαιρία της καριέρας του, τη συγγρα­φή της βιογραφίας του διάσημου και μυστικοπαθούς εικαστικού. Εισβάλλει, λοιπόν, με θράσος στη ζωή του τελευταίου, τον πολιορκεί και τελικά­ τον παρασύρει σε ένα οδικό ταξίδι­ στο… παρελθόν, το οποίο στο λογοτεχνικό μπεστ σέλερ του Ντάνιελ­ Κέλμαν ισορροπεί ντελικάτα ανάμεσα στη νοσταλγία, στη σάτιρα και στον κοινωνικό σχολιασμό.

Κάτι ανάλογο είχε καταφέρει και ο Βόλφγκανγκ Μπέκερ με τη διεθνή επιτυχία του «Goodbye, Lenin!» (2003), η οποία σατίριζε την εμμονή­ στο (πολιτικό) παρελθόν με ανάλαφρη σοβαρότητα. Εδώ όμως η ίδια κινηματογραφική συνταγή δυσκολεύεται να λειτουργήσει, ξεκινώντας πριν απ’ όλα από τον ακατάλληλο, overacting πρωταγωνιστή. Το σενάριο και κατόπιν το μοντάζ δεν μπορούν να σφίξουν αποτελεσματικά τον επεισοδιακό χαρακτήρα της ιστορίας, αφήνοντας σκόρπιες ενδια­φέρουσες ιδέες και μερικές έξυπνες στιγμές να στήσουν στα πόδια της μια άνιση δραμεντί πάνω στην αλήθεια και στο ψέμα, την ηθική, τη δια­σημότητα και την καλλιτεχνική δημιουργία.

Γερμανία, Βέλγιο. 2015. Διάρκεια: 124΄. Διανομή: SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Εγώ & ο Καμίνσκι

Ich und Kaminski
2
  • Κομεντί
  • 2015
  • Διάρκεια: 124 '
  • Βόλφγκανγκ Μπέκερ

Ένας φιλόδοξος δημοσιογράφος θέλει να συγγράψει τη βιογραφία του διάσημου, υπέργηρου πλέον ζωγράφου Καμίνσκι. Εισβάλλει στη βίλα του τελευταίου στις ελβετικές Άλπεις, τον πολιορκεί και τελικά τον παρασύρει σε ένα οδικό ταξίδι στο… παρελθόν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".