Το Πένθος Ταιριάζει στην Ηλέκτρα

3

Στιβαρή, μα εντελώς ακαδημαϊκή μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού του Ευγένιου Ο’ Νιλ. Υποψήφια για δυο ερμηνευτικά Όσκαρ, προβάλλεται έπειτα από χρόνια στην πλήρη εκδοχή της.

Το Πένθος Ταιριάζει στην Ηλέκτρα

Κατά τη λήξη του αμερικανικού εμφυλίου κι ενώ ο αρχηγός της οικογένειας των Μάνον, Έζρα, πρόκειται να επιστρέψει στο σπίτι του μαζί με το γιο του Όριν, η κόρη του Λαβίνια ανακαλύπτει ότι η μητέρα της διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με τον πλοίαρχο Μπραντ, τον οποίο η ίδια έχει ερωτευτεί. Στιβαρή, μα εντελώς ακαδημαϊκή μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού του Ευγένιου Ο’ Νιλ. Υποψήφια για δυο ερμηνευτικά Όσκαρ, προβάλλεται έπειτα από χρόνια στην πλήρη εκδοχή της.

Το Πένθος Ταιριάζει στην Ηλέκτρα - εικόνα 1

Κατά τη λήξη του αμερικανικού εμφυλίου κι ενώ ο αρχηγός της οικογένειας­ των Μάνον, ο Έζρα, επιστρέφει στο σπίτι του μαζί με τον γιο του Όριν, η κόρη του Λαβίνια ανακαλύπτει ότι η μητέρα της (μια επιβλητική Κατίνα Παξινού) διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με τον άντρα τον οποίο έχει ερωτευτεί και η ίδια. Πρόκειται για μια στιβαρή, μα εντελώς ακαδημαϊκή μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού του Ευγένιου Ο’Νιλ, το οποίο μεταγράφει την αισχύλεια «Ορέστεια» στη μετεμφυλιακή Αμερική. Μία από τις τρεις όλες κι όλες σκηνοθετικές προσπάθειες του σπουδαίου σεναριογράφου Ντάντλεϊ Νίκολς (μόνιμος συνεργάτης του Τζον Φορντ), που αν και ήταν υποψήφια για δύο ερμηνευτικά Όσκαρ (Ρόζαλιντ Ράσελ και Μάικλ Ρεντγκρέιβ), αποτέλεσε τεράστια εμπορική αποτυχία. Μονταρίστηκε ξανά σε δίωρη εκδοχή, έπεσε στην αφάνεια κι έπειτα από χρόνια προβάλλεται τώρα στην πλήρη εκδοχή της.

Α/Μ. ΗΠΑ. 1947. Διάρκεια: 159΄. Διανομή: BIBLIOTHEQUE.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Πένθος Ταιριάζει στην Ηλέκτρα

Mourning Becomes Electra
3
  • Δραματική
  • 1947
  • Διάρκεια: 172 '
  • Ντάντλεϊ Νίκολς

Κατά τη λήξη του αμερικανικού εμφυλίου κι ενώ ο αρχηγός της οικογένειας Μάνον, Έζρα, πρόκειται να επιστρέψει στο σπίτι του μαζί με το γιο του Όριν, η κόρη του Λαβίνια ανακαλύπτει ότι η μητέρα της διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με τον πλοίαρχο Μπραντ, τον οποίο η ίδια είχε ερωτευτεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
27/04/2024

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.