Έρωτας αλά Καταλανικά

1,5

Η φάρσα δίνει εκ νέου ραντεβού με τη γραφικότητα και η χοντροκοπιά και τα περισσότερα –ο θεός να τα κάνει– αστεία ενδείκνυνται μόνον για ευρεία κατανάλωση εντός Ισπανίας.

Έρωτας αλά Καταλανικά

Η φάρσα δίνει εκ νέου ραντεβού με τη γραφικότητα και η χοντροκοπιά και τα περισσότερα –ο θεός να τα κάνει– αστεία ενδείκνυνται μόνον για ευρεία κατανάλωση εντός Ισπανίας.

Έρωτας αλά Καταλανικά - εικόνα 1

Η προπέρσινη τεράστια εμπορική επιτυχία του «Έρωτας αλά Ισπανικά», κυρίως στα σινεμά της Ιβηρικής, ουσιαστικά εξανάγκασε τους παραγωγούς της σε ένα εσπευσμένο σίκουελ. Εδώ ο Εμίλιο Μαρτίνεθ Λάζαρο στήνει το κωμικό σκηνικό του σε άλλη μία ισπανική περιφέρεια όπου υπάρχει έντονο το αίσθημα της αυτοδιάθεσης, την Καταλονία.

Η πανέμορφη Βάσκα Αμάγια, που έχει πλέον χωρίσει με τον Ανδαλουσιανό Ράφα, αποφασίζει να παντρευτεί τον καινούργιο Καταλανό φίλο της Πάου. Ο πατέρας της Κόλντο είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να εμποδίσει την ανεπιθύμητη τελετή, ακόμη και να συμμαχήσει με τον πρώην σύντροφο της κόρης του Ράφα. Οι δυο τους ταξιδεύουν στη Βαρκελώνη για να σαμποτάρουν τον επεισοδιακό γάμο, σε ένα σίκουελ που κοπιάρει την κωμική συνταγή της πρώτης ταινίας, άρα και τα δημιουργικά ελαττώματά της.

Δυστυχώς, η φάρσα δίνει εκ νέου ραντεβού με τη γραφικότητα και τη χοντροκοπιά, με τα περισσότερα –ο θεός να τα κάνει– αστεία να ενδείκνυνται μόνο για ευρεία κατανάλωση εντός Ισπανίας. Μια επιβλητική νίκη των κλισέ, παρόμοια με αυτές της «Μπάρτσα».

Περισσότερες πληροφορίες

Έρωτας Αλά Καταλανικά

Ocho Apellidos Catalanes
1,5
  • Κωμωδία
  • 2015
  • Διάρκεια: 99 '
  • Εμίλιο Μαρτίνεθ Λάζαρο

Η πανέμορφη Βάσκα Αμάγια αποφασίζει να παντρευτεί τον καινούργιο Καταλανό φίλο της Πάου. Ο πατέρας της Κόλντο είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να εμποδίσει την ανεπιθύμητη τελετή, ακόμη και να συμμαχήσει με τον πρώην σύντροφο της κόρης του Ράφα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

To PLEASURE & DISOBEDIENCE επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο CYPHER

Art films, exploitation films, ντοκιμαντέρ, εργαστήρια πειραματικού βίντεο και άλλα καινοτόμα φορμά έρχονται σε πρώτο πλάνο στη φετινή διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
13/12/2025

Ταινίες με σασπένς που βλέπουμε στους κινηματογράφους (11-17/12)

Απαγωγές, απρόβλεπτες καταστάσεις και τραγικές εξελίξεις θα βρείτε στις προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα.

Νεφέλη Γκαμπάντ, ποια είναι τα highlights του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου;

Η επιμελήτρια και προγραμματίστρια του φεστιβάλ μας προτείνει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε λίγο πριν το φινάλε.

Οι μεταφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 38ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Τρία διαφορετικά masterclasses από τον κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Καλιοδήμο και τον σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας Μενέλαο Κυρλίδη και ξεχωριστές προβολές στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Ο Ράντου Ζούντε δεν πιστεύει πως οι ταινίες του θα αλλάξουν τον κόσμο, αλλά θα σας κάνουν να σκεφτείτε το πώς

Συναντήσαμε τον κορυφαίο Ρουμάνο σκηνοθέτη λίγο πριν έρθει στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα ταινία του "Kontinental ‘25" στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αναπλιού επιστρέφει για δεύτερη χρονιά

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να αναδείξει την πολυμορφία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομία της περιοχής του Ναυπλίου, συνδυάζοντας καλλιτεχνική ποιότητα και εκπαιδευτική στόχευση.

Τσίε Χαγιακάουα: Από τον Χιροκάζου Κόρε-έντα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Μετά το φουτουριστικό "Πλάνο 75", η Γιαπωνέζα σκηνοθέτρια του "Ρενουάρ" αλλάζει ύφος και μιλάει για την τρυφερή, ονειρική και ιμπρεσιονιστική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία την οδήγησε ως το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών.