«Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι» γέμισε σινεφίλ εκπλήξεις

Από την Πέμπτη 21/7 έως και την Τετάρτη 27/7 το θερινό «Άνεσις» μάς καλεί να θυμηθούμε κλασικές, αλλά και cult, σπάνιες ή απλά αγαπημένες κινηματογραφικές στιγμές.

«Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι» γέμισε σινεφίλ εκπλήξεις

Από την Πέμπτη 21/7 έως και την Τετάρτη 27/7 το θερινό «Άνεσις» μάς καλεί να θυμηθούμε κλασικές, αλλά και cult, σπάνιες ή απλά αγαπημένες κινηματογραφικές στιγμές.

«Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι» γέμισε σινεφίλ εκπλήξεις - εικόνα 1
Grease

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η εβδομάδα προβολών με τίτλο «Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι» που επιμελείται ο κριτικός Ηλίας Φραγκούλης έχει να προτείνει κάτι ξεχωριστό σε σχέση με τα pret-a-porter καλοκαιρινά αφιερώματα των θερινών σινεμά.

Με δυο διαφορετικές ταινίες την ημέρα – εκτός Τετάρτης, όπου υπάρχει πανελλήνια πρεμιέρα – μπορεί να συναντήσει κανείς από διπλό Χίτσκοκ (22/7), έναν οσκαρικό Τζορτζ Στίβενς δίπλα σε έναν «Λυκάνθρωπο στο Λονδίνο» (23/7) ή έξυπνες κι απενοχοποιημένες επιλογές όπως το «Διακοπές στην Ελλάδα» του 1963 με τον Κλιφ Ρίτσαρντ (24/7) και τα απρόβλητα στη χώρα μας «Wet Hot American Summer» του Ντέιβιντ Γουέιν, ενήλικη σάτιρα των νεανικών κωμωδιών με κατασκηνώσεις, και το φιλμ - ορόσημο του νέου ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά «Dazed and Confused» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (26/7).

Τέλος, σε πανελλήνια πρεμιέρα προβάλλεται την Τετάρτη 27/7 το «Κάτω Από τον Ήλιο», το καινούριο δραματικό θρίλερ του Λούκα Γκουαντανίνο με τους Τίλντα Σουίντον, Ρέιφ Φάινς, Ματίας Σένερτς και Ντακότα Τζόνσον.

«Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι» γέμισε σινεφίλ εκπλήξεις - εικόνα 2
Άμαρκορντ

Σινέ Άνεσις Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι
Πρόγραμμα προβολών
Γενική είσοδος: 6,5 ευρώ

Πέμπτη 21
21.00 Άμαρκορντ (Φεντερίκο Φελίνι, 1973) 23.15 Οι Διακοπές του Κυρίου Ιλό (Ζακ Τατί, 1953)
Παρασκευή 22
21.00 Το Κυνήγι του Κλέφτη (Άλφρεντ Χίτσκοκ, 1955) 23.00 Ο Άνθρωπος που Γνώριζε Πολλά (Άλφρεντ Χίτσκοκ, 1956)

Σάββατο 23
21.00 Μια Θέση στον Ήλιο (Τζορτζ Στίβενς,1951) 23.30 Ένας Λυκάνθρωπος στο Λονδίνο (Τζον Λάντις, 1981)
Κυριακή 24
21.00 Διακοπές στην Ελλάδα (Πίτερ Γέιτς, 1963) 23.00 Grease (Ράνταλ Κλάιζερ, 1978)

Δευτέρα 25
21.00 Καλοκαίρι με τη Μόνικα (Ίνγκμαρ Μπέργκαμν, 1953) 23.00 Ο Φίλος μου κι Εγώ (Μπρους Ρόμπινσον, 1987)
Τρίτη 26
21.00 Wet Hot American Summer (Ντέιβιντ Γουέιν, 2001) 23.00 Dazed and Confused (Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, 1993)
Τετάρτη 27 21.15 Κάτω Από τον Ήλιο (Λούκα Γκουαντανίνο, 2015)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά το ΠΣΚ

Τζος Σάφντι, Ράντου Ζούντε και όλες οι καινούριες κυκλοφορίες που παίζουν στις αίθουσες από Πέμπτη 15/1.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
16/01/2026

Η "Uchronia" του Φιλ Ιερόπουλου κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Berlinale

Πρόκειται για τη μόνη ελληνική ταινία που συμμετέχει φέτος στον θεσμό, ενώ αντλεί την έμπνευση από το βιβλίο του Αρθούρου Ρεμπώ "Μια εποχή στην κόλαση".

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-21/01)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Όλα όσα έγιναν στην VIP Avant Premiere του '28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών'

Το Esquire Greece και η Feelgood Entertainment διοργάνωσαν την VIP Avant Premiere του '28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών' στις πολυτελείς αίθουσες Velvet & Sunset lounge του Athinaion Experience.

"Marty Supreme": Τελικά, ποιος αδερφός Σάφντι είναι καλύτερος;

Με αφορμή την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης αθλητικής κωμωδίας, αναρωτιόμαστε για την επιλογή σόλο καριέρας του δημιουργού της Τζος Σάφντι, τη φιλόδοξη πορεία του πρωταγωνιστή Τιμοτέ Σαλαμέ και το αντισυμβατικό μάρκετινγκ της εταιρείας παραγωγής Α24.

Όλες οι φορές που είδαμε τον Αριστοτέλη Ωνάση στη μεγάλη οθόνη

Μια ζωή με πάθη, έρωτες, δόξα, αλλά και παρανομίες γεννήθηκε σαν σήμερα και ο κινηματογραφικός κόσμος έγραψε πολλές φορές γι' αυτήν τα σενάριά του.

"28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών": μία αποκλειστική ματιά στο τρομο-σίκουελ της χρονιάς

Ρέιφ Φάινς και Τζακ Ο' Κόνελ συναντιούνται για πρώτη φορά στον δυστοπικό κόσμο των Ντάνι Μπόιλ και Άλεξ Γκάρλαντ.