Σε Ρηχά Νερά

2

Αγωνιώδες θρίλερ με καθαρή στόχευση, βολικές σεναριακές συγκυρίες κι ένα εξωφρενικά ανόητο φινάλε.

Σε Ρηχά Νερά

Αγωνιώδες θρίλερ με καθαρή στόχευση, βολικές σεναριακές συγκυρίες κι ένα εξωφρενικά ανόητο φινάλε.

Σε Ρηχά Νερά - εικόνα 1

Σεναριογράφος ρουτινιάρικων θρίλερ («Kristy», «Vanishing on 7th Street»), ο Άντονι Τζασβίνσκι έχει εδώ μια απλή και ξεκάθαρη κινηματογραφική ιδέα: μια ειδυλλιακή εξωτική παραλία (γιατί όχι μεξικάνικη;), μια σέξι νεαρή –η Μπλέικ Λάιβλι ως σέρφερ Νάνσι–, ένας μεγάλος καρχαρίας κι ένα θρίλερ «κλειστού χώρου», καθώς ο ύφαλος που προσφέρει προσωρινό καταφύγιο στην πληγωμένη κολυμβήτρια απέχει μόλις 200 μέτρα από την τόσο κοντινή και τόσο μακρινή ταυτόχρονα ακτή. Ενώ, λοιπόν, το όλο ζητούμενο είναι ο τρόπος διαφυγής, την αγωνία ανεβοκατεβάζουν η ξαφνική παρουσία ανθρώπων στην παραλία και σέρφερ στα ονειρεμένα κύματα, ενώ πλημμυρίδα και άμπωτη αλλάζουν διαρκώς τα δεδομένα.

Σφιχτή, βιντεοκλιπάδικη αφήγηση από τον Ζομ Κολέ-Σερά («Το Ορφανό», «Ο Άγνωστος», «Non-Stop»), βουτιές και καυτό μπικίνι από τη Λάιβλι και μια πρετ-α-πορτέ σειρά συγκυριών, ατυχιών και συμπτώσεων που οδηγούν με ρυθμό «δυο βήματα μπρος κι ένα πίσω» την ιστορία στο προβλέψιμο, μα εντελώς κακοστημένο και εξωφρενικό φινάλε. Όλοι όμως θα έχουν φάει ως τότε το ποπκόρν τους, οπότε κανείς δεν κινδυνεύει να πνιγεί από τα γέλια…

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 86΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Σε Ρηχά Νερά

The Shallows
2
  • Θρίλερ
  • 2016
  • Διάρκεια: 86 '
  • Ζομ Κολέ - Σερά

Η Νάνσι είναι μια Αμερικανίδα σέρφερ που ανακαλύπτει μια απομονωμένη παραλία στο Μεξικό, ιδανική για παιχνίδι με τα κύματα. Όταν, όμως, δεχτεί την επίθεση ενός καρχαρία, θα καταφύγει τραυματισμένη σε έναν ύφαλο 200 μέτρα από την ακτή, χωρίς όμως να έχει τρόπο να τη φτάσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.