Η Φαμίλια

3

Βραβείο σκηνοθεσίας στη Βενετία για μια αληθινή ιστορία που πάνω της αντικατοπτρίζεται η σύγχρονη αργεντίνικη πολιτικοκοινωνική πραγματικότητα.

Η Φαμίλια

Βραβείο σκηνοθεσίας στη Βενετία για μια αληθινή ιστορία που πάνω της αντικατοπτρίζεται η σύγχρονη αργεντίνικη πολιτικοκοινωνική πραγματικότητα.

Η Φαμίλια - εικόνα 1

Η αργεντίνικη ταινία με τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στη χώρα της μετά το «Ιστορίες για Αγρίους» είναι ένα δραματικό θρίλερ βασισμένο σε αληθινή ιστορία, η οποία ξεκινά το 1982, τους τελευταίους μήνες του «Βρόμικου πολέμου» και της χούντας η οποία κυβερνούσε την Αργεντινή από το 1976. Πρόκειται για τα έργα και τις ημέρες των Πούτσιο, μιας εξαμελούς φαινομενικά φιλήσυχης, τυπικής μεσοαστικής οικογένειας, η οποία στην πραγματικότητα δρούσε ως εγκληματική συμμορία με εγκέφαλο τον πατριάρχη της και πρώην ασφαλίτη Αρκιμίντις.

Ο τελευταίος είχε συμμετάσχει στις πολυετείς επιχειρήσεις της κυβέρνησης να απάγει και να εξαφανίζει τους πολιτικούς της αντιπάλους, μια εμπειρία την οποία εκμεταλλεύεται τώρα πια που τα πράγματα «εκδημοκρατίζονται», για δικό του όφελος. Με δύο ακόμα συνεργούς και τη βοήθεια του μεγάλου του γιου Αλεχάντρο απάγει αθώους πολίτες και ζητά από τους δικούς τους λύτρα. Όταν όμως τα παίρνει, εκτελεί πάντα τα θύματά του. Από τους δημιουργούς που αναγέννησαν το αργεντίνικο σινεμά την τελευταία εικοσαετία, ο Πάμπλο Τραπέρο («El Bonaerense», «Λεονέρα», «Το Αρπαχτικό», «Λευκός Ελέφαντας») απέσπασε το Αργυρό Λιοντάρι σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ Βενετίας για το δυναμικό και καλοκουρδισμένο τρόπο αφήγησης μιας αγωνιώδους ιστορίας που συνδέεται άμεσα με την κοινωνική πραγματικότητα η οποία τη γεννά και την εκκολάπτει.

Μια πραγματικότητα χωρίς ηθικές αρχές και αξίες, με τους πολίτες της παραδομένους σε συναισθήματα φόβου, απληστίας, ενοχής και φθόνου, μα δεμένους μεταξύ τους με άρρηκτους δεσμούς αίματος – κυριολεκτικά και μεταφορικά. Έτσι, το συναρπαστικό οικογενειακό πορτρέτο των Πούτσιο αναδεικνύει γλαφυρά την αιώνια διαπλοκή της ηθικής με την πολιτική και γίνεται με τον τρόπο ενός ρεαλιστικού θρίλερ το αποκαλυπτικό πανόραμα όλης της σύγχρονης αργεντίνικης ιστορίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Φαμίλια

El Clan
3
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 110 '
  • Πάμπλο Τραπέρο

Στην Αργεντινή της δεκαετίας του ’80, οι Πούτσιο είναι μια φαινομενικά φιλήσυχη, τυπική μεσοαστική οικογένεια. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι μια εγκληματική συμμορία με εγκέφαλο τον πατριάρχη της και πρώην ασφαλίτη Αρκιμίντις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.