Οιδιπόδειο αλά Γαλλικά

1,5

Όλα τα κλισέ του γαλλικού σινεμά συνωστίζονται σε μια εξυπναδίστικη, «ψυχαναλυτική» ρομαντική κομεντί.

Οιδιπόδειο αλά Γαλλικά

Η δυναμική Βιολέτ, που δουλεύει στο χώρο της μόδας, ερωτεύεται στις διακοπές της τον απλό και καλόβολο εξπέρ των κομπιούτερ Ζαν-Ρενέ. Ο τελευταίος θα μετακομίσει για χάρη της στο Παρίσι, αλλά η ευτυχισμένη συμβίωσή του με τη Βιολέτ θα υπονομευθεί μακιαβελικά από τον 19χρονο ζηλιάρη γιο της, Λολό. Όλα τα κλισέ του γαλλικού σινεμά συνωστίζονται σε μια εξυπναδίστικη, «ψυχαναλυτική» ρομαντική κομεντί.

Οιδιπόδειο αλά Γαλλικά - εικόνα 1

Ταλαντούχα και πολυπράγμων, η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ σεναρίου Ζιλί Ντελπί είναι μέσα σ’ όλα. Πρωταγωνιστεί, σκηνοθετεί, κάνει παραγωγή, γράφει σενάρια, συνθέτει μουσική, μοντάρει… Στην έκτη της ταινία ως δημιουργού περιορίζεται στα μισά απ’ αυτά, δεν περιορίζει όμως αναλόγως και τις υπερβολικές φιλοδοξίες της, οι οποίες στοχεύουν σε μια μεταμοντέρνα ρομαντική κομεντί που θα παίζει πολυεπίπεδα με τα τικ και τα κλισέ του είδους. Πρώτο απ’ όλα το απαραίτητο ερωτευμένο ζευγάρι: τη δυναμική Βιολέτ, που δουλεύει στο χώρο της μόδας και τον αθώο, καλόβολο εξπέρ των κομπιούτερ Ζαν-Ρενέ, τον οποίο γνωρίζει στις διακοπές της.

Αυτός θα μετακομίσει για χάρη της στο Παρίσι, αλλά η ευτυχισμένη συμβίωσή τους θα υπονομευθεί μακιαβελικά από το αναπόφευκτο σεναριακό εμπόδιο για το χάπι εντ – τον 19χρονο ζηλιάρη γιο της, Λολό. Λολό όπως «Λολίτα», μια από τις πολλές σινεφίλ αναφορές του φιλμ («Ψυχώ», «Η Πόλη των Καταραμένων»), στο οποίο συνωστίζονται άτσαλα όλα τα εξυπναδίστικα, διανοουμενίστικα και ψυχαναλυτικά κλισέ του γαλλικού σινεμά, ανάμεσά τους και η Σαντορίνη, με τον Έλληνα εραστή Γιώργο Χωραφά.

Γαλλία. 2015. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Οιδιπόδειο αλά Γαλλικά

Lolo
1,5
  • Κομεντί
  • 2015
  • Διάρκεια: 97 '
  • Ζιλί Ντελπί

Η δυναμική και λιγάκι υστερική Βιολέτ, που δουλεύει στο χώρο της μόδας, ερωτεύεται στις διακοπές της τον απλό και καλόβολο εξπέρ των κομπιούτερ Ζαν-Ρενέ. Ο τελευταίος θα μετακομίσει για χάρη της στο Παρίσι, αλλά η ευτυχισμένη συμβίωσή του με τη Βιολέτ θα υπονομευθεί μακιαβελικά από τον 19χρονο ζηλιάρη γιο της, Λολό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.