Η Συμμορία των Μάγων 2

1

Περιφρονώντας κάθε έννοια ρεαλισμού και αληθοφάνειας, ατέλειωτες σεναριακές «ανατροπές» προσπαθούν να μεταμφιεστούν στο απόλυτο κινηματογραφικό ταχυδακτυλουργικό τρικ.

Η Συμμορία των Μάγων 2

Ένα χρόνο μετά το τελευταίο μεγάλο τους κόλπο, οι «Τέσσερις Καβαλάρηδες» επανεμφανίζονται, αλλά παγιδεύονται από έναν μεγιστάνα της τεχνολογίας, ο οποίος τους αναγκάζει να κλέψουν ένα παντοδύναμο τσιπάκι. Περιφρονώντας κάθε έννοια ρεαλισμού και αληθοφάνειας, ατέλειωτες σεναριακές «ανατροπές» προσπαθούν να μεταμφιεστούν στο απόλυτο κινηματογραφικό ταχυδακτυλουργικό τρικ.

Η Συμμορία των Μάγων 2 - εικόνα 1

Το μεγάλο κινηματογραφικό τρικ που έστησαν πριν από τρία χρόνια ο σκηνοθέτης Λουί Λετεριέ και οι σεναριογράφοι Εντ Σόλομον, Μπόαζ Γιάκιν και Έντουαρντ Ρικούρτ αποδείχτηκε απόλυτα πετυχημένο, αποσπώντας από τα πορτοφόλια των ανά τον κόσμο θεατών περισσότερα από 350 εκατομμύρια δολάρια. Δηλώνοντας εξ αρχής πως «όσο πιο κοντά πλησιάζεις για να δεις τόσο λιγότερα βλέπεις», η «Συμμορία των Μάγων» έσπρωξε στα άκρα το παιχνίδι της ταχυδακτυλουργικής αποπλάνησης/διασκέδασης, ξεχνώντας πως κάθε σωστό μαγικό κόλπο –όπως και κάθε καλοφτιαγμένη ταινία– θέλει και ένα αφήγημα που θα το συνοδεύει. Μια μυθοπλασία η οποία θα τηρεί τη σύμβαση μεταξύ μάγου και κοινού πως όλα όσα βλέπουμε ξέρουμε ότι είναι ψέματα, αλλά ξεχνώντας το για λίγο, το απολαμβάνουμε σαν να είναι αλήθεια.

Η Συμμορία των Μάγων 2 - εικόνα 2

Η χαμένη επαφή μεταξύ στοιχειώδους αληθοφάνειας, χαρακτήρων και σεναριακών εκπλήξεων της εξυπνακίστικης περιπέτειας του Λετεριέ φαίνεται πως ενόχλησε ελάχιστους, έτσι οι «Τέσσερις Καβαλάρηδες» (με τη Λίζι Κάπλαν αντί της Άισλα Φίσερ) επιστρέφουν τώρα για να μας ξεγελάσουν ακόμα μια φορά. Στην αρχή παγιδεύονται οι ίδιοι –και βρίσκονται από τη Νέα Υόρκη στο Μακάο χωρίς να το καταλάβουν!– από κάποιον που τους εκβιάζει να κλέψουν ένα παντοδύναμο τσιπάκι, με τον συνεργάτη τους πράκτορα Ρόουντς και τον κακό της προηγούμενης ταινίας Ταντέους Μπράντλεϊ στο κατόπι τους. Κι αυτά είναι μόνον η αρχή μιας όλο και πιο περιπεπλεγμένης υπόθεσης, η οποία τραβάει άσους από το σεναριακό μανίκι της με υστερική επιμονή και φορτώνει τη μια εξωφρενική «ανατροπή» πάνω στην άλλη, ξαποσταίνοντας ενδιάμεσα με wannabe κωμικά ιντερμέδια. Στο φινάλε καλοί, κακοί και άσχημοι γίνονται όλοι ένα, υποσχόμενοι μια ακόμα πιο κολπατζίδικη επιστροφή.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 115΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Συμμορία των Μάγων 2

Now You See me 2
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2016
  • Διάρκεια: 115 '
  • Τζον Τσου

Ένα χρόνο μετά το τελευταίο μεγάλο τους κόλπο, οι «Τέσσερις Καβαλάρηδες» επανεμφανίζονται, αλλά παγιδεύονται από έναν μεγιστάνα της τεχνολογίας, ο οποίος τους αναγκάζει να κλέψουν ένα παντοδύναμο τσιπάκι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.