Η Συμμορία των Μάγων 2

1

Περιφρονώντας κάθε έννοια ρεαλισμού και αληθοφάνειας, ατέλειωτες σεναριακές «ανατροπές» προσπαθούν να μεταμφιεστούν στο απόλυτο κινηματογραφικό ταχυδακτυλουργικό τρικ.

Η Συμμορία των Μάγων 2

Ένα χρόνο μετά το τελευταίο μεγάλο τους κόλπο, οι «Τέσσερις Καβαλάρηδες» επανεμφανίζονται, αλλά παγιδεύονται από έναν μεγιστάνα της τεχνολογίας, ο οποίος τους αναγκάζει να κλέψουν ένα παντοδύναμο τσιπάκι. Περιφρονώντας κάθε έννοια ρεαλισμού και αληθοφάνειας, ατέλειωτες σεναριακές «ανατροπές» προσπαθούν να μεταμφιεστούν στο απόλυτο κινηματογραφικό ταχυδακτυλουργικό τρικ.

Η Συμμορία των Μάγων 2 - εικόνα 1

Το μεγάλο κινηματογραφικό τρικ που έστησαν πριν από τρία χρόνια ο σκηνοθέτης Λουί Λετεριέ και οι σεναριογράφοι Εντ Σόλομον, Μπόαζ Γιάκιν και Έντουαρντ Ρικούρτ αποδείχτηκε απόλυτα πετυχημένο, αποσπώντας από τα πορτοφόλια των ανά τον κόσμο θεατών περισσότερα από 350 εκατομμύρια δολάρια. Δηλώνοντας εξ αρχής πως «όσο πιο κοντά πλησιάζεις για να δεις τόσο λιγότερα βλέπεις», η «Συμμορία των Μάγων» έσπρωξε στα άκρα το παιχνίδι της ταχυδακτυλουργικής αποπλάνησης/διασκέδασης, ξεχνώντας πως κάθε σωστό μαγικό κόλπο –όπως και κάθε καλοφτιαγμένη ταινία– θέλει και ένα αφήγημα που θα το συνοδεύει. Μια μυθοπλασία η οποία θα τηρεί τη σύμβαση μεταξύ μάγου και κοινού πως όλα όσα βλέπουμε ξέρουμε ότι είναι ψέματα, αλλά ξεχνώντας το για λίγο, το απολαμβάνουμε σαν να είναι αλήθεια.

Η Συμμορία των Μάγων 2 - εικόνα 2

Η χαμένη επαφή μεταξύ στοιχειώδους αληθοφάνειας, χαρακτήρων και σεναριακών εκπλήξεων της εξυπνακίστικης περιπέτειας του Λετεριέ φαίνεται πως ενόχλησε ελάχιστους, έτσι οι «Τέσσερις Καβαλάρηδες» (με τη Λίζι Κάπλαν αντί της Άισλα Φίσερ) επιστρέφουν τώρα για να μας ξεγελάσουν ακόμα μια φορά. Στην αρχή παγιδεύονται οι ίδιοι –και βρίσκονται από τη Νέα Υόρκη στο Μακάο χωρίς να το καταλάβουν!– από κάποιον που τους εκβιάζει να κλέψουν ένα παντοδύναμο τσιπάκι, με τον συνεργάτη τους πράκτορα Ρόουντς και τον κακό της προηγούμενης ταινίας Ταντέους Μπράντλεϊ στο κατόπι τους. Κι αυτά είναι μόνον η αρχή μιας όλο και πιο περιπεπλεγμένης υπόθεσης, η οποία τραβάει άσους από το σεναριακό μανίκι της με υστερική επιμονή και φορτώνει τη μια εξωφρενική «ανατροπή» πάνω στην άλλη, ξαποσταίνοντας ενδιάμεσα με wannabe κωμικά ιντερμέδια. Στο φινάλε καλοί, κακοί και άσχημοι γίνονται όλοι ένα, υποσχόμενοι μια ακόμα πιο κολπατζίδικη επιστροφή.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 115΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Συμμορία των Μάγων 2

Now You See me 2
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2016
  • Διάρκεια: 115 '
  • Τζον Τσου

Ένα χρόνο μετά το τελευταίο μεγάλο τους κόλπο, οι «Τέσσερις Καβαλάρηδες» επανεμφανίζονται, αλλά παγιδεύονται από έναν μεγιστάνα της τεχνολογίας, ο οποίος τους αναγκάζει να κλέψουν ένα παντοδύναμο τσιπάκι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Η Έμα πήρε τ' όπλο της

Το παγωμένο θρίλερ "Στα Βάθη του Χειμώνα" με την Έμα Τόμσον ξεκίνησε δυναμικά, αλλά ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και το "Μια Μάχη Μετά την Άλλη" παρέμειναν άνετα στην κορυφή του top-10 για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
14/10/2025

Τρεις σπουδαίες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού σινεμά στο 66ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Δύο σκηνοθέτριες και μία εμβληματική ηθοποιός πρόκειται να φιλοξενηθούν στην προσεχή διοργάνωση.

Οι μικρού μήκους που δεν πρέπει να χάσεις στο 4ο Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου

Η πολύτιμη διοργάνωση παρουσιάζει μια σειρά ταινιών που απεικονίζουν το εδώ και το τώρα των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών και της διασποράς.

Αυτές είναι οι νικήτριες ταινίες των 31ων Νυχτών Πρεμιέρας

Ανακαλύψτε τα φιλμ που απέσπασαν τις δάφνες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Τι νέο θα δεις στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες στις 16/10.

Όλα όσα είπε ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις στις 31ες Νύχτες Πρεμιέρας

Μαζί με το γιο του Ρόναν και τη Δάφνη Οικονόμου, ο οσκαρικός ηθοποιός βρέθηκε στην Αθήνα για την πρεμιέρα της "Ανεμώνης".

Όλα όσα περιμένουμε να δούμε στο 13ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Μία μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου επιστρέφει μέσα από ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα.