Γλυκιά Απόδραση

2,5

Μια γαλλική χαμηλότονη κωμωδία που αφήνει τον θεατή μετά το (εξαίσιο) φινάλε της απλώς με την αίσθηση μιας γλυκιάς σινεφίλ επίγευσης, αντί μιας χορταστικής κινηματογραφικής εμπειρίας.

Γλυκιά Απόδραση

Ο Μισέλ είναι ένας μεσήλικας γραφίστας που βρίσκεται στην αναζήτηση διεξόδου από την καθημερινή ρουτίνα. Η απόκτηση ενός καγιάκ αποτελεί την αφορμή για μια μίνι απόδραση στη γαλλική ύπαιθρο, σε μια γαλλική χαμηλότονη κωμωδία που αφήνει τον θεατή μετά το (εξαίσιο) φινάλε της απλώς με την αίσθηση μιας γλυκιάς σινεφίλ επίγευσης, αντί μιας χορταστικής κινηματογραφικής εμπειρίας.

Γλυκιά Απόδραση - εικόνα 1

Ο Μισέλ είναι ένας μεσήλικας γραφίστας που βρίσκεται στην αναζήτηση διεξόδου από την καθημερινή ρουτίνα. Η απόκτηση ενός καγιάκ αποτελεί την αφορμή για μια μίνι απόδραση στη γαλλική ύπαιθρο. Το ταξίδι του θα πάρει μια απροσδόκητη τροπή όταν φτάσει σε ένα μικρό, απομονωμένο εστιατόριο που δουλεύουν δυο γυναίκες. Σ' εκείνο το σημείο, τέσσερα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την αφετηρία του, ο Μισέλ θα βρει τον επίγειο παράδεισο και το νόημα της υπαρξιακής του περιπλάνησης – αναφορά στον «Οδυσσέα» του Τζ. Τζόις.

Αυτή δεν είναι η μόνη ενδιαφέρουσα πτυχή της ιστορίας: Η «Γλυκιά Απόδραση» σχολιάζει την ανωριμότητα της ανδρικής ψυχοσύνθεσης, την ενήλικη υποκρισία, τα σεξουαλικά απωθημένα και την αστική αλλοτρίωση, με ένα γλυκύτατο και ανάλαφρο κινηματογραφικό τρόπο. Μόνο που το κομμάτι του μαγικού ρεαλισμού δεν εικονοποιείται με απόλυτη επιτυχία, το κοινωνικό σχόλιο της σεκάνς του σούπερ μάρκετ μένει ανολοκλήρωτο και η ιστορία κάνει μερικά αχρείαστα πισωγυρίσματα, αφήνοντας το θεατή μετά το (εξαίσιο) φινάλε απλώς με την αίσθηση μιας γλυκιάς σινεφίλ επίγευσης, αντί μιας χορταστικής κινηματογραφικής εμπειρίας.

Γαλλία. 2015. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: FILMTRADE.

Περισσότερες πληροφορίες

Γλυκιά Απόδραση

Comme un Avion
2,5
  • Κωμωδία
  • 2015
  • Διάρκεια: 107 '
  • Μπρούνο Πονταλιντές

Ο Μισέλ είναι ένας μεσήλικας γραφίστας που βρίσκεται στην αναζήτηση διεξόδου από την καθημερινή ρουτίνα. Η απόκτηση ενός καγιάκ αποτελεί την αφορμή για μια μίνι απόδραση στη γαλλική ύπαιθρο. Το ταξίδι του θα πάρει μια απροσδόκητη τροπή όταν φτάσει σε ένα μικρό, απομονωμένο εστιατόριο όπου δουλεύουν δυο γυναίκες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.