Στο πρώτο τρέιλερ του «Assassin’s Creed» γίνεται της… Ιεράς Εξέτασης

Οι παρθενικές εικόνες από την κινηματογραφική μεταφορά του γνωστού video game που σίγουρα γεννούν υποσχέσεις

Στο πρώτο τρέιλερ του «Assassin’s Creed» γίνεται της… Ιεράς Εξέτασης

Κάποιος θα σου πει γιατί να ασχοληθείς με τη μεταφορά ενός video game, αφού αυτό που πιθανότατα θα προσφέρει είναι μια προβλέψιμη action εκτόνωση; Ένας τέτοιος ισχυρισμός είναι διόλου αβάσιμος… Αλλά τα πράγματα στο «Assassin’s Creed» ίσως έχουν και ένα (μικρό) κινηματογραφικό ενδιαφέρον.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πρώτα από όλα, την σκηνοθεσία της περιπέτειας υπογράφει ο Αυστραλός Τζάστιν Κερζέλ του «Macbeth» και του «Snowtown» που κάνει το πρώτο blockbuster εγχείρημα του - το οποίο θα «περάσει» με κάρβουνο όπως επιτάσσει το κατάμαυρο σκηνοθετικό του στιλ. Προσθέστε, επίσης, ότι τη διεύθυνση φωτογραφίας έχει αναλάβει ο Άνταμ Άρκαπο, δηλαδή ο άνθρωπος που εικονογράφησε τη μυθική πρώτη σεζόν του «True Detective». Βάλτε στα συν, ότι στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Μάικλ Φασμπέντερ και η Μαριόν Κοτιγιάρ, δυο σταρ που έχουν αποδείξει με χίλιους κινηματογραφικούς τρόπους ότι διαθέτουν τεράστιο ερμηνευτικό εκτόπισμα. Υπάρχει, όμως, και ένα όνομα στις πρώτες θέσεις των κρέντιτς που αξίζει λίγο παραπάνω την προσοχή μας. Η Αριάν Λαμπέντ, μια από τις εμβληματικές μορφές του Greek Weird Wave («Attenberg», «Άλπεις») και σύντροφος του Γιώργου Λάνθιμου, κάνει εδώ το πρώτο μεγάλο βήμα καταξίωσης στη βαριά κινηματογραφική βιομηχανία.

Τώρα, λίγα λόγια για την υπόθεση του Assassin’s Creed (για αυτούς που δεν είναι φαν των video games). Με τη βοήθεια μιας επαναστατικής τεχνολογίας που ξεκλειδώνει τις γενετικές αναμνήσεις, ο Κάλουμ Λιντς ξαναζεί τις εμπειρίες του προγονού του Αγκιλάρ, στην Ισπανία του 15ου αιώνα. Το ταξίδι του στο χρόνο θα τον μυήσει σε μια μυστική οργάνωση (Assassins) που μάχεται τους τυραννικούς Τέμπλαρς εδώ και αιώνες.

Αρκετές λέξεις γράψαμε… Πατήστε το play τώρα για να δείτε ένα εντυπωσιακό πράγματι τρέιλερ της περιπέτειας που κυκλοφορεί την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016 στις ελληνικές αίθουσες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".