Γιορτή της Μητέρας

0,5

Ανέμπνευστη, εντελώς προχειροφτιαγμένη σπονδυλωτή κομεντί που, στο στιλ των «Valentine’s Day» και «New Year’s Eve», ποντάρει αποκλειστικά στο all-star cast της.

Γιορτή της Μητέρας

Ανέμπνευστη, εντελώς προχειροφτιαγμένη σπονδυλωτή κομεντί που, στο στιλ των «Valentine’s Day» και «New Year’s Eve», ποντάρει αποκλειστικά στο all-star cast της.

Γιορτή της Μητέρας - εικόνα 1

Έχοντας πάρει σβάρνα τις σπονδυ­λωτές ρομαντικές κωμωδίες με αφορμή μια επέτειο, μετά τα «Valentine’s Day» και «New Year’s Eve», ο 82χρονος Γκάρι Μάρσαλ (του πάλαι ποτέ «Pretty Woman») γιορτάζει τώρα τη Μέρα της Μητέρας. Ολόιδια συνταγή, ακόμα πιο νερόβραστο όμως το αποτέλεσμα, το οποίο εκτός από προχειρογραμμένο, είναι αυτή τη φορά σκηνοθετημένο σαν φτηνό τηλεοπτικό σίριαλ. Όπως φανερώνει και ο τίτλος της πολυπρόσωπης ταινίας, η υπόθεσή της αφορά τις πολλαπλές εκδοχές της μητρότητας, ιδωμένες με χιούμορ –και μελοδραματισμό– μέσα από προσχηματικά διασταυρούμενες ιστορίες.

Μέλλουσες, ανύπαντρες, ομόφυλες, εν διαστάσει, ακόμα και απούσες, που τις αντικαθιστά ο σύζυγός τους μητέρες κάθε ηλικίας αντιμετωπίζουν τα πιο χιλιοφορεμένα προβλήματα και απαντούν με τις πιο τετριμμένες, πολιτικά ορθές και άγαρμπα βγαλμένες από το κουτάκι με τα χολιγουντιανά κλισέ λύσεις. Εντύπωση προκαλεί η τηλεοπτική προχειρότητα της παραγωγής, ενώ το έμπειρο καστ αποδεικνύεται ανήμπορο να βοηθήσει πέρα από τα ερμηνευτικώς στοιχειώδη. Άντε τώρα για των «Τριών Ιεραρχών» και την «Τσικνοπέμπτη»…

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 118΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Γιορτή της Μητέρας

Mother's Day
1
  • Κωμωδία
  • 2016
  • Διάρκεια: 118 '
  • Γκάρι Μάρσαλ

Μέλλουσες, ανύπαντρες, ομόφυλες, εν διαστάσει μητέρες… Η γιορτή τους γίνεται η αφορμή για να συνδεθούν διαφορετικές μεταξύ τους ιστορίες που περιστρέφονται γύρω από τις πολλαπλές εκδοχές της μητρότητας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.