Short Fuse

1

Mια περιπέτεια που ξεθυμαίνει από τα πρώτα κιόλας λεπτά, κυρίως λόγω της σεναριακής της προχειρότητας και των υπέρμετρων φιλοδοξιών της.

Short Fuse

Ο Άρης είναι ένας πρώην ασκούμενος δικηγόρος που βγάζει τα προς το ζην δουλεύοντας ως κούριερ. Ένα βράδυ βρίσκεται σε ένα εγκαταλειμμένο αρχοντικό για να παραδώσει ένα δέμα, όπου δέχεται επίθεση από έναν άγνωστο. Όταν ξυπνάει είναι πλέον ζωσμένος με εκρηκτικά, σε μια περιπέτεια που ξεθυμαίνει από τα πρώτα κιόλας λεπτά, κυρίως λόγω της σεναριακής της προχειρότητας και των υπέρμετρων φιλοδοξιών της.

Short Fuse - εικόνα 1

Ο Άρης είναι ένας πρώην ασκούμενος δικηγόρος που βγάζει τα προς το ζην δουλεύοντας ως κούριερ. Ένα βράδυ βρίσκεται σε ένα εγκαταλειμμένο αρχοντικό για να παραδώσει ένα δέμα, όπου δέχεται επίθεση από έναν άγνωστο. Όταν ξυπνάει, είναι πλέον ζωσμένος με εκρηκτικά, ενώ μια μυστηριώδης φωνή στο ακουστικό που φοράει του δίνει οδηγίες για πώς θα μπορέσει να αποτρέψει την ενεργοποίηση του μηχανισμού. Μετά το «The Republic», άλλη μια ταινία είδους «σκάει» στην ελληνική πραγματικότητα, φέρνοντάς μας μπροστά σε ένα ασθενικό εγχώριο ρεύμα. Βέβαια, και εδώ, οι υπέρμετρες φιλοδοξίες του πρότζεκτ ξεθυμαίνουν από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αντίστροφης μέτρησης.

Αυτό συμβαίνει για δύο κυρίως λόγους: Καταρχάς γιατί η λέξη «οικονομία» δεν ενεργοποιείται ποτέ στο «Short Fuse», το οποίο έχει ασταμάτητο (κατά κύριο λόγο άστοχο) πιστολίδι, σκηνές καταδίωξης, γραφική ταραντινική βία, love story, σκυλάδικα, μπάτσους, ελεύθερους σκοπευτές, παγιδευμένα κτίρια και κάνα δυο κοινωνικά μηνύματα περί εκμετάλλευσης και αμοραλισμού στο background. Όλα αυτά στριμωγμένα σε 85΄, με τους πρωταγωνιστές να τρέχουν ασθμαίνοντας πίσω από την ιστορία μπας και την προλάβουν... Βαθύτερη αιτία, όμως, αποτελεί το σενάριο και η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα η ανάπτυξή του. Για παράδειγμα, αν θέλεις να έχεις μια σκηνή καταδίωξης με ένα σπορ αμάξι, δεν χρειάζεται ο ήρωάς σου να βρίσκει μια κόκκινη Corvette Stingray παρατημένη με τα κλειδιά στη μίζα στο κέντρο της Αθήνας!

Και αυτή είναι μόνο μία από τις δεκάδες σεναριακές ευκολίες που ανατινάζουν το σασπένς, αφού πλέον όλα μπορούν να συμβούν σε μια μη αληθοφανή ιστορία που μοιάζει να υπηρετεί απλώς τις συνεφίλ ορέξεις και φιλοδοξίες των δημιουργών του.

Ελλάδα. 2015. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: VILLAGE.

Περισσότερες πληροφορίες

Short Fuse

Short Fuse
1
  • Περιπέτεια
  • 2015
  • Διάρκεια: 85 '
  • Αντρέα Λαμπρόπουλου

Ο Άρης είναι ένας πρώην ασκούμενος δικηγόρος που βγάζει τα προς το ζην δουλεύοντας ως κούριερ. Ένα βράδυ βρίσκεται σε ένα εγκαταλειμμένο αρχοντικό, όπου δέχεται επίθεση από έναν άγνωστο. Όταν ξυπνάει είναι πλέον ζωσμένος με εκρηκτικά, ενώ μια μυστηριώδης φωνή στο ακουστικό που φοράει του δίνει οδηγίες για πώς θα μπορέσει να αποτρέψει την ενεργοποίηση του μηχανισμού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.