Το ωρολόγιο πρόγραμμα του «Ταινιόραμα 2016»

Το event που διοργανώνει το αρτ σινεμά Άστυ γίνεται φέτος 25 ετών συγκεντρώνοντάς στο χορταστικό πρόγραμμά του συνολικά 168 ταινίες!

Το ωρολόγιο πρόγραμμα του «Ταινιόραμα 2016»

Αποτελεί αθηναϊκή παράδοση πλέον, με το που πιάσουν οι ζέστες να ξεκινά το Ταινιόραμα στο Άστυ. Ο απολαυστικός κινηματογραφικός θεσμός γίνεται φέτος εικοσιπέντε ετών, έχοντας ετοιμάσει ένα χορταστικό από κάθε άποψη κινηματογραφικό δίμηνο.

168 ταινίες θα προβληθούν συνολικά από τις από τις 12 Μαΐου έως τις 6 Ιουλίου. Οκτώ εβδομάδες γεμάτες δημιουργίες κορυφαίων auteur, όπως οι Λουίς Μπουνιουέλ, Ντέιβιντ Λιντς, Ακίρα Κουροσάβα, Όρσον Γουέλς, Λουκίνο Βισκόντι, Πιερ Πάολο Παζολίνι, Πέδρο Αλμοδόβαρ, Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, Αντρέι Ζουλάφσκι και πολλών ακόμη βιρτουόζων.

Επίσης, οι διοργανωτές του Ταινιοράματος, αδελφοί Στεργιάκη, έχουν ξεχωρίσει από το φετινό πρόγραμμα την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Χένρι Μίλερ «Ήσυχες μέρες στο Κλισί», τον «Βασιλιά για μια Νύχτα» του Μάρτιν Σκορσέζε και τη «Ντίβα» του Ζαν-Ζακ Μπενέξ.

Να σημειώσουμε ότι οι περισσότερες προβολές θα γίνουν με κόπιες 35 mm. Το ημερήσιο εισιτήριο (3 ταινίες την ημέρα) κοστίζει €7, ενώ το μειωμένο €6. Επίσης υπάρχει περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων διαρκείας με €45 για αυτούς που δεν θέλουν να χάσουν καμία από τις 168 ταινίες....

Παρακάτω δείτε ψηφιακά το φυλλάδιο του «Ταινιόραμα 2016», το οποίο περιλαμβάνει και το ωρολόγιο πρόγραμμά του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Οι Ζωές των Άλλων": Το αριστούργημα του γερμανικού κινηματογράφου επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Είκοσι χρόνια μετά την κυκλοφορία της, η πολυβραβευμένη ταινία επανέρχεται για 7 μοναδικές προβολές, αποκλειστικά στον κινηματογράφο Δαναός.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/01/2026

Σε άλλα νέα, ο Tyler, the Creator θέλει να παίξει σε ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Μετά τον ρόλο του στο "Marty Supreme", ο διάσημος ράπερ δεν θα ησυχάσει αν δεν παίξει στο μοναδικό σύμπαν του Γιώργου Λάνθιμου.

Τελικά, αξίζει το hype το "Sirat";

Το υπνωτιστικό θρίλερ του Όλιβερ Λάσε έρχεται στις ελληνικές αίθουσες μετά από μια ηχηρή παρουσία κατά την περίοδο των βραβείων και είναι σίγουρο πως θα σας σοκάρει.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 29 Ιανουαρίου.

Φεστιβάλ του Sundance: Η κινηματογραφική χρονιά της Charlie XCX μάλλον ξεκινά

Τρεις ταινίες που παίζει η Charlie XCX έκαναν πρεμιέρα στο Sundance τις περασμένες ημέρες κι αυτή είναι μόνο η αρχή για τη διάσημη τραγουδίστρια.

Ψήφισε τις καλύτερες ταινίες του 2025 και κέρδισε σινεφίλ δώρα!

Θυμήσου τις ταινίες που προβλήθηκαν στη χώρα μας το 2025, φτιάξε το δικό του top-10 και μπες στην κλήρωση για να κερδίσεις σινεφίλ δώρα!

Εκτός Εαυτού

Ντοκιμαντέρ παρατήρησης που θέλει να αποτυπώσει βιωματικά μια μυστικιστική, αταβιστικού τύπου μέθεξη, διατηρεί όμως μια ανεξήγητα αόριστη απόσταση από ανθρώπους και γεγονότα. | Powered by Uber.