Το ωρολόγιο πρόγραμμα του «Ταινιόραμα 2016»

Το event που διοργανώνει το αρτ σινεμά Άστυ γίνεται φέτος 25 ετών συγκεντρώνοντάς στο χορταστικό πρόγραμμά του συνολικά 168 ταινίες!

Το ωρολόγιο πρόγραμμα του «Ταινιόραμα 2016»

Αποτελεί αθηναϊκή παράδοση πλέον, με το που πιάσουν οι ζέστες να ξεκινά το Ταινιόραμα στο Άστυ. Ο απολαυστικός κινηματογραφικός θεσμός γίνεται φέτος εικοσιπέντε ετών, έχοντας ετοιμάσει ένα χορταστικό από κάθε άποψη κινηματογραφικό δίμηνο.

168 ταινίες θα προβληθούν συνολικά από τις από τις 12 Μαΐου έως τις 6 Ιουλίου. Οκτώ εβδομάδες γεμάτες δημιουργίες κορυφαίων auteur, όπως οι Λουίς Μπουνιουέλ, Ντέιβιντ Λιντς, Ακίρα Κουροσάβα, Όρσον Γουέλς, Λουκίνο Βισκόντι, Πιερ Πάολο Παζολίνι, Πέδρο Αλμοδόβαρ, Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, Αντρέι Ζουλάφσκι και πολλών ακόμη βιρτουόζων.

Επίσης, οι διοργανωτές του Ταινιοράματος, αδελφοί Στεργιάκη, έχουν ξεχωρίσει από το φετινό πρόγραμμα την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Χένρι Μίλερ «Ήσυχες μέρες στο Κλισί», τον «Βασιλιά για μια Νύχτα» του Μάρτιν Σκορσέζε και τη «Ντίβα» του Ζαν-Ζακ Μπενέξ.

Να σημειώσουμε ότι οι περισσότερες προβολές θα γίνουν με κόπιες 35 mm. Το ημερήσιο εισιτήριο (3 ταινίες την ημέρα) κοστίζει €7, ενώ το μειωμένο €6. Επίσης υπάρχει περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων διαρκείας με €45 για αυτούς που δεν θέλουν να χάσουν καμία από τις 168 ταινίες....

Παρακάτω δείτε ψηφιακά το φυλλάδιο του «Ταινιόραμα 2016», το οποίο περιλαμβάνει και το ωρολόγιο πρόγραμμά του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Απόψε βλέπουμε τον 'Σημαδεμένο' σε ειδική προβολή στο Αθήναιον

Το Athinaion Legends ξεκινά εκρηκτικά, με την ταινία του Μπράιαν ντε Πάλμα και τον Αλ Πατσίνο σε ρόλο ζωής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/02/2026

Λένε ότι αυτά είναι τα 10 χειρότερα ντοκιμαντέρ όλων των εποχών

Άλλα ήρθαν και δεν ακούμπησαν, αλλά τα ξεχάσαμε και τα επαναφέραμε για τις ανάγκες της λίστας. Όπως και να έχει, αυτά τα ντοκιμαντέρ (μάλλον) πρέπει να αποφύγετε.

Σάντανς: Bραβείο κοινού στη Μυρσίνη Αριστείδου για τη ταινία "Κράτα Με"

Σημαντική διάκριση για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της κύπριας σκηνοθέτριας στο Φεστιβάλ Σάντανς.

"Ο Διάβολος φοράει Prada 2": Έσκασε το trailer και σπάει κάθε ρεκόρ στις προβολές

Μόλις 9 ώρες χρειάστηκαν για να φτάσει τις 2,8 εκατ. προβολές, ενδεικτικό του τι πρόκειται να συμβεί, όταν η ταινία κυκλοφορήσει, στις αίθουσες των σινεμά.

Μια ξεχωριστή ανθολογία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους από το CineDoc έρχεται στον Δαναό

Πέντε ντοκιμαντέρ μικρού μήκους και μια βραβευμένη VR προβολή θα παρουσιαστούν για δύο ημέρες από το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc στον κινηματογράφο Δαναό.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 5 Φεβρουαρίου.

Γιατί το κοινό επιστρέφει στο σινεμά

Ο λαός γυρνά ξανά και δυναμικά στις κινηματογραφικές αίθουσες, κάνοντας ξανά το σινεμά, απόλυτο trend. Ουρές στα ταμεία και sold-out που θυμίζουν τις παλιές, χρυσές εποχές. Οι λόγοι πίσω από αυτό.